apps

Met deze apps haal je alles uit je smartphone op reis

Dé belangrijkste reisgezel, behalve je familie en vrienden, is ongetwijfeld je smartphone. Niet alleen blijkt het het ideale fototoestel te zijn, er bestaan ook talloze apps die je reis nog comfortabeler maken. Vergeet even die digitale detox: met deze apps trek je meteen je plan in Europa en daarbuiten.

Stem je apps af op je reis
De eerste stap voordat je een dozijn apps begint te downloaden is uit te maken wat voor vakantie je gaat ondernemen. Wordt het zonvakantie op de Antillen of ga je een rondreis maken? Ook de manier waarop je reist is relevant. Een vlucht nemen vanuit Airport Eindhoven naar pakweg Barcelona is toch wat anders dan met het openbaar vervoer door Europa te reizen. Een belangrijke vuistregel om te starten: zorg dat je een degelijke app hebt voor je navigatie, taal issues en geldzaken.

LEES OOK. Onze beste tips om met je smartphone prachtige foto’s te maken

Op het rechte pad
Een goede standaardapp die je overal naartoe brengt is Google Maps. Behalve de juiste route, laat de app met de goede trefwoorden eenvoudig restaurants, musea en andere bijzondere plekken zien. Door kaarten te downloaden kun je ook offline de juiste weg vinden. Reis je veel met het openbaar vervoer? Dan is de app van Uber erg handig. Moovit is ook een goede optie: de app geeft namelijk informatie over het openbaar vervoer van zo’n 1.500 steden.

Vreemde valuta
Reis je buiten Europa dan is de kans groot dat je moet betalen met vreemde valuta. Tenzij je ongelooflijk goed kunt hoofdrekenen, komt een app om bedragen om te rekenen goed van pas. Zowel in de App Store als in de Google Play Store vind je verschillende apps die je op weg helpen.

apps

Onmisbaar op je smartphone: een navigatie-app die je de juiste weg toont.

Let’s get Spanish
Wie graag ver reist, botst wel eens op een vervelende taalbarrière. Geen nood als je de app Google Translate op zak hebt. Die slaagt erin om eenvoudige zinnen min of meer juist te vertalen. Voeg de zin in of praat tegen je telefoon en de vertaalde zin komt vanzelf tevoorschijn. Met de fotofunctie kun je zelfs een foto maken van een zin in een onbekende taal. De app vertaalt vervolgens de zin op de foto.

Blijf op de hoogte van het thuisfront
Wil je tijdens je vakantie toch op de hoogte blijven van het meeste actuele nieuws? Zowel de Nederlandse als de Belgische media hebben hun eigen app om elke minuut van de dag het reilen en zeilen in de wereld bij te houden. Op de app VRT NWS krijg je steeds nieuwsupdates van de Belgische openbare omroep. Nu.nl of nos.nl geeft bondig en betrouwbaar nieuws voor Nederlandse lezers. Ook leuk is de Blendle app, wat het nieuws uit onder meer verschillende Belgische en Nederlandse kranten en magazines bundelt. De app is wel niet gratis, maar werkt met een abonnement.

Let goed op je reisgezel
Hou je smartphone goed bij je tijdens je vakantie. Een diefstal komt vaker voor dan je zou willen en komt altijd ongewenst. Zorg ook dat je toestel goed beschermd is. Een iPhone 11 Pro Max hoesje bijvoorbeeld beschermt jouw kostbare iPhone optimaal tegen vallen, krassen, vuil en andere beschadigingen. Reis je buiten Europa? Wees dan ook alert voor zogenaamde roamingkosten. Zet je roaming standaard uit om hoge kosten te vermijden. Surf ook steeds via een veilige verbinding. Een VPN-app zorgt ervoor dat je veilig en vrij online kan surfen bij het gebruik van openbare wifi.

? PIN nu en plan later

apps

Foto’s: © Pixabay

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *