B&B Les Mirandes: charmant genieten bij Belgen in de Charente

Wie van wijn, gastronomie, rust en het goede leven houdt, moet naar de Charente. Dit departement in het zuidwesten van Frankrijk moet door velen nog ontdekt worden maar wie hier eens geweest is, komt gegarandeerd terug. De Belgen Olivier en Tinne heten je alvast welkom in hun charmante B&B Les Mirandes.

Verliefd op de Charente
B&B Les Mirandes ligt ideaal om het landelijke gebied van de Charente te ontdekken, precies in het midden van de driehoek Bordeaux, Angoulème en Périgueux. Les Mirandes heeft zijn naam niet gestolen want vanaf deze historische manoir, vlak buiten het dorp Montmoreau , geniet je van een wijds uitzicht op de groene valleien in de omgeving. Olivier en Tinne komen uit Vlaams-Brabant en werden verliefd op de plek en het huis. Ze baten er een fraaie en gezellige B&B uit.

Verzorgde kamers en huiselijke charme biedt B&B Les Mirandes

Verzorgde kamers en huiselijke charme biedt B&B Les Mirandes.

Indrukwekkend uitzicht
Parkeer je op de oprit voor de poort, dan geraak je eerst onder de indruk van de oude bomen rond een vijvertje. Daarachter staat het statige huis, met zijn voorgevel gericht naar het weidse glooiende landbouwlandschap in de buurt. Je blijft als vanzelf hangen bij de terrastafeltjes op het bordes om van dat uitzicht te genieten. In de hoger gelegen tuin rond het huis en de bijgebouwen is het ook heerlijk genieten. Daar, op de weiden tussen de fruitbomen, neem je plaats in ingerichte zithoekjes en speel je jeu de boules. Het zwembad ligt helemaal vooraan aan de oprit.

Zonnebaden of zwemmen kan aan het zwembad van de B&B

Zonnebaden of zwemmen kan aan het zwembad van de B&B.

Uitstapjes voor levensgenieters
In Les Mirandes kom je helemaal tot rust, maar er valt ook heel wat te beleven in de buurt. Fietsers en wandelaars komen aan hun trekken op de tientallen bewegwijzerde routes langs schilderachtige landschappen en historische dorpen. Gastheer Olivier zorgt ’s avonds voor een lekkere table d’hôtes maar fijnproevers vinden in de buurt ook talrijke lekkere eetgelegenheden of laten zich verleiden door de voortreffelijke wijnen, de Cognacs en de Pineau des Charentes. Wie toch de stad en de drukte mist, kan naar Angoulème en moet daar absoluut het stripmuseum bezoeken.

Les Mirandes werd terecht opgenomen in de gids Logeren bij Belgen in Frankrijk. Deze gids is te koop in elke boekhandel (EUR 19,99). Meer informatie over Les Mirandes op de website van Logeren bij Belgen.

Foto’s: © Logeren bij Belgen

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *