Jura

3 tips voor een familievriendelijke wintervakantie in de Jura

De Montagnes du Jura vormen een kalkmassief in het oosten van Frankrijk langsheen de Zwitserse grens. In deze dichtbij gelegen authentieke regio krijgt een zorgvuldig gekoesterde natuur alle ruimte. ’s Winters kleurt het landschap wit en wordt de sfeer Scandinavisch. Deze perfecte omgeving biedt diverse formules voor gezinsvakanties.

Jura

Cap’vacances, het vakantiedorp van Chapelle-des-Bois, nabij het skistation Les Rousses.

Gezinsvriendelijk vakantiedorp
Cap’vacances, het vakantiedorp van Chapelle-des-Bois, bevindt zich net buiten het woud van Le Risoux, op slechts enkele kilometers van het skistation Les Rousses. De regio is een langlaufparadijs en een gedroomd gebied voor raketwandelingen en tochten met de hondenslede. Het vakantiedorp biedt formules voor het hele gezin. Zo is er de Miniclub tot 6 jaar, de Juniorclub tot 13 en de Club Jeunes tot 17 jaar. Er is bovendien een overdekt zwembad en een wellnesscentrum.

Jura

Je vindt alle rust in het houten charmehuis: chalet Lipivhèl te Foncine-le-Haut

Herbronnen in de natuur
Wie aan herbronning toe is vindt alle rust in chalet Lipivhèl te Foncine-le-Haut. Dit houten charmehuis heeft bij de gîtes de France maar liefst 4 korenaartjes. Gelegen in de natuur telt de woning drie grote kamers en een terras met een hout gestookt buitenbad. De kachel ernaast verwarmt het water tot 40°C. Hier relax je heerlijk te midden van een sneeuwtapijt met zicht op de witte weidse vallei.

Jura

Pure culinaire verwennerij in hotel restaurant la Ferme du Père François met heerlijk streekproducten

Lekker ontbijten met huisgemaakte producten
Lekkerbekken die zich graag culinair laten verwennen komen niets te kort in hotel restaurant la Ferme du Père François. Al van bij het ontbijt start de lekkere verwennerij met huisgemaakte en streekproducten: confituur van het huis, koekjes en koffiebroodjes vers uit de oven, de onovertroffen aroma van grootmoeders chocolademelk en ter plaatse bereide kaas en yoghurt. Net wat je nodig hebt aan het begin van een dag in de gezonde buitenlucht.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen 
Toerisme Montagne du Jura | Internet: www.montagnes-du-jura.fr/nl
Toerisme Frankrijk | Internet: be.france.fr/nl
Overnachten
Vakantiedorp Cap’vacances | www.capvacances.fr/vacances-ski-jura-chapelle-des-bois.html
Chalet Lipivhèl | www.chaletdecharme-jura.com
Hotel restaurant La ferme du Père François | www.perefrancois.fr
Bereikbaarheid
Auto | 700 km vanuit Brussel
Trein | Met de Thalys-hogesnelheidstrein via Parijs is het 5u30 vanuit Brussel
Vliegtuig | 1 uur vliegen tot Genève en dan nog 50 km met de wagen

Beeldmateriaal: Coverfoto 2__photographie op Instagram | Cap’Vacances | Chalet de Lipivèl | Hotel restaurant La Ferme di Père François

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *