Koninklijk hout voor logees bij Villa Natur

Authenticiteit, respect voor de natuur en een gezellige sfeer zijn de beloofde ingrediënten als een collega me ‘Villa Natur’ tipt. Ik boek er een kamer met ontbijt wanneer ik een sneeuwvakantie plan in de skiregio Warth-Schröcken. Familiaal onthaal, slapen in koninklijk hout en een heerlijk ontbijt zijn slechts enkele van vele extra’s.

Het hout bij Villa Natur zou een ontspannende werking hebben.

Het hout bij Villa Natur zou een ontspannende werking hebben.

Overnachten met extra service
Logeren bij locals vind ik steeds een pluspunt. Warme en behulpzame lokale gastheren maken niet zelden het verschil met net dat beetje extra service. Daarom kies ik tijdens een weekje sneeuwvakantie in de bergwereld van Warth-Schröcken voor een verblijf in Villa Natur van de familie Angelika en Josef Jochum. Josef, een flinke blozende boer annex timmerman, neemt de zware karweien voor zich terwijl vrouw Angelika zich ontfermt over de gastenverblijven en de administratie.

Authentiek en natuurlijk vakantiehuis
Rustig gelegen op een kleine afstand van de hoofdstraat en te midden van andere gezellig ogende houtenhuisjes trokken ze enkele jaren geleden hun ‘vakantiehuis’ volledig op met natuurlijke materialen. Respect voor de natuur dragen ze hier hoog in het vaandel en dat zie, voel en ruik je overal. Zelf noemt het gastkoppel hun onderkomen een appartementenhuis omdat er niet alleen gastenkamers zijn maar tevens vakantieappartementen.

Uitstekende kamers en een lekker vers ontbijt laten je helemaal thuis voelen.

Uitstekende kamers en een lekker vers ontbijt laten je helemaal thuis voelen.

Ontspannend en rustgevend interieur
De lokale architecte Sibylle Schaschl, geëerd om haar kennis van Alpijnse architectuur en interieurs, tekende niet enkel het concept, ze hielp bovendien met het zorgvuldig uitkiezen van natuurvriendelijke bouwmaterialen. Het resultaat: heldere, ruime kamers en appartementen met sfeervol sparrenhout aan wanden en deuren en zoals ze zelf zeggen: lachende larikshouten planken op de vloeren. En ja, het geheel bezorgt me inderdaad een aangename en voelbaar rustgevend gevoel. Het gastenpaar beweert dat de geur van hout ontspannend en opwekkend tegelijk werkt. Wauw!

Slapen in koninklijk hout
Na een hartelijk onthaal verklapt de gastvrouw nog een ‘natuurgeheim’: wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat je beter slaapt in een dennenhouten bed. De vele waardevolle componenten van geurend dennenhout, ook wel het koninklijke hout van de Alpen genoemd, beïnvloeden het binnenklimaat zodanig positief dat men zich prettiger en gezonder gaat voelen. Dankzij de geurstoffen zou je hartslag verlagen zodat je hart een ‘uur minder’ hoeft te werken per dag. Rustig en aangenaam vertoeven hebben we er alvast gedaan!

In de zomer staan er tal van activiteiten op het programma, in de winter kun je hier heerlijk relaxen in de sauna.

In de zomer staan er tal van activiteiten op het programma, in de winter kun je hier heerlijk relaxen in de sauna.

Bergkazen en gerookte hespen
’s Morgens steek ik mijn voeten onder de tafel in de gemoedelijke ontbijt- en verblijfsruimte. Ambachtelijke streekproducten zoals bergkazen en gerookte varkenshesp sieren het buffet. Immer vrolijk vraagt Angelika of je zin hebt in een ochtendeitje: gekookt, omelet, roerei en met of zonder spek. Heerlijk! Op zoek naar een dagactiviteit? In de inkomhal prikt de gastvrouw de nieuwste, al dan niet gegidste, uitstappen, evenementen en weerbericht op een prikbord.

Waaier aan mogelijkheden
In de zomer biedt het gastenpaar eigen activiteiten aan of regelt ze voor je. Zo kan je het vee (Schotse hooglandrunderen) van eigen stal bezoeken op de bergweiden, de kaasboerderij op de alm bezoeken en uitleg krijgen over de bereiding ervan, picknicken in de bergen met verse producten of een overnachting regelen in het berghooi! Verder beschikt Villa Natur over een sauna en een ski- en droogruimte om winterse activiteiten buitenshuis in stijl af te ronden.

PRAKTISCHE INFO
Villa Natur | Oberboden 116, 6888 Schröcken Oostenrijk | Tel: +43 (0) 55 19/303 40 | E-mail: [email protected] | Internet: www.villanatur.at
Bushalte | Ski- en wandelbus op circa 100 meter afstand van het huis (erg praktisch!)
Informatie over de alpenden | www.zirbe.info

Over deze auteur

Deze fervente fietser verkende de grenzen van België, ontdekte de Straffe cafés en proefde van de Straffe streekbieren. In de artikels van Bruno Loockx lees je mee over de schouders van deze straffe levensgenieter en gunt hij je een kijk op zijn avonturen in ons land en ver daarbuiten.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *