Getest en goedgekeurd: wandelgids Treinstapper 2

Recent ontving onze redactie Treinstapper 2: de nieuwe wandelgids van Grote Routepaden. 8 wandeltochten voeren je, van station tot station, doorheen Vlaanderen. De dagtochten, tot 27 kilometer, zijn geschikt voor ervaren wandelaars en families. Deze gezonde ‘milieuvriendelijke’ gezinsuitstappen bevat eveneens verkortingsmogelijkheden. Reisreporter Steven trok de wandelschoenen aan voor deze recensie.

Met de wandelgids Treinstapper 2 wandel je van Brugge tot Tongeren

Het aanbod van deze nieuwe wandelgids 2 actualiseert de “Stationstapper” uit 2013. Een aanbod van  dagtochten tot 27 kilometer verspreidt zich geografisch over Vlaanderen. Een ideale manier om de eigen achtertuin origineel te verkennen én te ontdekken. Via prachtige en vaak ongekende paden stuurt deze wandelgids je het weidse landschap in. Onderweg merk je dat Vlaanderen nog een ander gezicht heeft dan dat van wegen en huizen. Ik moet me behoeden om te zeggen: er zijn meer groene plekken dan je zou denken!

Overzicht wandelroutes wandelgids treinstapper 2

Overzicht van de wandelroutes in de wandelgids Treinstapper 2

Een gezonde dagtocht start zonder auto

Met de wandelgids Treinstapper 2 ben je meteen gezond op weg. En dat bedoel ik in meerdere betekenissen. Je kan (bij voorkeur) de auto thuislaten. Want je start- en eindpunt zijn steeds aan een station gelegen. Daarnaast onderschat men wandelen vaak als een goede manier om te bewegen op eigen ritme. Zo stimuleert het de persoonlijke gezondheid. Wandelen maakt bovendien je hoofd leeg. Kortom: wandelen is goed voor de mens. Het is een heerlijke manier om te ontspannen en stress achter je te laten!

Korte of lange wandeling? Aan jou de keuze.

De verschillende wandeltochten worden voorgesteld met:

  • duidelijke kaarten;

en voorzien van:

  • nuttige informatie over bezienswaardigheden onderweg;
  • mogelijke halteplaatsen om te rusten;
  • horecazaken om te verpozen en op kracht te komen.

Eveneens worden telkens verschillende verkortingsmogelijkheden vermeld zodat het ook als gezin met kinderen mogelijk is om erop uit te trekken. De trajecten kan je als gpx-track gratis downloaden op de gps of de smartphone!

Op stap met wandeling 5: van Sint-Joris-Weert naar Leuven station. De abdij van Park komt in zicht!

Een aangeprezen ‘musthave’

Zou je nog twijfelen, laat je dan door mij overtuigen dat de wandelgids Treinstapper 2 een musthave is. Ik nam zelf de proef op de som en keerde tevreden terug  van de verkenning rondom Leuven. Ik wandelde van Sint-Joris-Weert naar Leuven station. De wandeling voerde me langs de Doode Bemde, het kasteel van Arenberg en de abdijen van Park en Vlierbeek. Ik wens je alvast vele aangename wandelingen en straffe  ontdekkingen onderweg!

Ook de abdij van Vlierbeek passeer je op deze wandeling

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Treinstapper 2 is uitgegeven door Grote Routepaden | Beatrijslaan 72 | 2050 Antwerpen | Tel.: +32 (0)3 232 72 18 | Internet: www.groteroutepaden.be
Je kan de wandelgids telefonisch of via de website bestellen.
Prijs | 17 euro
Bezorging | Via post thuis geleverd.
Klik en ontdek meer wandelingen van onze reisreporters!
Bereikbaarheid vertrek- en stopplaatsen
NMBS (trein)| Internet: www.nmbs.be
De Lijn (bus) | Internet: www.delijn.be

📌 Pin nu en plan later

Foto’s : coverfoto © Grote Routepaden / © Steven Loockx

Over deze auteur

Auteur Steven Loockx reist graag per openbaar vervoer naar zijn vakantiebestemming. Wandelvakanties in combinatie met lokaal transport genieten zijn voorkeur. Op reportage neemt hij je mee naar stilteplekken rekening houdend met het budget en duurzaamheid. Ook themaparken weten hem te bekoren. Op dit reisplatform deelt Steven zijn belevingen en geeft je praktische tips.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Een reactie op “Getest en goedgekeurd: wandelgids Treinstapper 2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *