zorgverzekering

Welke zorgverzekering past bij mijn vakantie? Zo zoek je het uit

Een ongeluk zit helaas nog steeds in een klein hoekje. Vooral op vakantie kan dat veel roet in het eten gooien. Uiteraard wil je hier op voorhand niet te lang bij stilstaan, maar de realiteit leert dat het gewoon wel kan gebeuren. Wees daarom goed voorbereid, en maak voor je vertrek jouw zorgverzekering in orde. Wij geven je alvast een duwtje in de juiste richting.

Houd het alarmnummer bij de hand
Vertrek je op autovakantie, dan is de kans om betrokken te raken bij een ongeluk reëel. Bovendien is gebleken dat wanneer je tot rust komt, je ook ineens vatbaarder bent voor ziekten. Je gaat er uiteraard niet van uit, maar heb je toch iets aan de hand op vakantie, dan is de eerste stap je zorgverzekering verwittigen. Dat kan door hun alarmnummer te bellen. In de vakantieperiode is vaak een extra nummer beschikbaar voor specifieke gevallen. Zij denken mee en geven je advies over wat je moet doen als er zorg gevraagd wordt.

TIP. Bekijk zeker eens de achterzijde van je zorgpas. Staat daar de code EHIC vermeld, dan word je in Europa meteen geholpen en wordt bovendien ook de rekening doorgestuurd naar jouw zorgverzekeringsmaatschappij. In andere gevallen moet je het geld eerst voorschieten.

Ongeval tijdens wintersportvakantie
Ga je op wintersport, dan is het risico op een ongeluk uiteraard een stuk groter. Ook verzekeraars weten dat en raden daarom vaak een aanvullende verzekering aan om de meest voorkomende kosten gedekt te krijgen. Bepaalde aanvullende verzekeringen dekken ook de kosten die buiten de basisvergoeding vallen. Denk bijvoorbeeld aan het vervoer per helikopter van de piste naar het ziekenhuis.

TIP. Vertrek je op wintersportvakantie, beperkt dan zelf ook de risico’s. Ski bijvoorbeeld nooit buiten de piste. Stel dat je daar een ongeval krijgt, dan zal de verzekeraar de kosten niet dekken omdat jij je op verboden terrein bevond.

Marktconform of meer betalen?
In principe vergoedt de basisverzekering de ziektekosten voor spoedeisende hulp in het buitenland. Er wordt echter wel slechts een bedrag vergoedt dat marktconform is. Heb je dus hulp nodig in een land als Amerika of kom je terecht in een speciale kliniek, dan zal je toch een deel van de kosten zelf moeten vergoeden. Wil je dat alle zorg vergoed wordt, dan kun je een aanvullende zorgverzekering of een reisverzekering met medische module afsluiten.

Prijzen vergelijken
Doorgaans bestaat er wel een aanvullende module waarin ook de kosten boven het marktconforme tarief worden vergoed, zoals je een dergelijke module ook bij een reisverzekering kan afsluiten. Check dus zeker voor het afsluiten van je zorgverzekering welke modules er aangeboden worden. Al was het maar om extra zekerheid te hebben. Bovendien is het ook de moeite waard om ziektekosten te vergelijken vanwege prijsverschillen. Zo bekijk je welke pakketten voor jou het beste zijn tijdens je vakantie en kies je meteen de juiste zorgverzekering.

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *