ESTA Amerika aanvragen

4 goede redenen om je ESTA Amerika snel aan te vragen!

De Verenigde Staten staan bekend om hun iconische bezienswaardigheden. Het is een plek van gastvrijheid, grote open ruimtes en verbazingwekkende natuurlijke schoonheid. Unieke vakantie-ervaringen en eindeloze opties voor elk type reiziger maken van de USA een droombestemming. Lees onze 4 vakantietips en info hoe je de ESTA Amerika eenvoudig aanvraagt.

1. Diversiteit van landschappen
Voor velen zijn de Verenigde Staten dé plaats om een ultieme roadtrip te plannen. Tijdens je autovakantie spot je zoveel diverse landschappen alsof het lijkt dat je constant van land verandert. Aan de Atlantische kust pronken in het noorden de machtige steden: New York en hoofdstad Washington. Twee steden die zelfs de meest eisende toerist het hoofd doen duizelen inzake aanbod aan: kunst, cultuur, spektakel en sport. Bovendien maakt New York zijn naam als the city that never sleeps’ helemaal waar.

Zuidelijker maar nog steeds aan de Atlantische kust lonkt de Sunshine state Florida met de US Highway 1. Deze snelweg behoort tot de mooiste autoroutes van Amerika. Deze 270 kilometer lange weg loopt van Miami tot het meest zuidelijke punt: Key West. Niet minder dan 42 bruggen verbinden 40 eilandjes. Nog in Florida vind je het Everglades National Park dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. De fauna en flora van dit natuurgebied staat lijnrecht tegenover het westen en noorden van Amerika.

Richting westkust kenmerken natuurparken, de woestijnvlaktes in Texas en Arizona en de onherbergzame Rocky Mountains de vergezichten. Andere bezienswaardige natuurparken in Noord-West Amerika die op vele bucketlists prijken zijn: Yellowstone, Grand Canyon en Yosemite National Park.  Fenomenale afstanden, de klimaten die je doorkruist en immer wisselende panorama’s in één en hetzelfde land maken van de Verenigde Staten een parel om te ontdekken.

2. Unieke steden kenmerken Amerika
Een ander land ontdekken, betekent ook tijd nemen voor de belangrijkste steden. Ze zijn, zelfs in hun overdaad, de weerspiegeling van het land, zijn cultuur en de manier van leven. Onmogelijk dus om New York te negeren. Al is het omdat het Vrijheidsbeeld symbool staat voor de Verenigde Staten. De ontelbare musea en de shows op Broadway maken er evenveel deel uit van de Amerikaanse cultuur als foodtrucks of joggen in Central Park.

Las Vegas, de stad van glamour, glitter en neonverlichting, is opgetrokken uit het niets in een desolate woestenij. Je ontdekt er de extravagantie en de excessen waar het land zo dol op is. Een plek in de woestijn waar geld non-stop stroomt en velen hun geluk wagen op één van de duizenden slotmachines. En dat alles in de hoop dat de kassa ooit rinkelt in het voordeel van de speler.

San Francisco behoort tot de populairste toeristische steden ter wereld. Kenmerkend aan San Francisco zijn haar steile heuvels, frisse zomers, de mist en de enorme diversiteit aan culturen. De bekendste symbolen van de stad zijn de Golden Gate Bridge, Alcatraz, Chinatown, de Transamerica Pyramid en de kabeltrams. Los Angeles is door Hollywood het droombeeld van de filmindustrie. Een plaats waar iedereen het kan maken. En tenslotte doet Dallas de meesten denken aan ‘cowboy-Amerika’.

ESTA Amerika aanvragen

3.Iconische monumenten
Er zijn veel historische plaatsen in de Verenigde Staten die ons iets leren over de geschiedenis, cultuur en tradities van de natie Hieronder vind je de 10 meest bezochte iconische monumenten en gedenktekens volgens de National Park Service.

 1. Golden Gate Bridge, San Francisco;
 2. Lincoln Memorial, Washington D.C.
 3. Vietnam Veterans’ Memorial, Washington D.C.
 4. National World War II Memorial, Washington D.C.
 5. Vrijheidsstandbeeld, New York
 6. 9/11 Memorial, New York City, New York
 7. Korean War Veterans’ Memorial, Washington, D.C
 8. Gateway Arch, St. Louis, Missouri
 9. Mount Rushmore, Keystone South Dakota
 10. Martin Luther King Jr. Memorial, Washington, D.C

3. Kindvriendelijk en gemakkelijk te reizen met het hele gezin
De Verenigde Staten zijn een topbestemming voor families. Kinderen verwelkomt men als prinsen en prinsessen. Vaak profiteren families met kinderen van uitzonderlijke kortingen. Zo bieden veel restaurants menu’s aan die speciaal afgestemd zijn voor peuters, grotere kinderen en tieners. En er zijn zelfs restaurants die aanbiedingen promoten als: kinderen eten gratis. De meeste hotels ontwierpen kamers om het hele gezin comfortabel te huisvesten. Familiesuites hebben, bijna altijd, twee queensize bedden (tweepersoonsbedden).

Hoe vraag je je visum (ESTA Amerika) aan voor de USA?
Droom je ervan om naar de Verenigde Staten te reizen? Weet dat het essentieel is om in het bezit te zijn van het ESTA Amerika (Electronic System for Travel Authorization). Want sedert 2009 zijn wij Belgische reizigers, net als vele ander nationaliteiten, verplicht een elektronische reistoestemming (ESTA Amerika) aan te vragen. En dat dien je in je bezit te hebben vooraleer je aan boord kan van een vliegtuig richting Verenigde Staten. Dit gebeurt uitsluitend via het internet en bijvoorbeeld via de gebruiksvriendelijke website van visumbuitenland.be.

Heb je een ESTA nodig?
Ja, iedereen die naar de Verenigde Staten reist en onder het Visa Waiver Programme (VWP) valt heeft een ESTA Amerika nodig. Vergeet niet dat ook je reisgezelschap en meereizende familieleden hun gegevens moeten invullen. Eén persoon kan de ESTA-aanvraag voor het hele gezin indienen als hij beschikt over alle benodigde informatie: zoals de paspoortnummers en persoonlijke gegevens van elke reiziger. (Geboortedatum, adresgegevens, enz.).

Je ESTA Amerika aanvragen in drie eenvoudig stappen

 1. Vul online het ESTA Amerika formulier in. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
 2. Voer de betaling veilig uit middels Bancontact, je creditcard, PayPal of iDeal. P.S. Met sommige kredietkaarten geniet je van bepaalde verzekeringen als annulatie of repatriëring. Informeer bij je bankinstelling!
 3. Zodra het officiële ESTA is toegekend wordt dit bevestigd per e-mail (en SMS). Bij een spoedaanvraag kan dit al na een uur. Let wel, dit kost extra!

Geldigheid en voorwaarden van je ESTA
Eenmaal goedgekeurd is je ESTA Amerika twee jaar geldig. Gedurende deze geldigheidsperiode mag je meermaals naar Amerika reizen, zowel zakelijk als toeristisch. Elk verblijf in de USA mag maximaal 90 aaneengesloten dagen duren. Opgelet: de geldigheid van je ESTA is gelinkt aan je paspoortnummer. Vervalt je internationaal paspoort terwijl je tweejarig ESTA Amerika nog niet is verstreken, dan kan dit visum niet meer gebruikt worden en moet je tijdig een nieuwe ESTA procedure starten met het nieuwe paspoortnummer!

Beeldmateriaal: coverfoto Death Valley van Egor Shitikov | Roadtrip Death Valley van My pictures are CC0. When doing composings: | Sky line New York van Jo Wiggijo | Golden Gate Bridge San Francisco van Free-Photos

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *