Met de mobilhome door Amerika in 17 tips

De Verenigde Staten is het land bij uitstek om met een mobilhome te ontdekken. De ongerepte natuurparken, magnifieke vergezichten en spannende steden vormen het decor van een onvergetelijke reis. Althans met de juiste planning en tips.

De wegen zijn er breed, de kruisingen verkeersvriendelijk en de automobilisten doorgaans beleefd. Benzine is er spotgoedkoop en je mag er met je eigen rijbewijs een mobilhome huren. Zo’n camper of ‘recreational vehicle’ (RV) is met andere woorden de perfecte oplossing om Amerika te doorkruisen. De eerste dingen op je to-do lijstje voor we meer praktische tips geven: huur een mobilhome, regel je vliegtickets en vul een Esta-verklaring in, anders geraak je Amerika niet binnen.

1. Zorg dat jij en je reisgenoten een bankkaart met een behoorlijke kredietlimiet hebben. De borg voor je mobilhome wordt namelijk direct afgeschreven en niet gereserveerd. Daarnaast slurpen mobilhomes brandstof door de lange afstanden waardoor een ruim kredietlimiet geen overbodige luxe is.

2. Als je rechtstreeks uit Europa komt, mag je niet met je jetlag direct achter het stuur van je camper kruipen. Slaap eerst een nacht in een hotel.

3. Neem geen risico’s, ook al ben je ervaren mobilhomerijder. Inspecteer, voor je vertrekt, samen met je camperverhuurder het voertuig. Laat elk krasje, deukje of andere beschadiging op het formulier noteren en laat je alles nog eens goed uitleggen.

4. Plan je vakantieperiode zorgvuldig. Naar Utah, Arizona, Texas en New Mexico reis je best in september of oktober. In de zomer is het er namelijk bloedheet en veel te warm om ter plekke van alles te ondernemen. In Dead Valley mag je in de zomermaanden niet eens met je huurcamper het park in.

5. Ga je in het najaar of ‘s winters met de mobilhome in Amerika cruisen of ga je de Rocky Mountains in? Reserveer er dan een met winterisolatie. Overdag loop je misschien nog in je korte broek, maar ’s nachts kan de temperatuur in de bergen en woestijnen naar of onder het vriespunt kelderen. Met gevolg dat de leidingen van je camper bevriezen.

6. Wild kamperen mag in Amerika onder bepaalde voorwaarden. Het mag wel in National Forests, maar niet in Nationale Parken. Het aantal campings daar is beperkt. Bovendien zijn ze vaak klein en verboden terrein voor mobilhomes. Campings net buiten nationale parken zijn daardoor populair en moet je dus een redelijke tijd op voorhand boeken.

7. Reserveer je plaats via ‘registratiehuisjes’. Die staan aan de ingang van campgrounds in parken of natuurgebieden. Pak er een envelop, stop het gevraagde bedrag er in, vul je gegevens in en scheur het bonnetje eraf. De envelop deponeer je daarna in de daartoe bestemde bak terwijl je het bonnetje achter je voorruit legt of aan een paaltje bij je kampeerplek vastmaakt.

8. De afstanden in Amerika, zeker in de dunbevolkte staten, zijn enorm. Hou daar je rekening mee met de planning van je vakantie, want je wilt niet elke dag onderweg zijn. Zorg er altijd voor dat je met een volle brandstoftank, volle watertanks en voldoende proviand op pad gaat.

9. In woestijnen en ruige berggebieden heb je grote stukken geen bereik met je mobiele telefoon of wifi. Gebruik dus de wifi in cafés en hamburgerzaken langs de weg om het thuisfront regelmatig te melden waar je bent. Ga je wandelen in een nationaal park? Informeer dan bij het plaatselijke visitor center naar de lokale omstandigheden.

10. Rijden met een mobilhome van tien meter is in Amerika helemaal niet bijzonder, maar het is wel even anders dan de personenauto die je thuis gewend bent. Neem geen risico’s en laat bij het inparkeren, invoegen en het nemen van bochten een medepassagier uitstappen en meekijken.

11. De verkeerde afslag nemen kan in Amerika betekenen dat je wel 50 kilometer door moet rijden voor je je vergissing kunt herstellen. Neem een navigatiesysteem van thuis mee of huur er een. Ook handig om campings, tankstations en andere nuttige plaatsen te vinden.

12. Neem een zaklamp mee. Het kan in het voorjaar, najaar of de winter al vroeg donker zijn. RV-parken en campings zijn meestal wel verlicht, maar de natuurparken zijn aardedonker.

13. Barbecueën is de nationale sport van Amerikaanse kampeerder of zo lijkt het wel. Op bijna elke camping, RV-park en plekken in natuurparken vind je wel een speciale kampvuurplek of buitenbarbecue. Aanmaken doe je met oud papier dat bij veel supermarkten speciaal voor dat doel opgestapeld ligt.

14. Plastic zakjes krijg je zo ongeveer bij elke boodschap die je doet. Niet weggooien. Ze zijn erg handig als vuilnisbakzakje.

15. Wassen kan op vrijwel elk RV-park of camping voor maar een paar dollar. Ook de droger kost niet veel. Dat scheelt een hoop kleding van thuis meenemen.

16. Reserveer vooral vooraf een plekje in gebieden waar weinig RV-parken zijn of plekken die populair zijn. Aan de Californische westkust zitten de natuur- en RV-parken vaak al ’s middags vol.

17. Neem een stekkerblok vanuit België mee. Niet alleen heb je in een mobilhome een beperkt aantal stopcontacten, het is ook handig om niet voor elk apparaat een Amerikaanse stekker te moeten hebben.

Foto: © Camper.nl

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *