Bijzonder: op berg- en jungletocht in Berlijn

Berlijn wordt bestempeld als een van de hipste steden in Europa. Maar het is toch een Belg die de beleving van de stad nog intenser maakt! Reisauteur en Gentenaar Erwin De Decker woont in Berlijn en neemt je graag op sleeptouw door de stad, of liever op berg- en jungletocht!

Op het dak van de stad
Wie Berlijn op een originele manier wil leren kennen, kan voortaan met Berliner Luft, een initiatief van Erwin De Decker, op bergwandeling of jungletour door de Duitse hoofdstad. Tijdens de bergwandeling leidt Erwin je langs de voormalige luchthaven Tempelhof en beklim je de Kreuzberg. Op de top (66 meter!) is er tijd om te pauzeren en te genieten van het uitzicht voor je afdaalt om de wijk te verkennen.

Verrassende indruk
Wie niet van de heuvels houdt, kan voor een zomerse jungletour kiezen. Tijdens deze wandeling door het uitgestrekte park Tiergarten, midden in het centrum, kom je op onverwachte plekken oog in oog met opmerkelijke verhalen uit de recente Duitse geschiedenis. Beide nieuwe wandelingen zijn ideaal voor wie de stad al wat kent. Maar zeker ook voor nieuwelingen die meteen een verrassende indruk willen van de plek.

Geen geschiedenisles
Reisschrijver Erwin De Decker verdeelt zijn tijd over Gent en Berlijn en biedt in de zomer met Berliner Luft in Berlijn begeleide wandelingen in het Nederlands aan. Zowel gezinnen, scholen, verenigingen als bedrijven reserveren graag zo’n wandeling om de stad beter te leren kennen. Onderweg ligt de nadruk op het boeiende verleden en heden van de stad, maar in lijn met de interesses van de groep. Erwin vertelt geen saaie feiten uit de geschiedenisles, maar laat je kennismaken met het leven in Berlijn vanuit een Belgische invalshoek.

Alle informatie over deze nieuwe en over de klassieke Berliner Luft Wandelingen op www.berlinerluft.be

About De redactie

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Check Also

Thermoball Eco Jacket 2.0 wandeljas

Wandeltest: The North Face Thermoball Eco Jacket 2.0 wandeljas

Voor een backpackreis waar hiken hoog op het programma staat is de perfecte jas een must. Reisreporter Delphine zocht voor haar reis een jas die enerzijds genoeg warmte geeft, maar ook een lichtgewicht is. Want elke gram weegt extra door tijdens een intense hike! De Thermoball Eco Jacket 2.0 wandeljas van The North Face blijkt een goede keuze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *