Origineel logeren dicht bij huis

Origineel logeren dicht bij huis

Dat je helemaal niet ver hoeft te reizen om versteld te staan van de prachtige fauna en flora hebben we dit jaar mogen ondervinden. Reisreporter trok eropuit en zocht de leukste logeeradresjes van België. Origineel logeren dicht bij huis en toch ver weg van de wereld.

On top of the world
Schuilt er nog steeds een kind in jou, of is lekker kamperen echt wel jouw ding? Wil je de sterrenhemel zien zoals nooit tevoren en wakker worden tussen de fluitende vogeltjes? Wel, logeer dan eens in een van de vele moderne boomhutten die België rijk is.

In Recreatiedomein Warredal logeer je gezellig in ‘cosy houses en cabins’.

Gezellig domein voor natuurliefhebbers
Recreatiedomein Warredal ligt in Limburg, vlakbij het Nationaal Park Hoge Kempen. In dit gezellige domein komt elke natuurliefhebber, jong of oud, op adem. Kies voor een van de feeërieke Cosy Houses, of blijf veilig met beide voeten op de grond in een van de magische Cosy Cabins. Elke huisje heeft een gezellig zit- en eetgedeelte, een badkamer met douche en toilet, een compacte keuken en een terras. Sommige huisjes zijn zelfs voorzien van een hottub!

Slapen als een roos
In de buurt van Spa, in de Belgische Ardennen, kan je dan weer origineel logeren in een Afrikaans decor. Of je er nu gaat om te wandelen, te fietsen of om te langlaufen, in dit kleine paradijs onthaast je dicht bij huis. De Afrikaanse hut midden in de natuur kan verwarmd worden, heeft een badkamer, een zeer ruime leef- en slaapkamer en een terras. In La Cabane du Bois Dormant geniet je van alle luxe en slaap je als een roos.

Origineel logeren dicht bij huis

Parel in het hart van de Ardennen
Verscholen in een verborgen vallei langs de Ourthe tussen La-Roche-en-Ardenne en Houffalize vind je de moderne hutten van Moulin de Rensiwez. Ze nodigen je uit voor een uniek verblijf in het hart van de Ardennen. Sauna, houtkachel, kitchenette en artisanaal houten meubilair, alles is aanwezig voor een deugddoend en relaxerend verblijf.

Logeren in een pod
Blijf je liever wat lager bij de grond, dan kan je ook logeren in een echte ‘Pod’. Op camping De Groene weg in Brakel, de Vlaamse Ardennen, logeer je in peulvormige huisjes. Ze zijn verwarmd, verlicht en hebben hun eigen privébadkamer (op circa 20 m afstand van de huisjes). Verder is er een gemeenschappelijk keukentje en een overdekte picknickruimte.

Origineel logeren dicht bij huis

Slapen op het water
Even niet cruisen, maar toch graag origineel logeren dicht bij huis? Wel begin al maar te dromen, want ook dichter bij huis kan je slapen op het water. Wat dacht je van een modern gerenoveerd binnenvrachtschip? In Ieper kan je terecht bij Vakantiewoning Bed in Boat. Samen met 7 familieleden of vrienden kan je je even ontspannen met een drankje in de stuurhut. Bij mooi weer, of tijdens een gezellige winteravond geniet je van een leuke BBQ op het terras.

Origineel logeren dicht bij huis

Verblijf in een sprookjeswereld
Origineler zal het bijna niet worden. Diep verscholen in de bossen van Durbuy in de Ardennen logeer je in een houten paard: Het paard van Troje. Dit logement mocht dus niet ontbreken in ons lijstje ‘Origineel logeren dicht bij huis’.  Het volledig houten interieur is handgemaakt en prachtig om te zien. Je wordt verwend met een bubbelbad, douche, wc, tv-lounge, een tweepersoonsbed en 2 kinderbedden. Op het domein, La Balade des Gnomes, logeer je ook in andere accommodaties, wat dacht je van een nacht in een magische zigeunerwagen of een Afrikaanse hut. Wees niet te teleurgesteld, want aan ieder sprookje komt een eind.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Overnachten
Recreatiedomein Warredal
| Ketelstraat 77, 3680 Maaseik | Tel. +32 89 85 23 16 | Internet: www.warredal.be
La Cabane du Bois Dormant
| 26, Avenue Peltzer de Clermont, 4900 Spa | Tel. + 32 494 57 68 98 | Internet: www.lacabaneduboisdormant.be | E-mail: [email protected]
Les Cabanes de Rensiwez | 1, Moulin de Rensiwez, 6663 Houffalize | Tel. +32 61 28 90 27 | Internet: www.lescabanesderensiwez.be | E-mail: [email protected]
De Groene Weg
| Groeneweg 3, 9660 Brakel | Tel. +32 55 42 84 46 | Internet: www.degroeneweg.be
Vakantiewoning Bed in Boat
| Westkaai 32, 8900 Ieper | Tel. +32 499 24 55 96 | Internet: www.bedinboat.be | E-mail: [email protected]
Le Cheval de Troie | 20, Rowe de Remoleu,  6941 Heyd-Durbuy | Tel. +32 472 20 86 23 | Internet: www.labaladedesgnomes.be/0127/nl/10/Le-Cheval-de-Troie | E-mail: [email protected]

Klik en ontdek meer tips voor uitstappen in België!

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *