Skate on Track: reisgids voor longboarders en skaters

Ze zullen het graag horen, de groeiende groep longboarders en skaters die naar leuke routes zoekt. Een van hun zielsgenoten loodst hen in een nieuwe reisgids, Skate on Track, over een 800 kilometer lange tocht door Vlaanderen.

Initiatiefnemer van de reisgids ‘Skate On Track’ is Kim Vervoort, organisator van het internationaal en ecologisch muziekfestival Brakrock in Duffel. De opbrengst van de gids gaat integraal naar de vzw die het festival organiseert.

Longboarden door Vlaanderen
Kim’s belangrijkste transportmiddel is ongetwijfeld zijn longboard. Hij trok er al mee naar een marathon in Amsterdam en vorige zomer rolde hij meer dan 800 kilometer door Vlaanderen. Toen volgde hij grotendeels de bestaande fietsknooppunten en passeerde zo in steden als Antwerpen, Leuven, Mechelen, en Gent. Hij sliep in ho(s)tels en B&B’s, maar schuwde evenmin originele overnachtingsplekken als een boerderij, het bos of een abdij.

Trips en etappes
De auteur stapte binnen in kroegen, hield halt aan picknickzones en verpoosde in restaurants met zonovergoten terrassen. Zijn pad leidde eveneens langs toeristische bezienswaardigheden en skate-area’s. Hij bundelde zijn ervaringen in de unieke reisgids ‘Skate on Track’, een verhaal van een speelse ontdekkingstocht door Vlaanderen. De handige reisgids telt 13 trips, verdeeld over 64 etappes, in totaal goed voor 800 kilometer skateplezier.

skate on track

PRAKTISCH
‘Skate on Track’ is – voorlopig – alleen in geprinte versie te verkrijgen. Je kan er voor terecht in Standaard Boekhandel en via www.brakshop.com. De gids kost 20 euro en is handig voor longboarders, maar ook voor skaters en fietsers.

Tekst: Fons Jacobs
Foto’s: Kim Vervoort

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *