Met MuseumPass gratis naar Museum44

Sinds kort is Museum44 in Meensel-Kiezegem (Tielt-Winge) officieel erkend als Museum van MuseumPass of PasseMusées. Houders van zo een pas krijgen voortaan gratis toegang tot de permanente tentoonstelling in Museum44 in.


71 dorpelingen gedeporteerd naar concentratiekamp
Museum44 vertelt het verhaal van de razzia’s op 1 en 11 augustus 1944 in Meensel-Kiezegem. Net voor de bevrijding werden 71 inwoners van het dorp naar het concentratiekamp van Neuengamme bij Hamburg gedeporteerd. Dat gebeurde als vergelding voor de dodelijke aanslag op Gaston Merckx, een boerenzoon uit een collaboratiefamilie. Uiteindelijk zouden slecht 8 van de gedeporteerde dorpsgenoten terugkeren. De aangrijpende gebeurtenissen van toen laten tot op vandaag hun sporen na in dit kleine dorpje in het Hageland.

Geanimeerde digitale beleving
Museum44 herdenkt het verleden en legt verbanden met hedendaagse misdaden en wantoestanden in de hele wereld. Het museum beschikt over een interactieve animatiefilm en Virtual-Realitybrillen voor een geanimeerde digitale beleving. Het gebouw bevindt zich centraal op de plek waar de dramatische gebeurtenissen plaatsvonden. Tijdens een wandeling met of zonder gids kan je de historische plekken bezoeken.

Twee erkende musea
Museum44 is niet meteen het grootste in zijn genre. Toch slaagde het erin zijn plekje te veroveren dankzij de lovende kritieken van de vele bezoekers. De persoonlijke aanpak en de uitstekende digitale beleving zijn maar twee van de troeven van het museum. Samen met het “Huis van het Belgisch/Frans verzet” beschikt de gemeente Tielt-Winge, waartoe Meensel-Kiezegem behoort, over twee erkende musea.

Met een MuseumPass krijg je een jaar lang toegang in meer dan 190 musea in België.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Algemeen

Museum44 | Binkomstraat 1, 3391 Meensel-Kiezegem | Internet: museum44.be | Tel: 016 36 50 55 | E-mail: [email protected] | Openingsuren: zaterdag en zondag | Reserveren: [email protected] | tickets: 7,50 euro (volwassenen) – 1 euro (kind) – gratis (houders MuseumPass)
Meer museumtips vind je in onze rubriek: ontdek cultuur.

Tekst: Fons Jacobs
Foto’s: © Museum44

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *