MSC Grandiosa

Grandioos varen met MSC Grandiosa

Voor een geweldige vakantiebeleving of een grootse reiservaring zit je goed op een cruiseschip. Zo’n driehonderdtal vaart op alle wereldzeeën. Ze wedijveren met de mooiste vaarroutes en comfort in uiteenlopende programma’s. Tot de nieuwste telgen in deze varende paleizen behoort de MSC Grandiosa. Reisreporter mocht mee op haar maidentocht.

Alles kan, niets moet
Samen met 850 bevoorrechte reisagenten, decisionmakers en journalisten ging Reisreporter op inauguratievaart met het nieuwe vlaggenschip MSC Grandiosa. Het schip is de jongste aanwinst in de vloot van MSC Cruises. Dat is de cruisedivisie van de Mediterrean Shipping Company. Per afvaart kunnen 6.334 passagiers mee op 19 dekken met 2.421 hutten. Ze beleven gegarandeerd een aangename reis. Luxe, gastronomie, sport, cultuur, ontspanning en rust liggen er voor het grijpen. Alles kan, niets moet. Er zijn 11 restaurants, 21 bars, entertainment van wereldklasse en een fascinerende wandelpromenade.

MSC Grandiosa

In de binnenpromenade geniet je van tijd tot tijd van een indrukwekkende lichtshow.

Drijvend paleis
We nemen je mee op virtuele cruise op de MSC Grandiosa. Dit drijvende paleis is het eerste in een reeks nieuwe Meraviglio-Plusschepen van MSC. De rederij ontwierp deze generatie van schepen om aan alle eisen van de hedendaagse cruiseganger te voldoen. De Grandiosa is een milieubewust schip dat maximale prestaties levert door gebruik te maken van de laatste energiezuinige systemen en innovatieve, maritieme technologie. MSV Grandiosa is meteen het grootste schip van de vloot met het meest uitgebreide aanbod van diensten, ooit.

Bestemming op zich
“Het schip op zich is zelf al een boeiende bestemming voor alle opvarenden”, begroet general manager France, België en Luxemburg Patrick Pourbaix zijn gasten. Hij benadrukt dat de MSC Grandiosa alle faciliteiten bezit om het cruisers naar de zin te maken. “Zelfs wie in de havens waar we aanmeren niet van het schip komt, hoeft zich niet te vervelen.” Dat moet niet noodzakelijk stukken van mensen kosten. De goedkoopste zevendaagse vaart, in een binnenkajuit en buiten hoogseizoen, kost niet eens 500 € per persoon.

MSC Grandiosa

Bij HOLA! Tapasbar smul je van een twee sterrenmenu.

Restaurants bij de vleet
Maar becijfer gemiddeld toch maar 1.300 euro per persoon voor een weekje luxueus varen. Hier en daar mits meerprijs kan je voor dat geld terecht in drie hoofdrestaurants met verfijnde mediterrane keuken. Er is een internationaal buffet en vier specialiteitenrestaurants. Aan de HOLA! Tapasbar prijken twee Michelinsterren. Een bistro serveert traditioneel Franse maaltijden en vleesliefhebbers kunnen terecht in het Amerikaanse steakhouse. Wie opteert voor de Japanse stijl zit goed in de Kaito teppanyaki and sushibar.

Binnenpromenade met lichtshow
Bijzonderheden aan boord van de MSC Grandiosa zijn daarenboven een 93 meter lange binnenpromenade met luxueuze boetieks en regelmatige lichtshows. In de Carousel Lounge geeft ‘Cirque du Solei & Sea’ onvergetelijke voorstellingen. Bezoek aan boord een kunsttentoonstelling, geniet van de sportaccommodatie of kies uit 160 behandelingen in de spa. Kinderen kunnen hun pret niet op in het aquapark en de kinderclubs in samenwerking met Lego en Chicco. Gezinnen zijn onder meer enthousiast over de bowlingbanen en Formule-1-simulatoren. Ook het casino heeft geen moeite om zijn doelpubliek te verleiden.

MSC Gradiosa

De jongsten amuseren zich in de verschillende kinderclubs

ZOE spreekt zeven talen
In elke kajuit op de MSC Grandiosa krijg je de assistentie van ZOE, een stemgestuurde artificiële intelligentie. ZOE spreekt zeven talen (maar geen Nederlands), kan honderden vragen beantwoorden over de cruise en de faciliteiten aan boord, hulp bieden bij het boeken van services, aanwijzingen geven en suggesties doen. In de toekomst komen daar nog een chatfunctie voor gasten onderling en een zoekfunctie Family & Friends Locatie bij.

Technologie veraangenaamt verblijf
Op de MSC Grandiosa staan 1.704 bemanningsleden en medewerkers klaar om het de passagiers op ieder ogenblik van de dag naar de zin te maken. Zonder extra kosten genieten de gasten op dit schip van de service van ‘MSC for Me’ die dankzij een aantal technische snufjes hun verblijf extra veraangenamen. De touchscreens aan boord van het schip zijn uiterst gebruiksvriendelijk en informeren de gebruiker over de dagprogramma’s en de grote verscheidenheid van vrije tijd- en recreatiefaciliteiten aan boord.

Elke kajuit is luxueus ingericht en beschikt over een kluisje.

Veiligheid voor alles
Wie met MSC vaart hoeft geen cash aan boord mee te nemen. De cruisecard en de ‘MSC for Me’-polsband geven de bezitter toegang tot alle beschikbare producten en diensten. Het spreekt voor zich dat de gasten worden beschermd door een uitgebreid veiligheidssysteem waarbij o.a. een identiteitsbewijs steeds vereist is om toestemming te verkrijgen aan boord te gaan. Iedere kajuit is beschermd door sloten en individueel uitgerust met een kluisje. Overal op het schip hangen bewakingscamera’s en opgeleide security-agenten patrouilleren er voortdurend.

Grootser en luxueuzer
MSC Grandiosa is het negentiende en (voorlopig) grootste schip in de MSC-vloot. De volgende maanden dobbert dit drijvende paleis in het Middellandse zeegebied waar je aan boord kunt gaan in Barcelona, Marseille, Genoa, Civitavecchia, Palermo en Valletta. Het nieuwe vlaggenschip MSC Grandiosa presenteert zichzelf niet alleen als meest luxueuze en uiterst milieubewuste cruiseschip maar biedt daarenboven ook het meest uitgebreide aanbod van diensten die je op een cruise kan bedenken.

Het is al wat blinkt op de MSC Grandiosa!

PRAKTISCHE INFORMATIE
MSC Cruises
| www.msccruises.be/nl-be/Homepage.aspx
MSC Grandiosa | www.msccruises.be/nl-be/Ontdek-MSC/Cruiseschepen/MSC-Grandiosa/Het-Schip.aspx

Foto’s: © MSC Cruises

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *