kamperen met kinderen

Kamperen met de kinderen: hoe of wat?

Gaan kamperen met je kinderen lijkt op het eerste zicht een heuse opgave, maar niets is minder waar. Het mag dan misschien eenvoudiger zijn om een kamer in een hotel of resort te boeken, maar het bezighouden van je kinderen op hotel is heel wat minder eenvoudig.

Tijdens het kamperen genieten jij en je kinderen volop van de zomer. Een camping biedt gewoonweg oneindig veel mogelijkheden!

 

Wat stoom afblazen

Een camping is als het ware een speeltuin voor je kinderen. Alle kinderen op een camping zijn vrienden van elkaar. Dat maakt het voor jou ook heel eenvoudig om nieuwe mensen te leren kennen. Campings zijn een sociaal gebeuren. We raden je dan ook om deel te nemen aan het sociaal gebeuren.

Campings zijn vaak gelegen aan een meer of aan de zee. Is dit niet het geval? Dan is de kans groot dat de camping een zwembad bevat. Als het echt heel warm is, kan je natuurlijk altijd je eigen opzet zwembad kopen. Altijd ideaal voor naast de tent of camper.

Altijd leuk om even snel wat afkoeling te hebben voor je kinderen als deze aan het spelen zijn. Zo hoef je ook niet steeds naar het zwembad of meer te gaan voor verfrissing.

Je kinderen amuseren zich te pletter

Het lijkt allemaal misschien heel primitief gaan kamperen. Op je slippers met je toiletzak in de hand je tanden gaan poetsen of met al je servies naar de wasbakken lopen om af te wassen. Vooraf lijkt dit iets waar je op gaat vloeken, maar niets is minder waar eens je op de camping aangekomen bent. Dan maakt dat deel uit van het leven daar. De tijd lijkt op een camping altijd net ietsje trager te gaan.

Daarbovenop zijn je kinderen weg van huis en hoeven ze zich niet in te houden. Een camping is de perfecte plaats voor je kinderen om zich helemaal uit te leven. Zeker als je leuk buitenspeelgoed meeneemt zoals waterpistolen, frisbees en ballen. Dan kan je reis al niet meer stuk.

Beetje cultuur opsnuiven tijdens het kamperen

Denk ook zeker en vast niet omdat je op een camping zit, dat je daar dan ook hele dagen moet blijven. Ook wanneer je op een camping slaapt, kan je perfect wat cultuur opsnuiven in omliggende dorpjes of stadjes.

Ga zeker ook een keertje op restaurant genieten van een beetje luxe. Dat doet 10 keer zoveel deugd dan ?

Wij zijn alvast gepakt en gezakt om te gaan kamperen, jij toch ook?

Meer tips voor een kindvriendelijke vakantie vind je in onze rubriek: Reizen met kinderen.

Beeldmateriaal via Pixabay:

  1. Anita Oosting
  2. Martine den Engelsen
  3. Rudy and Peter Skitterians
  4. Monique Fischer

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *