vias verdes

Vias Verdes voeren je door adembenemende Spaanse landschappen

De groene wegen of Vias Verdes zijn oude, in onbruik geraakte spoorlijnen die de Spaanse overheid omvormden tot perfecte wandel- en fietspaden in de natuur. Deze verkeersvrije paden zijn comfortabel voor alle recreatieve reizigers, ongeacht leeftijd of lichamelijke conditie. Ideaal om de prachtige, haast ongerepte, natuurlandschappen van Spanje te doorkruisen.

vias verdesSpanje telt meer dan 120 Groene Wegen (Vias Verdes), een totaal van meer dan 2.900 kilometer aan natuurpaden. De oude spoorlijnen, verspreid over het hele land (behalve op de Canarische Eilanden) vind je zowel in het binnenland als aan de kust. De routes variëren sterk en bieden afwisseling tussen landelijke paden, stedelijke wegen, routes van amper vijf kilometer tot trajecten die de 100 kilometer overschrijden.

Nieuwe gids Groene Wegen van Spanje
De officiële gids van de Vías Verdes of Groene Wegen, uitgegeven door Anaya Touring, biedt 35 boeiende routes langs de oude spoorlijnen van Zuid-, Midden- en Oost-Spanje. Ideaal voor wandel- en fietsliefhebbers die in een buitengewone natuur willen fietsen of stappen. Alle routes zijn autovrij, gemakkelijk en eveneens toegankelijk voor mensen met een handicap. Je ontdekt meer over de Vias Verdes gids via een korte videovoorstelling.

Nieuwe brochure Natuurpaden en groene wegen in Spanje
Deze nieuwe uitgave is een realisatie van het Ministerie van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening (MAPA) en de afdeling Groene Wegen van de Spaanse Spoorwegstichting (FFE). De brochure brengt de twee netwerken van niet-gemotoriseerde routes in heel Spanje samen. De nieuwe brochure van Natuurpaden en Groene wegen in Spanje met bijgewerkte informatie is downloadbaar via deze link: viasverdes.com/noticias/noticia.asp?id=1012

Voortaan Vias Verdes netwerk ook beschikbaar op Google Maps
Dankzij de samenwerking tussen de Fundación de los Ferrocarriles Españoles (FFE –Spaanse Spoorwegstichting) en Google Maps kunnen de Groene Wegen op Google Maps worden bekeken. Google Maps is een handig gratis online hulpmiddel. Dat maakt het gemakkelijk om je thuis voor te bereiden en je route te downloaden op je smartphone. Op dit moment is het al mogelijk om op Google Maps, met behulp van zoom, een dunne groene lijn te visualiseren die de groene wegen als infrastructuur voorstelt. Als je een zoekopdracht ingeeft over hoe je van punt A naar B moet per fiets, dan biedt Google in de zoekmachine het resultaat “Vias Verde van …” zoals bijvoorbeeld: Vía Verde de los Molinos del Agua, Vía Verde de La Camocha, enz.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Spanje | Internet: spain.info/en | spain.info/en/discover-spain/greenways-spain-rail-trails-through-nature
Vias Verdes | Internet: viasverdes.com/en/principal.asp
Video’s over de Vias Verdes | Internet: youtube.com/user/vivelavia
Ontdek meer over vakanties in Spanje via deze link: reisreporter.be/tag/spanje

Fietste of wandelde je reeds over de Vias Verdes in Spanje?
Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring met een fietsvakantie of wandeltocht in Spanje. En beleefde je er iets leuks of ontdekte je een bijzonder plekje? Laat het ons dan weten met een reactie hieronder.

P.S. Ter plekke prachtige foto’s geschoten?
Deel ze op Instagram en tag ons via @reisreporter of gebruik de hashtag #iedereenreisreporter.

? PIN nu en plan latervias verdes

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *