Goedkoop overnachten met Gilbert’s list – editie 2021

Sinds 1998 verzamelt langeafstandswandelaar Gilbert Bastiaensen adressen voor goedkoop overnachten nabij GR-paden in Wallonië en het verlengde ervan in de buurlanden Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Deze logementen zijn bestemd voor trekkers, zowel fietsers als wandelaars, die een eenmalige overnachting zoeken. Jaarlijks vernieuwt Gilbert zijn lijst aan de hand van informatie en meldingen van gebruikers.

Budgetvriendelijke logementen voor trekkers
Het basisidee voor Gilbert’s List is een lijst met adressen voor goedkoop overnachten in Wallonië en de buurlanden met als uitgangspunt low-budget logement selecteren voor trekkers. De hoofdvereiste is de mogelijkheid van een eenmalige overnachting. De prijs hiervoor mag in 2021 het maximum van € 17,50 zonder / € 22,50 met ontbijt niet overschrijden. De laatste voorwaarde is het probleemloos opnemen van individuele reizigers waarmee bedoeld wordt dat men geen deel uitmaakt van een groep.

wandelvakantie en goedkoop overnachten

Slaapplaatsen zonder bed
De indeling van de lijst is alfabetisch volgens dorp, gehucht en/of gemeente aangevuld met het adres van de overnachting inclusief de naam van de eigenaar en/of benaming van het logement. Eveneens vermeld zijn het telefoonnummer en of men al dan niet de Nederlandse taal machtig is. Verder volgen de praktische gegevens samen met de prijs. Soms zijn slaapplaatsen(!) in plaats van bedden ter beschikking. Hier en daar gaat het dan over matrassen of in het hooi, maar een slaapmatje of luchtmatras alsook een slaapzak kan nuttig of verreist zijn. Informeer daarom bij reservatie.

Ook in Groothertogdom Luxemburg
De laatste vermelding geeft de ligging weer t.o.v. een bestaande GR (Grande Randonnée of Grote Routepad). Ondertussen verwijst Gilbert ook naar RV (Randovelo) voor de fietsers. Adressen net over de grens die passen in het Belgische padennet worden zeker niet genegeerd. Het Groothertogdom Luxemburg is wat dat betreft koploper met 34 adressen waardoor de GR 5 of 57 haalbaar wordt. Jaarlijks verschijnt begin januari een nieuwe lijst zowel in het Nederlands als in het Frans. Wijzigingen worden in de loop van het jaar aangepast.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Gilbert’s list is te bestellen via overschrijving met vermelding van naam, adres en Gilbert’s List. Geef ook aan of je een Nederlandstalige of Franstalige lijst wenst en best ook even je adres bij reden van betaling zetten.
Info en of Overschrijving
Bastiaensen Gilbert | Oosterwijk 64 | B-2260 Westerlo | Tel: +32 (0)14/26.52.29 | E-mail: [email protected] of [email protected]
Prijs: € 4,00 | buiten Belgie € 7,00
Banknummer BE17 0001 5455 2221
IBAN: BE17 0001 5455 2221
BIC: BPOTBEB1

Heb je ervaring met of weet je ook goedkope overnachtingsplaatsen?
Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring. Laat het ons dan weten met een reactie hieronder.

Beeldmateriaal: coverfoto van Ana Maria De La Cruz en wandelaar van Free-Photos via Pixabay

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

3 reacties op “Goedkoop overnachten met Gilbert’s list – editie 2021”

 1. Dag Gilbert, met de Staf van de douane.
  Wij zijn van plan met ne persoon of 4 in september naar Bastogne te gaan op basis van bed and breakfast
  We zouden gaan van vrijdag tot zondag, dus 2 overnachtingen.
  Weette gij daar adreskes, ge moogt mij uwe list opsturen in het nederlands zal 3.5 euro storten.

  Merci Gilbert,

  Staf Smets
  Molenberg 20

  2460 Tielen
  0494924058

 2. Beste,

  Kan ik via deze weg nog altijd aan de Gilbert’s list geraken?
  Ik heb al gemaild maar nog geen antwoord en zou de lijst deze week al willen gebruiken.

  Bedankt alvast

 3. Beste Robby,
  Helaas hebben wij ook enkel de vermelde coordinaten van Bastiaensen Gilbert | Oosterwijk 64 | B-2260 Westerlo | Tel: +32 (0)14/26.52.29 | E-mail: [email protected]
  Mogelijk kan je hem telefonisch bereiken.
  Alvast veel (wandel?)plezier gewenst.
  De ReisReporter redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *