Dubai: daar slaap je onder water

Floating Seahorse. Zo heet het nieuwe prestigieuze designproject uit Dubai. De stad in de Arabische Emiraten maakt het voortaan mogelijk voor bezoekers om op en onder het water te slapen in drijvende luxueuze vakantiehuizen. De allereerste is al voltooid, de overige zullen eind dit jaar volledig klaar zijn.

Midden in de zee wonen
Met Floating Seahorse, een project van designbureau Kleindienst Group, slaagt Dubai er in zijn imago weer te bevestigen. Zo’n 40-tal drijvende huizen liggen eind dit jaar zo’n 4 kilometer verwijderd van de kunst van Dubai, wat betekent dat ze alleen bereikbaar zijn per boot of jetski.

Comfort en luxe ten top
De villa’s zijn voorzien van alle comfort en bestaan uit drie niveaus. De slaapkamer en de badkamer liggen onder water en bieden een adembenemend zicht op de koraalriffen, kleurrijke visscholen en nieuwsgierige schildpadden. Het tweede niveau, op gelijke hoogte met de zeespiegel, heeft ramen van de grond tot het plafond zodat je elk moment van de dag naar de zee kan turen. De glazen deuren kun je bovendien openschuiven zodat de woonkamer verbonden wordt met het zonneterras. Op het bovendek vind je een lounge hoek, minibar en jacuzzi met glazen bodem.

FloatingSeahorse2

Duur(zaam) project
Volgens de Kleindienst Group is het bedrijf verbonden aan de bescherming van het zeeleven in de Perzische Golf. Onder de luxehuizen zullen namelijk kunstmatige koraalriffen aangelegd worden die dienst doen als beschermd leefgebied waar zeepaardjes veilig kunnen broeden. Floating Seahorse is slechts een deel in een hele reeks bouwprojecten. In totaal zullen zo’n 131 woningen gebouwd worden. Wie een villa in z’n bezit wil, zal zo’n 2,5 miljoen moeten neertellen.

FloatingSeahorse1

FloatingSeahorse3

FloatingSeahorse5

FloatingSeahorse6

FloatingSeahorse7

Foto’s: © The Heart of Europe – Floating Seahorse

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *