Rijsel als ideale bestemming voor je kerstshopping

Bij het aanbreken van de winter fonkelt en straalt Rijsel, of Lille zo je wil, van levensvreugde! Als bij toverslag heeft de stad plots zijn feestkleed aan om je te ontvangen in een sprookjesachtige sfeer. Wij verklappen je graag de beste plekjes om kerstcadeautjes te scoren voor de hele familie!

Multicultureel winkeltoerisme
De etalages steken elkaar de loef af op gebied van originaliteit en de 3.900 winkels van de stad hebben aanbod voor alle smaken en budgetten. Met zijn geplaveide straatjes vol Vlaamse huizen is het Oude Rijsel – ‘le Vieux Lille’ – de meest geschikte wijk voor een kennismaking met de grote namen op het gebied van luxe, mode en design. Ook antiekzaken en kunstgalerijen zijn prominent aanwezig. Fijnproevers vinden er heel wat speciaalzaken en kunnen ook terecht op de markt van de elegante Place du Concert.

Shoppen in architectuurtempel
In het stadscentrum en de verkeersvrije straten vind je zowel de bekende grootwarenhuizen, le Printemps op nr. 39/45 in de rue Nationale en de Galeries Lafayette op nr. 31 in de rue de Béthune, als de filialen van internationale merken. Op de Grand Place verrijst een van de grootste boekhandels van Europa:  le Furet du Nord. Aan de stationswijk ontdek je onder de futuristische lijnen van het winkelcentrum Euralille, ontworpen door Jean Nouvel, een honderdtal boetieks, restaurants en een hypermarkt. In de multi-etnische wijk Wazemmes zijn er goede zaken te doen in de bazaars en discountwinkels in en rond de rue Gambetta. Op de Place de la Nouvelle Aventure bezetten wereldsmaken de markt op zondagmorgen en trekken een kleurrijke en vrolijke menigte aan.

Lekkers op de kerstmarkt in Rijsel © Elisabeth Pattou

Lekkers op de kerstmarkt in Rijsel © Elisabeth Pattou

Kerstsfeer alom
Terwijl op de Grand Place van Rijsel kerstgezang door de lucht zweeft, draait het Grote Rad majestueus rondjes. Op een hoogte van 50 meter bieden de 36 gondels een weergaloos uitzicht op de stad. Aan de voet van het rad is het plein omgetoverd tot een groot kerstdecor: een besneeuwd dorp met huisjes, een kapel en zelfs een bevroren meer waarop de kinderen kunnen schaatsen! Wandel nadien rond in het Oude Rijsel waar alle straten op een andere manier zijn versierd. Wie verfijning zoekt, zal de dennenguirlandes die versierd zijn met rode en gouden linten zeker waarderen (bijvoorbeeld in de rue de la Grande Chaussée en de rue de la Monnaie), terwijl liefhebbers van trendy versiering in de rue Esquermoise enorme kerstballen aantreffen die een discosfeer oproepen.

Lekkers van overal ter wereld
De onweerstaanbare geur van kaneel en kastanjes leid je naar de Place Rihour. De 82 chalets van de kerstmarkt liggen vol kerstgeschenken, santons (Provençaalse kerstfiguurtjes), versiering voor de kerstboom en feestartikelen. Je vindt er plaatselijke specialiteiten maar ook Russisch, Pools, Canadees, en Indiaans ambachtswerk!  En dan zijn er nog de peperkoek en al het andere lekkers, die je kan  kopen en meenemen maar die je ook ter plaatse kan proeven, samen met een warm wijntje. De kerstmarkt van Rijsel is elk jaar de eerste in Frankrijk die opengaat. Het is ook de markt die het langst duurt: van 18 november tot 30 december 2016, dagelijks van 11u tot 20u.

Meer info: www.lilletourism.com

Coverfoto: © Dominique André

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *