Floralia Brussels: kleurrijke bloemenpracht in Groot-Bijgaarden

De Belgische lente heeft zich al een paar keer van haar mooiste kant laten zien. Reisreporter Ann bond dan ook haar wandelschoenen aan en trok richting het feeërieke kasteeldomein in Groot-Bijgaarden. Tijdens de Floralia Brussels wandelde ze tussen de meer dan 1 miljoen tulpen, hyacinten en narcissen. Nog tot en met 2 mei kan jij hetzelfde doen!

Floralia Brussel 2021 in Groot Bijgaarden

Bloemententoonstelling in prestigieus kasteel
Wanneer Reisreporter Ann ’s ochtends haar wandelschoenen aantrekt, is het nog grauw en kil. Dat kan de pret echter niet bederven, want vandaag trekt ze naar de groene rand van Brussel. Daar bezoekt ze het wondermooie kasteel van Groot-Bijgaarden. Het kasteel dateert uit de 17de eeuw en is opgetrokken in een zuivere Vlaamse renaissancestijl. Vandaag de dag doet het dienst als exclusieve locatie voor onvergetelijke trouwfeesten, seminaries en personeelsfeesten. Een keer per jaar vinden er de kleurrijke Floralia Brussels plaats.

Floralia Brussel 2021

01.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden
02.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden
03.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden
04.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden
05.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden
06.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden
07.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden
08.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden
09.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden
10.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden
11.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden
12.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden
13.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden
14.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden
15.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden
16.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden
17.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden
18.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden
19.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden
20.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden
21.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden
22.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden
23.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden
24.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden
25.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden
26.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden
27.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden
01.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden 02.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden 03.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden 04.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden 05.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden 06.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden 07.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden 08.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden 09.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden 10.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden 11.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden 12.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden 13.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden 14.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden 15.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden 16.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden 17.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden 18.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden 19.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden 20.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden 21.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden 22.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden 23.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden 24.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden 25.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden 26.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden 27.-floralia-brussel_kasteel-groot-bijgaarden

Kleurrijke 18de editie van Floralia Brussel
In het 14 ha grote park werden in het najaar meer dan 1 miljoen bloembollen handmatig geplant. Nu laten die zich van hun allermooiste kant zien. De 18de editie van de Floralia Brussels toont het publiek in totaal meer dan 500 soorten voorjaarsbloemen waaronder hyacinten, narcissen en tulpen. Deze editie is bovendien extra speciaal, want dit jaar kan je er een grote verzameling rododendrons en azalea’s afkomstig uit de tuinen van Exbury Gardens in Groot-Brittannië bewonderen.

Bijzondere maatregelen
Wil je net als Ann een bezoekje brengen aan de wondermooie bloemententoonstelling? Reserveer dan zeker op voorhand een ticketje. Dat kan online via de website van Floralia Brussels. Op het domein ben je overal verplicht om een mondmasker te dragen en afstand te houden. Alle activiteiten zullen vanzelfsprekend buiten doorgaan en picknicken is dit jaar uitzonderlijk verboden.

Bezocht jij ook reeds Floralia Brussels of het Kasteel van Groot Bijgaarden?
Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring. Beleefde je onderweg iets leuks of ontdekte je een bijzonder plekje onderweg? Laat het ons weten met een reactie hieronder.

P.S. Onderweg prachtige foto’s geschoten?
Deel ze op Instagram en tag ons via @dichtbijhuisbe of gebruik de hashtag #dichtbijhuistips.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen

Kasteel van Groot-Bijgaarden | Isidoor Van Beverenstraat 5 | 1702 Groot-Bijgaarden | Tel.: 02 466 29 07 | E-mail: [email protected] | Internet: kasteelgrootbijgaarden.be
Floralia Brussels | nog tot en met 2 mei 2021 | Openingsuren: 10u tot 18u | Prijs: standaardticket – € 14 | Internet: floralia-brussels.be
Meer leuke daguitstappen vind je in onze rubriek Trips!

📌 Pin nu en plan later

Floralia Brussel 2021
Foto’s: Ann Van de Velde
Tekst: Evy Vandeborne

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *