Costa Smeralda

Varen met nieuwe Costa Smeralda: Italiaanse wereldklasse op zee

Er valt niet aan te twijfelen: cruisetoerisme blijft groeien. De ruim 300 cruiseschepen die de wereldzeeën bevaren, kregen er recent enkele drijvende paleizen bij. De jongste nieuwkomer heet Costa Smeralda van rederij Costa Cruises. Nog vooraleer dit luxeschip eind 2019 officieel uitvoer, klom Reisreporter Fons aan boord voor een kennismaking.

Geniet van een voorsmaakje
Behoor je tot de schare 75.000 cruiseliefhebbers uit ons land en het groothertogdom Luxemburg die vorig jaar op een cruiseschip inscheepten of overweeg je een cruise, dan is de kans groot dat je graag wil weten wat de Costa Smeralda te bieden heeft. Een eenduidig antwoord hierop geven is niet zo makkelijk. Wat een cruise-ervaring echt inhoudt, kom je pas te weten als je enkele dagen aan boord gaat. Hier volgt alvast een voorsmaakje.

Costa Smeralda

Knipoog naar Italiaanse kust
Rederij Costa Cruises vernoemde Costa Smeralda naar een populaire Italiaanse kustregio. Als varende vakantieganger kom je aan boord van het cruiseschip Smeralda niets te kort om een onvergetelijke cruisevakantie te beleven. De Italiaanse gastvrijheid wordt er gecombineerd met elegantie en stijl. Het fascinerende uitzicht op zee krijg je er bovenop. Bars en restaurants, theaters, shops, activiteiten en uiteenlopende diverse andere voorzieningen zorgen er voor dat de gasten op de Costa Smeralda zich als in de zevende hemel wanen. Of als een visje in het water!

Italiaanse steden in de kijker
Ieder van de 20 dekken op de Costa Smeralda verwijzen naar bekende Italiaanse steden. De ontwerpen passen bij de specifieke stad die ze vertegenwoordigen. Aan boord ervaren de 6.554 gasten bijvoorbeeld Rome, Venetië, Palermo, Florence of Milaan. Costa Smeralda richt zich hoofdzakelijk naar gezinnen en families. Verveling bestaat niet dankzij een breed scala aan activiteiten die bij elke smaak past. Mooi meegenomen: gelet op de ruimte én de vele ontspanningsmogelijkheden krijg je nooit een gevoel van drukte.

Costa Smeralda

 

Italiaans design
In harmonie met de Italiaanse dekken kregen de meer dan 2.600 hutten een stijlvol Italiaans design van hoge kwaliteit met alle comfortabele troeven. Een nieuwe categorie op de Costa Smeralda zijn de terrashutten met zeezicht. Al moet je dat zeezicht met een korreltje ‘zeezout’ nemen. Op die terrassen moet je over een houten paneel heen kijken om je blik weids te houden. Maar vooral wil het schip ambassadeur zijn van de Italiaanse gastvrijheid op zee.

Museum aan boord
Centraal in dit vlaggenschip van Costa Cruises bevindt zich het Colosseo. Deze ruimte, verspreid over drie verdiepingen, verwijst naar een typische Italiaanse piazza waar sensationele shows worden opgevoerd. De Piazza di Spagna is een brede trap over drie dekken en de ideale plek om gasten te entertainen. Op de boeg verenigt de Piazza Trastevere shopping met entertainment. Extra hoogtepunt is de panoramische Passeggiata Volare-promenade op 65 meter hoogte. En dan hebben we het nog niet gehad over het museum aan boord dat de pracht van het Italiaanse design belicht.

Klimaatvriendelijk
Costa Smeralda is het tweede schip, na een zusterschip van AIDA, dat aangedreven wordt op LNG (liquid natural gas). Deze innovatieve brandstof voor de cruisesector staat voor veilige en betrouwbare technologie. LNG biedt momenteel de meest effectieve, haalbare oplossing om de milieu-impact van cruiseschepen in de havens en op zee aanzienlijk te verminderen.

Geen stijve bedoening
De tijd dat cruisen een stijve bedoening was en enkel voor gefortuneerde senioren die graag in smoking en avondjurk aanschuiven aan de captains table, is voorgoed voorbij. Cruisevakanties vind je in alle prijsklassen met een brede waaier aan zowel bestemmingen dichtbij als ver weg. Omdat er nieuwe schepen worden gebouwd op maat van gezinnen met kinderen daalt de leeftijd van de vakantiegangers. De Costa Smeralda vaart tot eind 2021 in de westelijke Middellandse Zee. Dat betekent ongeveer 100 cruises van een week.

De Costa Smeralda: een stad op zich

  • 16 restaurants;
  • 19 bars;
  • Acqua Park | 4 zwembaden (1 overdekt en 2 kinderzwembaden) – glij- en roetsjbanen;
  • Sole Mio Spa | met o.a. schoonheidssalon en Turkse hamam;
  • Teatro Sanremo | showlounge en nachtclub;
  • Baby Club | voor de allerkleinsten (-3 jaar);
  • Kajuiten |612 hutten (waarvan 28 suites, 106 hutten met terras, 1.522 balkonhutten, 168 buiten- en 788 binnenhutten).

PRAKTISCHE INFO
Rederij Costa cruises | www.costacruises.com
Prijs | Vanaf 831 euro per persoon in een binnenhut voor een reis van 8 dagen/7 nachten
Uw cruise boeken doe je via de reisagent.

Foto’s: © Costa Cruises

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *