Aan de voet van de GrossGlockner

Getest en goedgekeurd: Keen men’s Westward waterproof wandelschoenen

Wandelschoenen behoren tot de standaarduitrusting van vele recreatieve reislustigen. Maar hoe kies je het juiste schoeisel? Reisreporter Bruno was toe aan een nieuw wandelpaar en licht je op een praktische wijze zijn keuze toe. Volg zijn testspoor van in de winkel tot aan de voet van de GrossGlockner.

Test je wandelschoenen
Als reisreporter ga ik regelmatig op pad en daarom behoren een paar goede allround wandelschoenen tot mijn uitrusting. Dat betekent schoeisel dat je gebruikt voor zowel een stevige dagwandeling als een meerdaagse trektocht of een lichte berghuttentoer. Belangrijke eigenschappen die ik daarbij in acht neem zijn gewicht, goede voetbescherming en enkelsteun. Tenslotte moet de zool voldoende stijfheid bevatten en een prima afrol verzekeren. Tip: neem daarom je tijd bij de aankoop van je wandelschoenen en onderwerp ze aan een kleine wandeltest in de winkel.

Hoe wandelschoenen kiezen?
Na wikken en wegen valt mijn keuze op de stevige type A Keen Westward WP wandelschoen. Hij voelt prettig aan ondanks mijn ‘hoge’ wreef en ietwat brede voeten. Type A wandelschoenen wegen ongeveer (maximum) 300 gram per stuk en zijn ideaal voor wandelingen met een 15 liter dagrugzak. Ondanks een gewicht van 539 gram per schoen voelt het ‘paspaar’ licht en zéer degelijk aan. Dankzij het KEEN.DRY ® waterbestendig ademend membraan hoop ik natte voeten te vermijden.  Dit schoeisel laat je zonder problemen lichte tot halfzware bergwandelingen uitvoeren!

De Keen Westward WP wandelschoenen ogen hip én stoer

De Keen Westward WP wandelschoenen ogen hip én stoer

Ook hippe wandelschoenen loop je in
Wandelschoenen kies je niet met je ogen maar met je verstand door ze te testen. Toch vind ik het een opsteker dat het model uitgevoerd in suéde en versterkt met canvas, hip oogt. Nieuwe wandelschoenen hoor je ‘in te lopen’ zodat je voet went aan de vorm en zool. Daarom trek ik de Keen Westard wandelschoenen aan voor mijn dagelijkse woon-werk wandeling. Telkens goed voor zo’n 40 minuten wandelplezier. De stevige torsiestijve zool waarbij het buigpunt goed onder de voorvoet ligt bezorgt een perfecte afrol.

Klaar voor het zwaardere wandelwerk
Na een weekje inloopwerk is het zover. Mijn nieuw werkpaar gaat mee naar Oostenrijk voor enkele pittige dagtochten in de bergen. Van de voet van de GrossGlockner (3798 meter), de hoogste berg van Oostenrijk, voert mijn wandeling langs de 9 km lange Pasterze gletsjer naar het bedevaartsoord Heiligenblut. Het losse gesteente onderweg voel ik nauwelijks of niet. Enkele dagen later klim ik naar de 2.277 meter hoge Hornfeldspitz om de zonsopgang te bewonderen. Zowel bij de klim als de afdaling zit de schoen als gegoten.

Op de top van Hornfeldspitz, maar zonder zonsopgang

Op de top van Hornfeldspitz, maar zonder zonsopgang

Getest en goed bevonden
Die perfecte pasvorm en de hoge schacht zorgen voor een goede ondersteuning waarbij ik op geen enkel moment mijn voet verzwik of last heb van de goedgevulde rugzak. Tijdens de afdaling van de Hornfeldspitz overvalt een regenbui ons groepje. Met glans doorstaan de schoenen de watertest. Zelfs bij het doorwaden van een ondiep kabbelend bergbeekje blijven mijn voeten droog. Na enige unieke bergtochten besluit ik dat de Keen Westward WP wandelschoen voor mij een perfecte keuze was en me nog vele uren wandelplezier garanderen!

PRAKTISCHE INFO
Keen | Internet: http://global.keenfootwear.com/en-nl

01/02/2022: UPDATE Keen Westward WP wandelschoenen

Keen wandelschoenenTijdens mijn laatste winterwandeling in de Zwitserse bergen én met bijna 2.000km(!) op de wandelteller scheurde de bovenlaag van mijn favoriete wandelschoenen. Zie foto hieronder. Ondanks dit euvel bleven mijn voeten tijdens de sneeuwschoenwandelingen en een tocht door de Holloch grotten droog! En dit dankzij het KEEN.DRY ® waterbestendig ademend membraan.

Beveel ik deze wandelschoenen aan?
Met veel plezier zelfs!

Over deze auteur

Deze fervente fietser verkende de grenzen van België, ontdekte de Straffe cafés en proefde van de Straffe streekbieren. In de artikels van Bruno Loockx lees je mee over de schouders van deze straffe levensgenieter en gunt hij je een kijk op zijn avonturen in ons land en ver daarbuiten.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *