Langer op reis door Fabeltjesland

De tentoonstelling ‘De Fabeltjeskrant’ in het Speelgoedmuseum in Mechelen blijft langer open dan gepland. Nog tot en met zondag 18 april 2021 kan je er de tijdelijke expo met als protagonisten Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en vele anderen uit het Grote Dierenbos in Fabeltjesland bezoeken.

Generaties lang
Verschillende generaties groeiden de voorbije halve eeuw op met deze televisiereeks. Er werden in totaal 1 600 afleveringen van gemaakt die in meer dan 40 landen werden uitgezonden. Dankzij de bioscoopfilm uit 2018 en nieuwe computergeanimeerde afleveringen op Netflix in 2019 is De Fabeltjeskrant klaar voor alweer een nieuwe generatie fans.

Op tocht met speelse opdrachten
Als bezoeker ga je tijdens de tentoonstelling op ontdekkingstocht met de bekendste Nederlandstalige kinderserie uit de 20ste en 21ste eeuw in de hoofdrol. Jonge en minder jonge bezoekers kunnen zich uitleven op het interactieve parcours met verschillende speelse opdrachten. Zo fantaseer je net zoals Jean de La Fontaine en Leen Valkenier een eigen fabel of ga je helemaal op in je rol wanneer je samen met Gerrit de Postduif post mag bezorgen.

65 jaar kindertelevisie
De expo ‘Op reis door Fabeltjesland’ kadert in de tentoonstellingsreeks ‘Het Jaar van de Beeldbuiskinderen’ dat in 2020 plaatsvond en de 65ste verjaardag van de Vlaamse en Nederlandse kindertelevisie vierde. Corona gooide roet in eten, maar ook in 2021 zet het museum door met een expo gewijd aan de Mechelse tv-maker Mil Lenssens. Lenssens is bekend van het populaire Tik Tak dat in 2021 zijn 40e verjaardag viert. De expo ‘Televisietovenaar Mil Lenssens. het ontstaan van Tik Tak’ loopt vanaf 24 april 2021.

PRAKTISCH INFO
Algemeen
Speelgoedmuseum
| Nekkerspoelstraat 21, 2800 Mechelen | Tel. 015 55 70 75 | E-mail: [email protected] | Internet: www.speelgoedmuseum.be
Tickets | Volwassenen (9,80 euro) | Kinderen (3 – 12j) 7,30 euro | Korting voor studenten, 65+ en groepen | Korting B-Dagtrips NMBS
Openingsuren | weekends, feestdagen, schoolvakanties 10-17u
Bereikbaarheid
Vanuit Antwerpen: E19, afrit 9 Mechelen-Noord | Vanuit Brussel: E19, afrit 10 Mechelen-Zuid | Vanuit Leuven: Ring rond Mechelen
Bruine wegwijzers ‘Speelgoedmuseum’
Parkeren
Zandpoortvest (gratis in het weekend) | Douaneplein (gratis) | Parking station Nekkerspoel (betalend)

Meer kindvriendelijke uitstappen vind je in onze rubriek: trips met de kinderen

Tekst: Fons Jacobs
Foto’s : Speelgoedmuseum

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *