shoppingsteden in frankrijk

De 10 leukste shoppingsteden in Frankrijk

In Frankrijk hoef je niet perse enkel naar Parijs om te gaan shoppen. Het land, eerder gekend voor wijnen en kazen, heeft heel wat meer in petto voor shoppingliefhebbers. Reisreporter zocht de 10 leukste shoppingsteden in Frankrijk voor je uit. En bij elke stad hoort een bijzonder adresje!

Zeker doen in Aix-en-Provence: kunst en cultuur snuiven.

1. Aix en Provence
Onze lijst van shoppingsteden in Frankrijk start helemaal in het zuiden van la douce France. Ben je op zoek naar een bijzonder schilderij van de Provence School of een schilderij gesigneerd door een ‘Petit maitre Aixois’ uit de 19de of 20ste eeuw? Dan is Portalis Gallery de unieke tentoonstelling iets voor jou. De tentoonstelling heeft ook zijn eigen atelier waar enkele werken te bezichtigen zijn.

shoppingsteden in Frankrijk: Amies

Wip in Amiens even binnen in deze bijzonder winkel boordevol lekkere luxeproducten

2. Amiens
De boetiekjes van Hédiard staan bekend om een grote verscheidenheid aan luxe producten. Hédiard hecht veel waarde aan de nieuwste mode en aan het presenteren van hun producten en ze doen dit dan ook op zeer exclusieve wijze.

3. Bordeaux
In de wijk Quartier de Grands Hommes vind je het walhalla voor elke shopliefhebber: de winkel van de bekende modeontwerper Louis Vuitton. De mooiste en nieuwste modetrends, zeer luxe tassen van klein tot groot formaat maken deze winkel tot een wereldwijd begrip.

shoppingsteden in Frankrijk: Dijon

In Dijon moet je mosterd proeven. Doe dat in Maison Maille, een huis met wereldfaam!

4. Dijon
In het historische centrum van de stad vind je de wereldberoemde Maille ‘mosterd’ boetiek. Ontdek hier de betoverende en zeer exclusieve wereld van Dijon. Meester-mosterdmakers verwelkomen je om hun verse mosterd, azijn en augurken te laten proeven. Bij de proeverij krijg je een deskundige uitleg.

5. Grenoble
In het hart van het historische stadscentrum van Grenoble gaat voor de antiekliefhebbers een hele nieuwe wereld open. Hier vind je namelijk meer dan 50 antiquairs, tentoonstellingen en ambachtslieden waar je met open armen zult worden ontvangen. Deze mensen geven je graag meer informatie over hun producten of manier van werken.

Méert Patisserie: een heerlijk zoete zonde adresje!

6. Lille
De Méert Patisserie bestaat al sinds het jaar 1761 en is een heus begrip in Lille. De oudste snoepwinkel en meest bekende theehuis van de stad zijn zeer bekend. Het theehuis is daarnaast ook nog eens een van de mooiste theehuizen van Frankrijk. De bekende wafel, gevuld met vanille, is al een reden van veel mensen om deze stad te bezoeken.

7. Lyon
Lyon is de plek om je smaakpapillen te laten genieten van de kunst van chocolade. In de bekende chocolaterie Chocolats Richarts in het quartier Belleour en Roosevelt zijn de lekkerste chocolade producten te koop. Steeds een leuk cadeautje om te krijgen of te geven.

shoppingsteden in Frankrijk: Mulhouse

Grand Magasins du Globe van Mulhouse: reeds meer dan honderd jaar het shoppingcenter van de regio. Zeker zien!

8. Mulhouse
Het Grand Magasins du Globe is een van de oudste winkels van Mulhouse. Opgericht in 1910 en vandaag de dag staat het nog steeds symbool in Mulhouse op het gebied van winkelen. Gelegen in het autovrije centrum van deze stad wandel je er gemakkelijk naartoe.

9. Nantes
De Galeries Lafayette is het walhalla op het gebied van kleding. Naast de laatste modetrends zijn hier ook de leukste en meest exclusieve verzorgingsproducten te verkrijgen. Je vindt er 300 verschillende labels onder één dak.

10. Nîmes
Om onze lijst van shoppingsteden in Frankrijk af te sluiten trekken we naar het centrum van Nîmes. Daar vind je de winkel Domus. Deze zaak staat bekend om zijn grote winkeloppervlak geheel gewijd aan exclusieve design meubels. Hier vind je namen zoals Zanotta, Cappellini, Triad of Knoll. Het is een zeer bijzondere designzaak waar ook regelmatig exposities van de grote namen georganiseerd worden.

PRAKTISCHE INFO
Toerisme Frankrijk | Internet:  http://nl.franceguide.com
Klik, lees en ontdek meer over Frankrijk

? PIN nu en plan latershoppingsteden in frankrijk

Beeldmateriaal shoppingsteden in Frankrijk: Bordeaux foto van Niki Nagy | Grenoble: afbeelding van Richard Mcall | Maison Maille: foto van n_de_nuria_fr |Overige foto’s via toerisme diensten of de vermelde zaken.

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *