Hier zie je de hoogste panorama’s ter wereld

Extreme hoogte, de wind door je haren en eventueel een angstige blik de diepte in. Een wolkenkrabber betreden staat gelijk aan een huiveringwekkende, maar unieke ervaring. Deze gigantische gebouwen bevatten bovendien ook nog eens spectaculaire attracties. Klaar voor de 5 hoogste vergezichten?

De Canton Tower in Guangzhou, China

De Canton Tower in Guangzhou, China

1. Guangzhou, China: een vrije val van het hoogste observatiedek ter wereld
Het is te hopen dat bezoekers van de Canton Tower in Guangzhou geen last hebben van hoogtevrees. Op een ‘bescheiden’ hoogte van 488 meter, kan je er genieten van één van de hoogste uitzichten van de hele wereld. Wie de adrenaline in z’n bloed wil voelen stromen, kan dat ervaren met een bungeejump van het platform. Voor diegene die toch iets voorzichtiger aan willen doen, zijn er ook andere attracties. Het 37 verdiepingen tellend gebouw heeft namelijk diverse restaurants, casino’s en er bevindt zich zelfs een filmtheater in de Canton tower.

Het observatiedek in het World Financial Centre in Shanghai, China

Het observatiedek van het World Financial Centre in Shanghai, China

2. Shanghai, China: wandelen met zicht op de Skywalk
De Chinese stad Shanghai heeft meerdere indrukwekkende panorama’s te bieden. Op de Skywalk in het World Financial Centre bevinden bezoekers zich op 474 meter boven de grond. De glazen vloeren bieden een spectaculair uitzicht over de stad en de rivier Huangpu. Op de 97e verdieping van het WFC kan je over een lange brug boven de stad lopen. Daarnaast gaan er op de 94e verdieping verschillende evenementen in de unieke setting van Sky Arena door. Shanghai heeft ook nog eens aantrekkelijke hotelprijzen te bieden.

Het observatiedek van de Burj Khalifa in Dubai

Het observatiedek van de Burj Khalifa in Dubai

3. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten: zonnig woestijnpanorama van 360 graden
Groot, groter, Dubai. De tempel van Burj Khalifa is een van de letterlijk hoogtepunten van Dubai en is ook met trots het hoogste gebouw ter wereld met zijn 828 meter. De snelle liften brengen bezoekers als katapulten binnen 60 seconden op de 124ste verdieping. Op de top heeft men een 360-graden uitzicht. Met gemiddeld 4.000 bezoekers per dag geniet je er van het prachtige uitzicht over de woestijn en de stad. Om een lange wachtrij te vermijden is het verstandig om kaartjes op voorhand te reserveren. Wie hoogtevrees heeft, kan het winkelcentrum van maar liefst 7.000 m² bezoeken.

De Tokyo Skytree in Tokyo, Japan

De Tokyo Skytree in Tokyo, Japan

4. Tokyo, Japan: een combinatie van ontwerp en traditie bij de hoogste tv-toren
Een beetje competitiedrang is Japanners niet vreemd. De hoofdstad van Japan heeft na de afronding van de Tokyo Skytree twee jaar voorsprong op de concurrentie in China, als de ‘hoogste tv-toren in de wereld’. Met opzet werd de naaldvormige wolkenkrabber 34 meter hoger gebouwd dan de Canton Tower in Guangzhou. Het gebouw geeft bezoekers op een afstand van 350 en 450 meter een bijzonder uitzicht op de metropool. De indrukwekkende architectuur combineert moderne technologie met de Japanse traditie: het uiterlijk van het gebouw heeft een oud Japans design. Met zijn indrukwekkend lichtontwerp is de Tokyo Skytree ook ‘s avonds een attractie.

De CN Tower in Toronto, Canada

De CN Tower in Toronto, Canada

5. Toronto, Canada: voel de diepte onder je voeten
Binnen 59 seconden kom je bovenaan de wolkenkrabber met een hoogte van 466 meter. Dit is enkel en alleen mogelijk bij de CN Tower in Toronto. Door een glazen vloer kijk je neer op de metrostad. Een bijzondere attractie in de toren is de Edge Walk: een 1,50 meter brede buitenrand zonder reling. Je zit vast aan speciale kabels die om het gebouw heen kunnen draaien. Stalen zenuwen zijn vereist en adrenaline junks kunnen zelfs over de rand leunen waardoor het lijkt alsof je in de lucht zweeft.

Foto’s: © Tenco Tsui | Jan Gottweiβ | Yury Yarmola | Masayuki Yamashita | Dayson Dong | John Su

Bron: Hotels.com

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *