leukste kinderwandelingen

De 5 leukste kinderwandelingen tijdens de krokusvakantie

Wie samen met z’n kids droomt van een pretparkbezoek of skitripje tijdens de krokusvakantie is er aan voor de moeite. Korte trips in eigen land zijn wel mogelijk en daarenboven super hip. Wij zetten de 5 leukste kinderwandelingen op een rijtje.

Ontdek het Verborgen Moois in het Bellevuebos
Tussen de bomen en vijvers in het Hemelspark in Webbekom (Diest) kan je heerlijk spelen, in bomen klimmen, hutten bouwen en spelenderwijs de geheimen van de natuur ontdekken. Van hieruit kan je het Verborgen Moois Bellevuebos, één van de grootste bossen van Haspengouw, verkennen met uitgestippelde routes. Ideaal voor een plaatsje in onze lijst van leukste kinderwandelingen. Kies je voor de gele route dan ben je 3,8 km onderweg. De rode route neemt je mee voor een tocht van 5,6 km. Raak je niet uitgewandeld? Maak dan zeker een omweg naar de dieren van biobeleefboerderij Alverberg.

Totteren langs het Totterpad
In Meerhout in het Grote Netewoud volg je met je kinderen de sporen van Bernard de Bever. Die woont in zijn beverburcht naast het bezoekerscentrum. Wanneer hij op een ochtend onbekende pootafdrukken rond zijn burcht opmerkt, gaat hij – samen met jou – op zoek naar de maker van die mysterieuze sporen. Volg het avontuurlijke totterpad, kruip in een vogelnest en balanceer op een boomstambrug. Deze wandeling van 2 km loopt langs niet verharde paden, let dus op anders totter je van het pad.

Op pad met Blob en Zorro de eikelmuis
In Kortrijk kan je mee op avontuur met Blob en zijn vriendje Zorro de eikelmuis. Tijdens een gezinsvriendelijke zoektocht in het Preshoekbos leer je spelenderwijs heel wat bij over planten en dieren. De 3,3 km lange wandeling combineert natuur met heel veel plezier. De zoektocht is geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Blob en zijn vriendjes beleven trouwens nog 9 andere dolle avonturen en loodsen je zo door de mooiste groene plekjes van de Leiestreek.

Wees de held van het Stoerparcours
Stoere helden kunnen dan weer terecht in Herselt in de provincie Antwerpen. Tijdens de 4 km durende wandeling in Groendomein Hertberg kunnen je kinderen hun avontuurlijke hart ophalen op het Stoerparcours. Wat denk je van klauteren, klimmen en slingeren tussen de bomen? De zes grote, stoere belevingsspeeltuigen zijn met elkaar verbonden en dagen je uit voor een challenge. Tip: soms is de aangeduide route niet wat het lijkt … spannend!

leukste kinderwandelingen

Behendigheid op Stoerparcours in Herselt

Bergwandeling in Malmedy
Wie klaar is voor het straffere werk kan met z’n kinderen terecht in Malmedy. Wandeling Trôs-Marets is een spannende bergwandeling langs een echte bergbeek, recht door de ruwe vallei. De route is 5,1 km lang en gidst je langs de meest ongerepte gebieden van de Oostkantons. Het start- en eindpunt van de wandeling is het hotel-restaurant Ferme Libert. Volg de blauwe rechthoek en het logo van de gier, zij wijzen je de weg naar het fantastische alpenlandschap dicht bij huis.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Verborgen Moois in het Bellevuebos | Internet: wandeleninlimburg.be/nl/webwinkel/haspengouw/verborgen-moois-bellevuebos/139/
Totteren langs het Totterpad | Watermolen 8, 2450 Meerhout | Internet: natuurpunt.be/afdelingen/bezoekerscentrum-grote-netewoud/totterpad
Gezinszoektocht Blob Preshoekbos | Hellestraat 6, 8510 Marke | Internet: toerisme-leiestreek.be/nl/doen/gezinszoektocht-blob-preshoekbos-kortrijk
Extra Blob-wandelingen in de Leiestreek | Internet: toerisme-leiestreek.be/nl/blob
Bioboerderij de Alverberg | Opeindestraat 128, 3720 Kortessem | Tel. +32 11 24 38 80 | E-mail: [email protected] | Internet: alverberg.be
Stoerparcours in Herselt | Parkeergelegenheid: Mie Maan | Diestsebaan 28, 2230 Herselt | Internet: provincieantwerpen.be/kalender.masterdetail.html/p_detail_url/nl/dvt/provinciale-groendomeinen-regio-kempen/kalender/20201001-HB-Stoerparcours.period_1.html
Bergwandeling in Malmedy | Parkeergelegenheid: Hotel-Restaurant Ferme Libert | 33, Route de la Ferme Libert, 4960 Malmedy | Internet: ostbelgien.eu/nl/wandelen/wandelen-met-kinderen
Meer informatie over wandelingen in de Vallei van de Trôs-Marets | Maison du Tourisme des Cantons de l’Est | 29A, Place Albert, 4960 Malmedy | Internet: eastbelgium.com
Klik en ontdek meer wandelingen in onze rubriek Actief.

Wat zijn jouw favoriete of leukste kinderwandelingen?
Wij zijn erg benieuwd naar jouw ervaring. Beleefde je onderweg iets leuks of ontdekte je een bijzondere speeltuin? Laat het ons hieronder weten!

P.S. Onderweg prachtige foto’s geschoten?
Deel dan je leukste kinderwandelingen op Instagram en tag ons via @dichtbijhuisbe of gebruik de hashtag #dichtbijhuistips.

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *