Merodefestival lanceert muzikale wandelingen-app

Het Merodefestival organiseert al jaren spannende muzikale ontdekkingstochten in de Meroderegio (Aarschot, Diest en Scherpenheuvel-Zichem). Nu concerten of fysieke muzikale wandelingen niet meer mogelijk zijn, komen ze met een origineel alternatief. Ze lanceren een unieke muzikale wandelingen-app.

De wandelingen-app geeft een duidelijke uitleg over de heerlijke wandelroutes rond het mooiste erfgoed en de prachtigste natuurgebieden. Een interactieve kaart toont je waar je bent, en per wandeling zijn er verschillende stoppunten die je extra uitdagen. Zo kan je prachtige foto’s bekijken van natuurfotograaf Guy Janssens. Of krijg je achtergrondinfo over de schitterende Merodestreek en doe je enkele muzikale ontdekkingen.

Nergens in Vlaanderen vind je meer erfgoed en prachtige natuur op zo weinig hectare dan in en om het Zammels Broek & Trichelbroek. De Trichelbroek-wandeling van 7,4 km neemt je mee langs de feeërieke Sint-Bavo kapel en de eeuwenoude gelijknamige hoeve. In het gebied ga je met een playlist van Scandinavische folk ongestoord op ontdekkingstocht!

De Langdorp-wandeling neemt je mee naar waar de arme zandgronden van de Kempen overgaan in het rijkere leemgebied van het Hageland. Je wandelt langs de uitgestrekte Demervallei, de eeuwenoude Heimolen en de beschermde dorpskern van Langdorp. Tijdens de 8,5 km lange wandeling geniet je van muziek uit de Laars van Europa.

De Averbode bos & heide-wandeling is 7,3 km lang en neemt je mee door het Merodegebied. In deze wandeling passeer je de Weefberg, een oude ijzerzandsteenheuvel, de alom bekende lekdreef, de kroningskapel en het Mariapark. Muzikaal zorgt de wandeling voor fijne muziek uit Afrika.

Trek alvast je wandelschoenen aan en download de gratis app via wandelingen.merodefestival.be!

Wandelde jij reeds één van deze Merode wandelingen? Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring. Beleefde je onderweg iets leuks of ontdekte je een bijzonder adresje? Laat het ons weten met een reactie hieronder.

Onderweg prachtige foto’s geschoten?
Deel ze op Instagram en tag ons via @dichtbijhuisbe of gebruik de hashtag #dichtbijhuistips.

Meer wandeltips vind je in de rubriek wandelen

About De redactie

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Check Also

Vaude Rotstein 450 donsslaapzak

Kampeertest: Vaude Rotstein 450 Donsslaapzak

Voor een meerdaagse hike in Ierland ga ik op zoek naar een slaapzak die aan enkele voorwaarden moet voldoen. Enerzijds moet de slaapzak warm zijn, maar ook lichtgewicht en compact. Anderzijds moet de slaapzak ruim zijn en lang genoeg voor mijn lengte (1,80 m). Aan deze voorwaarden werd ruimschoots voldaan door de Vaude Rotstein 450 donsslaapzak. Ik deel graag mijn ervaring!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *