Suske en Wiske blijven langer in Train World

Train World verlengt de tijdelijke expo ‘Op het spoor van Suske en Wiske’. Nog tot en met 18 april 2021 kan je in het spoorwegmuseum aan het station van Schaarbeek originele tekeningen, schetsen en aandenkens van de striphelden bewonderen. Je ontdekt er bovendien hoe het nieuwe stripalbum ‘De Fluitende Olifant’ tot stand kwam.

Maak kennis met de spoorweg
In Train World laten striphelden Suske en Wiske iedereen kennis maken met de treinen en spoorwegen uit hun albums. Treinen, spoorwegen en stations hebben altijd een grote rol gespeeld in klassiekers zoals ‘De Gouden Locomotief’, ‘Het Sprekende Testament’ en ‘De Texasrakkers.’

De Fluitende Olifant
In het kader van deze mini-expo verscheen het 356e Suske en Wiske-album ‘De Fluitende Olifant.’ Daarin worden de striphelden teruggeflitst naar de eerste treinrit in ons land op 5 mei 1835. Voor het eerst in lange tijd neemt de trein hiermee opnieuw een prominente rol op in een stripalbum. Suske en Wiske starten hun nieuwe verhaal in Train World en samen met hun vrienden Lambik, Jerom en professor Barabas storten ze zich in een spannend treinavontuur.

Exclusief in de museumshop
Een exclusieve editie van ‘De Fluitende Olifant’ wordt speciaal voor deze expo te koop aangeboden in de museumshop van Train World. Het album is uitgebracht in een beperkte oplage van 2 500 exemplaren en vertelt je interessante weetjes over Train World en de geschiedenis van de Belgische spoorwegen. Voor de jongere fans zit er bovendien een heus spelletjeskatern bij. De exclusieve editie van ‘De Fluitende Olifant’ kost 7,99 euro.

Het nationale treinmuseum van de NMBS
Train World is het nationale museum van de Nationale Maatschappij van de Belgische Spoorwegen NMBS. In een rijk historisch kader toont Train World de meest waardevolle locomotieven en rijtuigen van het Belgisch spoorwegerfgoed. Je vindt er ook veel spoorwegobjecten, unieke archiefstukken, foto’s en filmpjes. Het museum draagt het  ‘Brussels Health Safety Label.’ Dat betekent dat de strikte veiligheidsmaatregelen van het labelprotocol worden gevolgd en dat een bezoek veilig is.

Suske en Wiske

Nog tot en met 18 april kan je terecht voor de expo in Train World.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen:

Train World
| Prinses Elisabethplein 5 | 1030 Schaarbeek | Tel.: 02 224 74 37 | E-mail: [email protected] | Internet: www.trainworld.be
Openingsuren | 10u – 17u (laatste toegang om 15.30u) | Gesloten op maandag, eerste kerstdag en nieuwsjaardag.
Volledig toegankelijk voor personen met een mobiele beperking.
Transport | Trein: station Schaarbeek | Tram: 7 en 92 | Bus: 56, 58, 59 en 69 | Villo: 160 | Parking: B-Parking station Schaarbeek
Tarieven | Volwassenen (18-64 jaar): 12 euro | Jongeren en senioren: 9 euro | Kinderen (-6 jaar): gratis | Familieticket: 36 euro | Audiogids: 2 euro | Gegidste rondleiding (max. 20 pers): 110 euro/gids (toegangsticket niet inbegrepen)

Coverfoto: Dennis te D / Foto’s: © Train World

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *