Koningsdam: 6 tips voor de optimale beleving

De Holland-Amerika Lijn (HAL) heeft er met de MS Koningsdam een nieuw schip bij. Het eerste in de prestigieuze Pinnacle klasse en het grootste ooit gemaakt voor HAL. Met maar liefst 12 dekken valt er van alles te beleven. Deze 6 tips wijzen je alvast de weg op het gloednieuwe vaartuig.

Weet wie je eten maakt
Wist je dat de Holland-Amerika Lijn niet één chef heeft om de menu’s op te vloot in elkaar te steken maar een heuse culinaire raad? Nu kun je op de Koningsdam meer te weten te komen over het team achter die smakelijke gerechten in het Culinary Arts Center. Interactive touchscreens tonen je video’s van alle teamleden.

Koningsdam: op het dek

Koningsdam: op het dek

De hele wereld op je bord
Eten op de Koningsdam is een streling voor de tong, maar toch is het aantal gespecialiseerde restaurants toegenomen op het nieuwe schip in vergelijking met anderen. Zo kun je proeven van verse zeevruchten in Sel de Mer, van een stevige portie vlees genieten in het Pinnacle Grill Steakhouse of Aziatische en Italiaanse specialiteiten proberen. De extra kost meer dan waard.

Koningsdam: the Dining Room

Koningsdam: the Dining Room

Gratis eten op het dek
Toch liever wat letten op het budget? Er zijn ook tal van gratis eetmogelijkheden op het luxeschip. Overdag kun je steeds terecht bij The Dining Room of Lido Market voor een fris gerecht. Maar de gourmetburgers en hot dogs van de Drive-In Grill of de gepersonaliseerde pizza’s en sandwiches van New York Deli & Pizza zorgen ook voor smakelijke maaltijd. Vooral omdat ze sneller klaar zijn. Meer tijd om van het uitzicht te genieten dus!

Koningsdam: World Stage

Koningsdam: World Stage

Bezoek de indrukwekkende shows in World Stage
Koningsdam overtreft alle verwachtingen dankzij een theater met een frappant 270 graden videoscherm dat rijkt vanaf de vloer tot aan het plafond. De shows gebruiken bovendien een aparte techniek die geprojecteerde beelden tot leven doen komen. Live optredens zorgen dan weer voor kippenvel als alle visuele elementen samenkomen.

Bleef live muziek in de Music Walk
Live muziek is altijd al een troef geweest van de Holland-Amerika Lijn en dus doet de Koningsdam daar ook gewoon aan mee. Op 3 verschillende locaties kan je op het schip genieten van live optredens. B.B. King’s Blues Club laat je swingen in de onlangs uitgebreide Queen’s Lounge, Billboard Onboard wekt je tot leven met knappe piano-optredens en het Lincoln Center Stage weet de perfecte balans te brengen wat betreft kamermuziek met een geslaagde combinatie tussen klassiek en popklanken.

Koningsdam: Queen's Lounge

Koningsdam: Queen’s Lounge

Ontdek de kunstcollectie
In het verleden liet Holland-Amerika verschillende schepen uitvaren met een veelal antieke en sombere kunstcollectie. Deze keer liet het assortiment zich inspireren door de muzikale vibe aan boord. De werken variëren van grafische prints tot wilde, abstracte mozaïeken in een beslist meer postmoderne stijl. De trappen beklimmen op het schip is absoluut geen tijdverspilling.

Meer info: koningsdam.hollandamerica.com

Foto’s: © Holland-Amerika

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *