14 hotels op de klippen om bij weg te dromen

Sommige hotels vinden hun thuishaven op de meest bizarre plekken. Wat denk je van een angstaanjagende klif? Zolang je niet naar beneden kijkt, word je getrakteerd op een oogverblindend uitzicht op open zee. Living, of in dit geval sleeping, on the edge, letterlijk! Zeker in deze 14 gevallen.

 • Belmond Caruso, Italië: op een van de rotsen van de romantische Amalfikust in Italië ligt dit vijfsterrenhotel. Het hotel vindt onderdak in een bijzonder paleis uit de 11de eeuw, dat als het ware als ‘een balkon boven de Mediterrane Zee zweeft’. De restaurateurs verdienen echter wel een pluim: de oude muren en met fresco’s bedekte plafonds zijn goed bewaard gebleven en vormen de rode draad door het gemoderniseerde pand met tuinterrassen en een infinity pool. © Belmond
  Belmond Caruso, Italië: op een van de rotsen van de romantische Amalfikust in Italië ligt dit vijfsterrenhotel. Het hotel vindt onderdak in een bijzonder paleis uit de 11de eeuw, dat als het ware als ‘een balkon boven de Mediterrane Zee zweeft’. De restaurateurs verdienen echter wel een pluim: de oude muren en met fresco’s bedekte plafonds zijn goed bewaard gebleven en vormen de rode draad door het gemoderniseerde pand met tuinterrassen en een infinity pool. © Belmond
 • Amankila Resort, Indonesië: een bestemming als Bali spreekt ongetwijfeld al tot verbeelding. Voeg daar ook nog een erg chique verblijf aan toe en je lééft gewoon de droom! Het design van het resort doet niet toevallig denken aan de nabijgelegen Karangasem paleizen. Zelfs over de bouw van de zwembaden is nagedacht: die volgen trapsgewijs de helling van de heuvels, net zoals de rijstvelden. © Aman.com
  Amankila Resort, Indonesië: een bestemming als Bali spreekt ongetwijfeld al tot verbeelding. Voeg daar ook nog een erg chique verblijf aan toe en je lééft gewoon de droom! Het design van het resort doet niet toevallig denken aan de nabijgelegen Karangasem paleizen. Zelfs over de bouw van de zwembaden is nagedacht: die volgen trapsgewijs de helling van de heuvels, net zoals de rijstvelden. © Aman.com
 • Caesar Augustus, Italië: twee eeuwen geleden vormde dit hotel op het Italiaanse eiland Capri een veilige en vooral private thuishaven voor artiesten en intellectuelen. Nu is iedereen welkomen in dit luxueuze stulpje bestaande uit 6 exclusieve suites en 49 ruime kamers. Vanaf hier heb je een adembenemend zicht op de Amalfikust en de haven van Napels. Bovendien proef je er van een wel erg plaatselijke keuken: alle ingrediënten komen uit de aangelegde keukentuin. © Alexandra D. Foster
  Caesar Augustus, Italië: twee eeuwen geleden vormde dit hotel op het Italiaanse eiland Capri een veilige en vooral private thuishaven voor artiesten en intellectuelen. Nu is iedereen welkomen in dit luxueuze stulpje bestaande uit 6 exclusieve suites en 49 ruime kamers. Vanaf hier heb je een adembenemend zicht op de Amalfikust en de haven van Napels. Bovendien proef je er van een wel erg plaatselijke keuken: alle ingrediënten komen uit de aangelegde keukentuin. © Alexandra D. Foster
 • The Caves, Jamaica: in het resort The Caves op het Caraïbisch eiland Jamaica slaap je niet op de rotsen, maar erin, op het niveau van de Caraïbische zee! De 12 uniek ingerichte cottages in de rotsen zijn ideaal om de zonsop- en -ondergangen van dichtbij te zien, maar ook om het zo gezellig als thuis te maken. Het resort heeft verschillende eetplekken met huisgemaakte visgerechten, een spa en het biedt verschillende wateractiviteiten aan. © The Caves
  The Caves, Jamaica: in het resort The Caves op het Caraïbisch eiland Jamaica slaap je niet op de rotsen, maar erin, op het niveau van de Caraïbische zee! De 12 uniek ingerichte cottages in de rotsen zijn ideaal om de zonsop- en -ondergangen van dichtbij te zien, maar ook om het zo gezellig als thuis te maken. Het resort heeft verschillende eetplekken met huisgemaakte visgerechten, een spa en het biedt verschillende wateractiviteiten aan. © The Caves
 • The Cliff House Hotel, Ierland: een hotel dat zijn naam niet gestolen heeft. Dit vijfsterrenverblijf ligt letterlijk op een klif aan de zuidkant van Ardmore Bay, vlakbij het Ierse Cork en Waterford. Vanaf je zonovergoten terras en private balkon tuur je naar de kreeften op het strand en de dolfijnen in het water. Geniet er van een smakelijk menu in het met Michelinsterren bekroonde restaurant van het huis of blaas uit in de uitgebreide, strak ingerichte spa. © The Cliff House Hotel
  The Cliff House Hotel, Ierland: een hotel dat zijn naam niet gestolen heeft. Dit vijfsterrenverblijf ligt letterlijk op een klif aan de zuidkant van Ardmore Bay, vlakbij het Ierse Cork en Waterford. Vanaf je zonovergoten terras en private balkon tuur je naar de kreeften op het strand en de dolfijnen in het water. Geniet er van een smakelijk menu in het met Michelinsterren bekroonde restaurant van het huis of blaas uit in de uitgebreide, strak ingerichte spa. © The Cliff House Hotel
 • Villa Orsula, Kroatië: dit vijfsterrenhotel kijkt uit op het beboste eiland Lokrum en ligt maar vijf minuten wandelen van het historisch centrum van Dubrovnik, de vestingstad die tot UNESCO Werelderfgoed behoort. Ooit logeerden hier adellijke families. Nu heb je best ook nog een goedgevulde portemonnee op zak, wil je blijven slapen in één van de stijlvolle suites met zicht op de Adriatische Zee. © Villa Orsula
  Villa Orsula, Kroatië: dit vijfsterrenhotel kijkt uit op het beboste eiland Lokrum en ligt maar vijf minuten wandelen van het historisch centrum van Dubrovnik, de vestingstad die tot UNESCO Werelderfgoed behoort. Ooit logeerden hier adellijke families. Nu heb je best ook nog een goedgevulde portemonnee op zak, wil je blijven slapen in één van de stijlvolle suites met zicht op de Adriatische Zee. © Villa Orsula
 • Hotel The Cliff Bay, Portugal: de Atlantische Oceaan strekt zich uit zo ver het oog reikt aan de voet van de The Cliff Bay in het Portugese Funchal op het eiland Madeira. Het hotel ligt op een natuurlijke kaap en wordt omgeven door tuinen en palmbomen. Aan de oostkant van het vijfsterrenverblijf heb je zicht op de haven van Funchal. Mooi meegenomen: de zee ligt letterlijk aan je voeten en het centrum van Funchal ligt op zo’n 2 km van het hotel! © Hotel The Cliff Bay
  Hotel The Cliff Bay, Portugal: de Atlantische Oceaan strekt zich uit zo ver het oog reikt aan de voet van de The Cliff Bay in het Portugese Funchal op het eiland Madeira. Het hotel ligt op een natuurlijke kaap en wordt omgeven door tuinen en palmbomen. Aan de oostkant van het vijfsterrenverblijf heb je zicht op de haven van Funchal. Mooi meegenomen: de zee ligt letterlijk aan je voeten en het centrum van Funchal ligt op zo’n 2 km van het hotel! © Hotel The Cliff Bay
 • Jade Mountain Resort, Saint Lucia: het Jade Mountain Resort op het eiland Saint Lucia in de Caraïbische zee staat tegen de heuvels van de zuidwestelijke Caraïbische kustlijn gebouwd. Architect en eigenaar Nick Troubetzkoy bouwde het resort volledig in functie van de natuurlijke schoonheid van het eiland. De verschillende etages stapelen zich netjes op tegen de rug van de rotsen. Het resort is een populaire bestemming voor pasgetrouwde stelletjes die van hun kersverse liefde genieten aan het zwembad. © Jade Mountain Resort
  Jade Mountain Resort, Saint Lucia: het Jade Mountain Resort op het eiland Saint Lucia in de Caraïbische zee staat tegen de heuvels van de zuidwestelijke Caraïbische kustlijn gebouwd. Architect en eigenaar Nick Troubetzkoy bouwde het resort volledig in functie van de natuurlijke schoonheid van het eiland. De verschillende etages stapelen zich netjes op tegen de rug van de rotsen. Het resort is een populaire bestemming voor pasgetrouwde stelletjes die van hun kersverse liefde genieten aan het zwembad. © Jade Mountain Resort
 • Katikies, Griekenland: geen betoverender eiland dan het Griekse Santorini. De witgekalkte huisjes tegen de rotsen flikkeren in de zon. Zo ook het viersterrenhotel Katikies dat rust en luxe uitstraalt aan de rand van de Egeïsche Zee. Hier zwem je in een infinity pool die lijkt uit te monden in de zee en proef je van vers gemaakte visgerechten en smakelijke cocktails met zicht op de omliggende eilanden. Een droom! © Katikies Santorini
  Katikies, Griekenland: geen betoverender eiland dan het Griekse Santorini. De witgekalkte huisjes tegen de rotsen flikkeren in de zon. Zo ook het viersterrenhotel Katikies dat rust en luxe uitstraalt aan de rand van de Egeïsche Zee. Hier zwem je in een infinity pool die lijkt uit te monden in de zee en proef je van vers gemaakte visgerechten en smakelijke cocktails met zicht op de omliggende eilanden. Een droom! © Katikies Santorini
 • Hotel Liro, Albanië: toegegeven, dit hotel ligt niet letterlijk op een klif, maar er wel vlak tegen. Zit je op een balkon op de hogeren etages, dan glij je best niet van de balustrade af want de afgrond blijft diep genoeg. Hotel Liro, pas gerenoveerd, ligt in de Albanese stad Vlorë in het zuidwesten van het land. Behalve met de verfrissende zeebries en het ongerepte uitzicht pakt het verblijf ook uit met allerhande wateractiviteiten. © Hotel Liro
  Hotel Liro, Albanië: toegegeven, dit hotel ligt niet letterlijk op een klif, maar er wel vlak tegen. Zit je op een balkon op de hogeren etages, dan glij je best niet van de balustrade af want de afgrond blijft diep genoeg. Hotel Liro, pas gerenoveerd, ligt in de Albanese stad Vlorë in het zuidwesten van het land. Behalve met de verfrissende zeebries en het ongerepte uitzicht pakt het verblijf ook uit met allerhande wateractiviteiten. © Hotel Liro
 • Jumeirah Port Soller Hotel & Spa, Spanje: gebouwd op een klif die uitkijkt op het Spaanse vissersstadje Port de Sóller in Mallorca belooft dit luxehotel de ware ontsnapping én ontspanning te zijn. Wie niet genoeg heeft aan strandhangen in Mallorca, kan zich hier in de watten laten leggen in de uitgebreide spa. Het hotel beslaat 11 gebouwen, verbonden door geurende tuinen, en telt 121 ruime kamers. © Jumeirah Port Soller Hotel & Spa
  Jumeirah Port Soller Hotel & Spa, Spanje: gebouwd op een klif die uitkijkt op het Spaanse vissersstadje Port de Sóller in Mallorca belooft dit luxehotel de ware ontsnapping én ontspanning te zijn. Wie niet genoeg heeft aan strandhangen in Mallorca, kan zich hier in de watten laten leggen in de uitgebreide spa. Het hotel beslaat 11 gebouwen, verbonden door geurende tuinen, en telt 121 ruime kamers. © Jumeirah Port Soller Hotel & Spa
 • Parador de Ronda, Spanje: dit luxueuze viersterrenhotel situeert zich op een spectaculaire plek in het hart van de Spaanse stad Ronda, vlak naast de iconische Puente Nuevo of New Bridge. Het hotel werd ondergebracht in het voormalige stadhuis. Behalve voor de mooi gedecoreerde en ruime kamers, is deze accommodatie warm aan te bevelen omwille van de spectaculaire uitzichten op de Tagus rivier en de ravijn van maar liefst 120 meter diep! © Paradores / TripAdvisor
  Parador de Ronda, Spanje: dit luxueuze viersterrenhotel situeert zich op een spectaculaire plek in het hart van de Spaanse stad Ronda, vlak naast de iconische Puente Nuevo of New Bridge. Het hotel werd ondergebracht in het voormalige stadhuis. Behalve voor de mooi gedecoreerde en ruime kamers, is deze accommodatie warm aan te bevelen omwille van de spectaculaire uitzichten op de Tagus rivier en de ravijn van maar liefst 120 meter diep! © Paradores / TripAdvisor
 • Songjiang InterContinental Hotel, China: dit futuristische resorthotel in het Chinese Shanghai is bijna 50.000 m² groot en momenteel in opbouw tegen een verlaten met water gevulde steengroeve. Dat lijkt een absurde locatie voor een luxehotel, maar dat maakt het verblijf net zo uniek! Het ontwerp van het gebouw laat toe de omgeving volledig in de kijker te zetten. Bovendien doet het dak niet alleen dienst als tuin, er staan ook verscheidene installaties die geothermische en zonne-energie opwekken. © Songjiang InterContinental Hotel
  Songjiang InterContinental Hotel, China: dit futuristische resorthotel in het Chinese Shanghai is bijna 50.000 m² groot en momenteel in opbouw tegen een verlaten met water gevulde steengroeve. Dat lijkt een absurde locatie voor een luxehotel, maar dat maakt het verblijf net zo uniek! Het ontwerp van het gebouw laat toe de omgeving volledig in de kijker te zetten. Bovendien doet het dak niet alleen dienst als tuin, er staan ook verscheidene installaties die geothermische en zonne-energie opwekken. © Songjiang InterContinental Hotel
 • Berggasthaus Aescher-Wildkirchli, Zwitserland: ook letterlijk in de bergen durven ze al eens een gastenverblijf installeren. Dit berghuis in Weissbad, onder het Bodenmeer, ligt volledig tegen een rotswand. Je bereikt de plek via de kabelbaan Ebenalpbahn vanuit Wasserauen. En zelfs dan moet je nog 15 minuten klimmen naar boven. Vanaf hier vertrekken wel mooie bergwandelingen door de fraaie landschappen van de Alpstein. © Toerisme Zwitserland
  Berggasthaus Aescher-Wildkirchli, Zwitserland: ook letterlijk in de bergen durven ze al eens een gastenverblijf installeren. Dit berghuis in Weissbad, onder het Bodenmeer, ligt volledig tegen een rotswand. Je bereikt de plek via de kabelbaan Ebenalpbahn vanuit Wasserauen. En zelfs dan moet je nog 15 minuten klimmen naar boven. Vanaf hier vertrekken wel mooie bergwandelingen door de fraaie landschappen van de Alpstein. © Toerisme Zwitserland

Leave a Comment