Op daguitstap met kinderen: wat neem je mee?

Vrijdagavond, het weekend meld zich aan. En de weerman voorspelt een droge zonnige dag. De kriebels voor een daguitstap met je kinderen zijn haast onbedwingbaar. Maar oh jee, wat neem je best allemaal mee? Onze redactie maakte een handig kort lijstje om er een geweldige daguitstap van te maken.

1) Rugzak
Voorkom wanorde en een gesleur met hand- en draagtassen. Schaf je een stevige dagrugzak aan met handige indelingen, plaats voor onder andere drank en de picknick. Neem vooraf je tijd om deze te bekijken en te passen in een buitensportwinkel. En denk eraan: er is een verschil tussen rugzakken voor dames en heren. Er bestaan tussenoplossingen die zowel voor hem als haar comfortabel is. Eenmaal de juiste keuze gemaakt zal je geen probleem hebben onderstaande zaken mee te nemen zodat een daguitstap met kinderen vlot verloopt.

2) Picknick
Uiteraard kan je kiezen voor een lekkere lunch. Maar wedden dat je kids het minstens zo leuk of nog leuker vinden om te picknicken? Bovendien scheelt een eigen ‘middagmaal’ direct een stuk in het budget van je daguitstap. Voorzie bovendien in snackjes voor tussendoor zoals: fruit, snoepgroenten en gezonde koekjes.

3) Drank
Kies voor water, het is veruit het meest verfrissend, bij warm weer. En dan is een tussendoortje op een terras altijd weer een aangename verrassing.

4) EHBO-tasje
Op een daguitstap met kinderen is een ongelukje snel gebeurt. Denk daarom aan een tasje met pleisters, ontsmettingsmiddel, een schaartje, een nagelknipper. Een pijnstiller mag eveneens best mee.

5) Ontsmettingsmiddel, zakdoekjes en vochtige doekjes
Wij zijn het ondertussen wel gewoon, die ontsmettingsgel en vochtige doekjes. Met kinderen blijft het onmisbaar. Maak tijdig de handjes schoon en snuit regelmatig de neusjes. En geef toe een familiefoto waarbij plots iemands neus lekt, is geen zicht. Heb je nog plaats over, doe er dan een rolletje wc-papier bij. Neem één dat je al in gebruik hebt. Dat is compacter dan die volle rol!

6) Zonnecrème
Bescherm jezelf en je kindjes voor zonnebrand. Zij zijn extra gevoelig hiervoor en het kan op lange termijn melanomen (huidkanker) voorkomen. Schijnt het zonnetje wat hard, smeer dan regelmatig opnieuw in. Een petje en een zonnebril hoort standaard in je rugzak te zitten.

7) Reservekleding en een handdoek
Je weet nooit wat er onderweg gebeurt. Een plas bijvoorbeeld werkt als een magneet voor kinderen. Of een andere incidentje meld zich aan. Bereid je daarom voor, vermijd een vervroegde thuiskomst of gezeur tijdens je uitstap en neem voor elk kind iets van reservekleding mee.

8) Naamketting of armband.
Zeg nooit dat het je niet kan gebeuren. Bij een kleine drukte of een gezellige babbel is het gauw gebeurd dat je kind afwijkt van je gezichtsveld. Naambandjes waarop je ook jouw GSM nummer kan vermelden zijn dan geen overbodige luxe. Noteer de nummer met een watervaste stift zodat iemand je kan opbellen ingeval ze je kind vonden.

9) Fototoestel of smartphone
Uiteraard wil je die leuke momenten vastleggen voor later. Bovendien kan je met je smartphone onmiddellijk die herinneringen op je social media delen met familie en vrienden.

Volg deze ‘link’ en vind inspiratie voor een daguitstap met kinderen!

Welke dolle daguitstappen met kinderen heb jij al beleefd?
We zijn benieuwd naar jouw tips en verhalen. Spotte je onderweg iets leuks of ontdekte je een bijzonder plekje tijdens je avontuur? Laat het ons weten met een reactie hieronder.

P.S. Onderweg prachtige foto’s geschoten?
Deel ze op Instagram en tag ons via @dichtbijhuisbe of gebruik de hashtag #dichtbijhuistips.

📌 Pin nu en plan later

Omslagfoto: toerisme Heuvelland © Jan Dehondt

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *