Grisport wandelschoenen 44001

Wandeltest: Grisport wandelschoenen 44001

Dagelijks poogt reisreporter Bruno 10.000 stappen te doen. Dat zijn kleine dagtochten tot aangename stadswandelingen. Tijdens die uitstappen wil hij wandelschoenen die de hele dag comfortabel en wendbaar blijven. Hij koos opnieuw voor Grisport omdat deze fabrikant lichte en casual schoeisel maakt. Getest: de Grisport wandelschoenen 44001!

Eerder ontdekte ik al dat Grisport hippe wandelschoenen ontwikkelt voor dagtochten en lange wandelingen tijdens citytrips. Dat betekent: schoeisel als de Grisport wandelschoenen 44001 die de looks hebben van een sneaker maar de kwaliteit van een technische wandelschoen. De zool van de Active collectie heeft een speciale constructie die ervoor zorgt dat elke beweging wordt opgevangen. Dit helpt bij de juiste houding tijdens lopen en langdurig staan. De uitvoering van de Grisport wandelschoenen 44001 is in gevet leer Suède & cordura.

Grisport wandelschoenen 44001

Ken je Grisport al?
Bij de meesten onder ons zal de naam Grisport geen belletje doen rinkelen. Nochtans levert deze Italiaanse fabrikant kwaliteit-veiligheidsschoenen in ons land. Steeds meer duikt de naam ook op in gerespecteerde schoen- en outdoorzaken. Op de website lees je dat Grisport wandelschoenen ontwikkelt op basis van jarenlange kennis, vernieuwde technologie en innovatie. Daarbij staat een comfortabele pasvorm op de eerste plaats met oog voor een mooi design. Het bedrijf leeft strikte normen na op vlak van duurzaamheid en materiaalkeuze.

Wandeltest Grisport wandelschoenen 44001
Net als het vorige paar, voelen de Grisport wandelschoenen 44001 meteen comfortabel aan. Ik voel geen knellende punten, geen druk op de tenen of tippen. Om ze ‘in te wandelen’ trek ik deze sneakers steevast aan voor mijn dagelijkse ochtend- en avondwandelingen. Op geen enkele moment ervaar ik enig ongemak. Maar hoe voelen de schoenen tijdens warmere dagen? Want de zomer betekent lange dagen, warme temperaturen en meer kilometers ‘op de baan’!

Tijdens mijn zomerse uitstappen stijgt gedurende enkele dagen vlot boven de 30° Celsius. Steeds blijven ze licht aanvoelen, blijft de schoen comfortabel en heb ik nooit last van warme voeten. Je geeft een beetje enkelsteun op met deze schoen, maar ik vind het verhoogde comfort en de prestaties de afweging waard. Ondertussen stapte ik zo’n 1.265.000 stappen of bijna 1.000 kilometer met deze wandelschoenen. Van slijtage is nog geen spoor te bespeuren en ze voelen nog steeds als bijna nieuw.

Verantwoording test
Om deze Grisport wandelschoenen 44001 te testen, bezit ik geen apparatuur om ze aan enige grote kwaliteitstesten te onderwerpen. Mijn oordeel is dat dit schoeisel is voor wie dagelijkse (platte!) wandelingen doet of geniet van flink stappen tijdens een citytrip. Ze zijn meer dan het overwegen waard. De adviesprijs is 99,95 euro. Deze schoen kreeg ik aangeboden voor een eerlijke beoordeling zonder enige verplichting of ingeving van de fabrikant.

PRAKTISCHE INFO
Grisport wandelschoenen | Internet: grisport.nl

Welke wandelschoenen bindt jij het liefst aan de voeten voor dagelijkse wandelingen of stadswandelingen. Laat het ons hieronder weten in een reactie.

Over deze auteur

Deze fervente fietser verkende de grenzen van België, ontdekte de Straffe cafés en proefde van de Straffe streekbieren. In de artikels van Bruno Loockx lees je mee over de schouders van deze straffe levensgenieter en gunt hij je een kijk op zijn avonturen in ons land en ver daarbuiten.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *