tiny houde van natuurhuisje.be

Een duurzame vakantie in een tiny house

Duurzaam op vakantie, het is een trend die al een tijdje aan een opmars bezig is. Steeds meer mensen beseffen dat hun vakantie een grote invloed op het milieu heeft. Daarom kiezen mensen steeds vaker voor een duurzamere vakantie. Zo’n duurzame vakantie beleef je in een tiny house.

Wat is een tiny house?
Zoals de naam je misschien al doet vermoeden: tiny houses zijn kleine, compacte huisjes van maximaal 50 vierkante meter. Omdat de huisjes zo klein zijn, wordt er zo creatief mogelijk gebruik gemaakt van de ruimte die er beschikbaar is. Elke vierkante centimeter wordt benut. Je vindt er dan ook alles wat je nodig hebt: een badkamer, een keuken, een slaapruimte en meestal ook een knusse woonruimte. Tiny houses vind je trouwens in verschillende vormen en stijlen: van vierkant en strak tot rond en rustiek.

tiny house van natuurhuisje.be
Overgewaaid vanuit de Verenigde Staten
Het concept ‘tiny houses’ is ontstaan in de Verenigde Staten. Doordat de economie er een aantal jaar geleden instortte, werd het voor veel mensen moeilijk om een huis te betalen. Daarnaast vonden er ook enkele rampen plaats zoals orkaan Katrina, waardoor veel mensen hun huis kwijtraakten. Omdat er dus een grote vraag was naar betaalbare, flexibele woningen, begonnen mensen met de bouw van tiny houses.


De Tiny House Movement
Hieruit ontstond een beweging die de Tiny House Movement wordt genoemd. De filosofie achter deze beweging is om genoegen te nemen met minder en alleen gebruik te maken van dat wat je echt nodig hebt. Mensen zijn tegenwoordig zo gewend aan dure materialistische dingen en grote huizen. Steeds vaker beseffen ze ook dat ze niet gelukkiger worden van al die spullen. Ze realiseren zich dat ze terug willen naar de essentie van het leven door eenvoudiger te leven en één te zijn met de natuur.

Dichter bij de natuur
Doordat tiny houses zo klein zijn en zich in de natuur bevinden, ga je automatisch vaker naar buiten. Zo krijg je meteen meer tijd en ruimte om te genieten van de belangrijke dingen in het leven: de gezonde buitenlucht, ontspannen met vrienden en familie of een goed boek lezen. Bij Natuurhuisje.be ben je verzekerd van een tiny house midden in de natuur, weg van de massa.


Een duurzame oplossing
Tiny houses zijn ook nog eens een duurzame oplossing. Vaak worden er gerecyclede materialen gebruikt voor de bouw, waardoor de ecologische voetafdruk een stuk kleiner is dan die van een regulier vakantiehuisje. Omdat een tiny house zo klein is, heeft het ook een stuk minder energie nodig om verwarmd te worden. Vaak worden de huisje van zonnepanelen voorzien en wordt het regenwater opgevangen. Sommige huisjes zijn hierdoor zelfs volledig zelfvoorzienend.

Ben je enthousiast geworden over een duurzame vakantie in een tiny house? Je vindt ze bij Natuurhuisje.be

In onze rubriek overnachten vind je meer originele logementen!

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *