wintergloed-in-brugge

Wintergloed in Brugge: een feeëriek winterparadijs

Dat 2020 wel wat extra lichtpuntjes kan gebruiken, heeft de stad Brugge goed begrepen. Eind november wordt de stad dan ook omgetoverd tot een feeëriek en verlicht winterparadijs. De tweede editie van het magische Wintergloed in Brugge belooft opnieuw een streling voor het oog te worden.

Wintergloed in Brugge
Brugge met een grote strik errond
De kerstmarkten slaan we noodgedwongen een jaartje over. Maar in Brugge kan je wel terecht voor heel wat gezelligheid. Tijdens de tweede editie van Wintergloed in Brugge worden de straten verlicht met sfeervolle kerst- en winterdecoraties. Honderden kerstbomen en duizenden lichtjes zorgen voor verbinding in deze donkere tijden. Tijdens een lichtwandeling door de versierde straten en pleinen waan je je zo in een magisch winterparadijs.


Magisch lichtparcours in historische binnenstad
Maar liefst 10 indrukwekkende installaties geven Brugge tijdens Wintergloed nog meer feeërieke allures. Het magische lichtparcours gidst je door de prachtige historische binnenstad. Laat je verrassen door de fantastisch verlichte Onze-Lieve-Vrouwtoren, aanschouw het verliefde stel op het Gruuthuseplein of projecteer je persoonlijke lichtsticker op de Poertoren.

Wintergloed in Brugge
De Wintergloed-app wijst je de weg
De organisatoren benadrukken dat het gratis lichtparcours volledig coronaproef zal zijn. Je kan dus zonder zorgen afzakken naar het wondermooie Brugge. Download zeker de Wintergloed-app. Die wijst je de weg op de feeërieke lichtwandeling. Steun ook zeker de lokale handelaren: de Brugse restaurants en eethuisjes zorgen met hun takeaway-service voor een smakelijke omkadering van het geheel.

Wintergloed in Brugge gaat door van 27 november 2020 tot en met 10 januari 2021. Meer informatie – waaronder ook het gratis lichtparcours – vind je terug in de Wintergloed-app, of online via www.visitbruges.be/wintergloed-2020-lichtparcours.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Brugge
| Internet: www.visitbruges.be
Stad Brugge
| Internet: www.brugge.be
Activiteiten
Lichtparcours Brugge
| Internet: www.visitbruges.be/nl/winter/lichtparcours
Lichtparcours stadsplan
| Internet: www.visitbruges.be/wintergloed-2020-lichtparcours
Sfeervolle kerstversiering | Internet: www.visitbruges.be/nl/winter/sfeervolle-kerstversiering
Eten en drinken

Takeaway-mogelijkheden | Internet : www.brugge.be/coronavirus/initiatieven-lokale-handelaars
Bezienswaardigheden
Hotspots in Brugge | Internet:  reisreporter.be/2017/01/ontdek-hotspots-prikkelend-weekendje-brugge

Klik en ontdek meer leuke citytrips in België

📌 Pin nu en plan laterWintergloed in Brugge

Bron en beeldmateriaal: Visit Bruges

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *