Streek-GR wandelroute Hageland vernieuwd

De Streek-GR wandelroute Hageland telt 158 wandelkilometers. Deze lange afstandswandeling voert je in lusvorm door boomgaarden, holle wegen en schitterende uitgestrekte landschappen van het Vlaams-Brabantse Hageland. De route werd grondig gescreend en aangepast en de wandelgids volledig herschreven! Wat mag je verwachten?

Volledig nazicht van de Streek-GR wandelroute Hageland
De Streek-GR wandelroute Hageland is meer dan 10 jaar oud en was bijgevolg aan herziening toe.  Vrijwilligers van de Grote Routepaden screenden grondig het traject en hertekenden de wandeling daar waar nodig was. Op het parcours controleerden de Grote Routepaden medewerkers de bekende bewegwijzering met geel-rode strepen op bomen en palen. Daar waar nodig vernieuwden of pasten ze de aanwijzers aan om misverstanden te voorkomen.

Streek GR-wandelroute-Hageland

Wandelen en genieten in het Hageland
De Streek-GR wandelroute Hageland brengt je langs eindeloze akkers en weiden, vochtige beemden en broeken, bloeiende boomgaarden, holle wegen, ijzerzandstenen heuvelruggen, schrale zandgronden, mysterieuze bossen en het cultuur-historisch erfgoed van Leuven, Tienen, Zoutleeuw, Diest en Aarschot. Onderweg is er aandacht om de troeven van de Hagelandse regio te ontdekken. Zoals: streekbieren en -producten, de geurende bloesems, het heerlijke fruit en de Hagelandse wijn!

Streek-GR-wandelroute-Hageland

Vernieuwde topogids Streek-GR HangelandDe topogids Streek-GR wandelroute Hangeland heeft een vernieuwde indeling in negen op elkaar aansluitende dagetappes. De begin- en eindpunten zijn allen te bereiken met het openbaar vervoer. De inhoud is voorzien van nieuwe, gedetailleerde kaarten, wegbeschrijvingen en wetenswaardigheden over elke bijzondere halte. De Streek-GR Hageland gids kost 9 euro en is te verkrijgen in de boekhandel, de toeristische infokantoren, bij Toerisme Vlaams-Brabant en bij de vzw Grote Routepaden.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Grote Routepaden | Internet: wandelen.groteroutepaden.be/nl
Toerisme Vlaams-Brabant | Internet: toerismevlaamsbrabant.be
Meer wandeltips vind je in onze rubriek wandelen.

Wandelde jij ook de reeds doorheen het boeiende Hageland?
Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring. Beleefde je onderweg iets leuks of ontdekte je een bijzonder plekje op de wandelroute? Laat het ons weten met een reactie hieronder.

P.S. Onderweg prachtige foto’s geschoten?
Deel ze op Instagram en tag ons via @dichtbijhuisbe of gebruik de hashtag #dichtbijhuistips.

Beeldmateriaal: © Grote Routepaden | Kaartje: trekkings.be

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *