Memento Woordfestival 2021 in Kortrijk

Verdwalen in eigen land. Dat klinkt als muziek in de oren, want waar je nog nooit geweest bent, ontdek je wat. Reisreporter Stephanie, poëziefan van het eerste uur, bezocht het Memento Woordfestival in Kortrijk, waar ‘verdwalen’ het festivalthema van 2021.

Letterzetter en stadsdichter Anneleen van Offel vertelt haar dat “Verdwalen noodzakelijk is om tot spannende en vernieuwende literatuur te komen. Het is naast de paden dat de literatuur zich ontwikkelt.” Stephanie las, luisterde en voelde de poëzie die op haar pad werd gelegd en maakte er een korte video over. Een aanrader, voor wie nog eens op zoek is naar iets anders.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Memento Woordfestival 2021 | 19 maart t.e.m. 24 april 2021 | Internet: mementowoordfestival.be
Toerisme Kortrijk | Internet: toerismekortrijk.be
Beeldmateriaal
Bronvermelding video: ReisReporter en Dichtbijhuistips hebben geen rechten op deze muziek
Alle rechten voor:

Ging jij ook reeds op pad doorheen een ‘openluchtmuseum’ of ken je nog andere poëziewandelingen? Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring. Beleefde je onderweg iets leuks of ontdekte je een bijzonder plekje onderweg? Laat het ons weten met een reactie hieronder.

P.S. Onderweg prachtige foto’s geschoten?
Deel ze op Instagram en tag ons via @dichtbijhuisbe of gebruik de hashtag #dichtbijhuistips.

Je vindt meer leuke daguitstappen in België in onze rubriek Trips!

About Stephanie Tordoir

Stephanie is een zero-waste & social media enthousiast die zo bewust mogelijk leeft. Daarom probeert ze zoveel mogelijk groen te reizen. Je komt haar niet tegen in een luchthaven als ze voor de trein of bus kan kiezen. Op haar persoonlijk Instagram account vind je een collage van Stephanie’s leven terug: citytrippen, katknuffelen, floaties en poëzie

Check Also

citytrip Bremen

Eco reizen, da’s logisch: citytrip Bremen en Bremerhaven

Meer overstromingen, hetere zomers, klimaatvluchtelingen… Het wordt warmer op onze planeet en de gevolgen zijn niet van de minste. Onze manier van leven moet anders en dus ook onze manier van reizen. Reisreporter Lore ging daarom voor een duurzame manier van reizen voor een citytrip Bremen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *