strandhotels

Dit zijn de 12 beste strandhotels van Denemarken

Ruim 10.000 Denen verkozen tijdens de vierde editie van ‘Danmarks Bedste Badehotelles 2021’ Strandhotel Røsnæs in Kalundborg in het westen van Seeland tot beste badhotel van Denemarken.

Tussen 15 februari en 2 maart 2021 kon er gestemd worden op een van de 43 genomineerde strandhotels. De nummer één, Strandhotel Røsnæs, haalde het maar nipt met 202 stemmen meer van de nummer 2 en tevens de winnaar van 2019, Knudhule Badehotel. Naast het beste strandhotel van heel Denemarken, zijn ook de beste strandhotels van Jutland, Funen en Seeland in de top 12 meegenomen.

De top 12:

1. Strandhotel Røsnæs, Kalundborg – winnaar Denemarken en Seeland
2. Knudhule Badehotel, Ry – winnaar Jutland
3. Rødvig Kro og Badehotel
4. Villa Vest Badehotel, Lønstrup
5. Hvidbjerg Strandhotel, Blåvand
6. Strandhotellet, Blokhus
7. Lunds Hotel, Bogense – winnaar Funen
8. Kallehavegaard Badehotel, Løkken
9. Sandkaas Badehotel, Allinge
10. Liselængen, Liseleje
11. Årøsund Badehotel
12. Marienlyst Strandhotel, Helsingør

Sinds 2018 organiseert de toeristische website Opdag Danmark de verkiezing ‘Danmarks Bedste Badehoteller’. Dankzij de populaire tv-serie uit 2014 ‘Danmarks dejligste badehoteller’, nog steeds te zien op de Deense televisiezender TV2, herwonnen de Deense badhotels aan populariteit zowel bij de plaatselijke bevolking als bij de toeristen.

Frisse duik
De eerste badhotels in Denemarken gaan terug tot eind 19e eeuw. In de beginjaren waren deze pensions en hotels, gelegen aan of in de buurt van het strand, alleen weggelegd voor de rijken die het zich konden permitteren om vakantie te vieren. Door de Industriële Revolutie werd dit echter ook voor burgers mogelijk.

In 1891 werd het bij wet verboden om op zondag te werken, waardoor het voor werkenden ineens mogelijk werd om een dagje vrij te nemen. Toen ook nog eens wetenschappers de frisse buitenlucht en de zee begonnen aan te raden als medicijn voor een gezonder leven en als middel om ziektes te bestrijden, werd vakantie vieren aan de kust een populaire activiteit.

Ondertussen kent Denemarken om en nabij 40 badhotels die doen denken aan lang vervlogen tijden. De meesten liggen direct aan de kust, waardoor hotelgasten als een echte Deen iedere ochtend een frisse duik in zee kunnen nemen om zich op te laden voor een nieuwe dag.

Coverfoto: © Strandhotel Røsnæs

About De redactie

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Check Also

Davos Klosters

Stap per stap door Davos Klosters

Davos associeer je wellicht met het World Economic Forum en misschien met foto’s van Prins Charles op skilatten. Maar in de zomer valt er eveneens wat te beleven, zelfs voor de gewone sterveling! Wie van wandelen houdt, vindt er zeker zijn gading. En ook wie aan zijn eerste bergstapjes toe is, biedt Davos Klosters prachtige wandelroutes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *