wandelarrangement met bagageservice

Franse valleientocht: wandelarrangement met bagagevervoer

Logeren bij Belgen in Frankrijk is populair. Het West-Vlaamse koppel Chris en Hilde Verbeke organiseert in Zuid Frankrijk culinair verzorgde wandelvakanties met  bagagevervoer. Je wandelt er door het heuvel- en rivierenlandschap van de Aveyron. Onderweg logeer je bij Belgen en Nederlanders die hun Franse droom op eigen wijze vorm gaven.

Wandelarrangement met bagagevervoerWandelarrangement met bagagevervoer
In de valleien van de Aveyron kan je een wandeltocht van 4 of 6 of 8 dagen ondernemen of zelf een wandeltocht samenstellen met of zonder hulp van je gastheren. Tijdens dit wandelarrangement word je iedere dag hartelijk ontvangen bij Nederlandse en Vlaamse logiesuitbaters. Op de overnachtingplaatsen, chambres d’hôtes, gîtes of houten chalets geniet je ’s avonds van een driegangen maaltijden. En je bagage wordt steeds nagebracht!

Wandelarrangement met bagagevervoer

Gedetailleerde routebeschrijving en ingekleurde wandelroutes
De Aveyron ligt tussen de Auvergne, de Cevennen en de Tarn. De tocht slingert door de vallée du Tarn tussen Albi en Millau (Gorges du Tarn en het viaduct van Millau), de streek waar de Roquefort kaas vandaan komt. Je stapt door het natuurreservaat Parc natural regional de Grand Causses en de zeven valleien van de Zuid-Franse Aveyron en Tarn. Voor elk traject worden IGN wandelkaarten met een gedetailleerde routebeschrijving en ingekleurde wandelroutes voorzien. GPS gebruikers kunnen bovendien de wandelingen in *.GPX formaat downloaden.

Wat heb je nodig voor deze wandelvakantie?
Ondanks dit comfortabel wandelarrangement met bagagevervoer beschik je best over een goede conditie en stevige wandelschoenen. Dagelijks heb je de keuze uit een wandeling van ongeveer 14 of 18 km. Voor een minder lange afstand brengen je gastheren je met de auto een stuk op weg.

Logeren bij Belgen en Vlamingen
Je gastheren zijn de eigenaars van zeven sfeervolle gastenverblijven. De meesten van hen (Vlamingen en Nederlanders) wonen al 30 jaar of langer in Frankrijk. In 1998 besloten ze samen een wandeltocht te organiseren. Vanwege de kleinschaligheid en persoonlijke benadering oogst dit wandelarrangement met bagagevervoer veel lof.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Wandelarrangement met bagagevervoer Franse Valleientocht | Internet: franse-valleientocht.be
Toerisme Tarn | Internet: tourisme-tarn.com
Toerisme Aveyron | Internet: tourisme-aveyron.com/fr
Toerisme Auvergne | Internet auvergne-destination-volcans.com | auvergnerhonealpes-tourisme.com
Toerisme Frankrijk | Internet: be.france.fr/nl
Meer vakantietips in Frankrijk: www.reisreporter.be/tag/frankrijk

Zelf al op wandelvakantie geweest?
Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaringen. Beleefde je onderweg iets leuks of ontdekte je een bijzonder plekje? Laat het ons weten met een reactie hieronder.

P.S. Onderweg prachtige foto’s geschoten?
Deel ze op Instagram en tag ons via @reisreporter of gebruik de hashtag #iedereenreisreporter.

? PIN nu en plan laterwandelarrangement met bagageservice

Beelden: © Franse Valeientocht

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Een reactie op “Franse valleientocht: wandelarrangement met bagagevervoer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *