rondreis door Roemenië

Een rondreis door Roemenië: meer dan alleen wodka en vampieren

Roemenië, in Oost-Europa aan de Zwarte Zee, vraagt tijd om ontdekt te worden. De stereotypes van wodka, beren in het wild, vampieren en zigeuners zijn tot op zeker hoogte waar. Maar het grote, groene land heeft nog zoveel meer te bieden. Een rondreis langs de mooiste Roemeense kleppers is alvast een goed begin!

Een rondreis door Roemenië laat je veel meer zien dan alleen de clichés. Het is de perfecte mix tussen chillen aan het strand en op avontuur gaan door uitgestrekte en ongerepte bossen in een adembenemend berglandschap. Wist je dat tegenwoordig een vierde van het land bestaat uit oerbossen? Bovendien vind je in Roemenië zeker 14 nationale parken en 362 nationale reservaten. De Donaudelta staat bovendien op de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

Het Bolboci meer in Roemenië.

Drijven op zout
Maak je een rondreis door het land, dan kan je de Roemeense kust simpelweg niet overslaan. Die ligt bezaaid met strandresorts waar je in uitgebreide luxe kan ontspannen en genieten van de zon. Temperaturen stijgen in de zomer tot boven de 30 graden. Ook verschillende voorzieningen, restaurantjes en badplaatsen verleiden om te blijven plakken aan het strand. Het water van de Zwarte Zee, die overigens geen eb of vloed kent, is erg zout, en dat zorgt voor het gekende drijfeffect. Bovendien heeft het water een positieve invloed op je gezondheid en beschouwen de locals hierin zwemmen als een reinigende ervaring.

TIP. Wil je die reiniging ook ervaren? Eforie is een heerlijke badplaats vlakbij een zout meer.

Proeven in Boekarest
Natuurlijk mag je tijdens een rondreis door Roemenië de hoofdstad Boekarest niet missen. Behalve dat dit de drukste stad van het land is, en dus het meest geschikt voor uitgaan en culturele uitstapjes, vind je er ook veel knusse restaurantjes die met liefde de typisch Roemeense cuisine zoals ciorbă (soep) en țuică  (drank) op tafel zetten. Ook de architectuur van de stad is de moeite waard. Veel barokke gebouwen bepalen de stijl van het centrum en je merkt de invloed van meerdere culturen door de jaren heen. Vooral de Austro-Hongaarse bouwstijl is sterk aanwezig. Plan je een bezoek aan Boekarest, trek dan zeker drie dagen uit alles te ontdekken.

Op zoek naar vampieren in Transsylvanië…

Wandelen met wolven en vampieren
De natuur van Roemenië, die is werkelijk prachtig. Het is er nog zo wild, zo ongerept en zo onaangetast dat je mond openvalt van de schoonheid en de ruigheid ervan. Veel dieren leven hier in het wild, zoals de wolf, bruine beer en lynx, en het met bergen en valleien gevulde landschap is uitdagend. Vergeet absoluut je wandelschoenen niet en neem een kaart mee als je eropuit trekt! Om niet oog in oog te staan met zo’n wild dier, blijft je best steeds op de paden. Onderweg kom je zeker een oude kerk of kasteel tegen die een bezoekje waard zijn. Tekst en uitleg krijg je vaak van de locals die de geschiedenis van hun land graag met toeristen delen. Mooie gebieden om te ontdekken zijn Transsylvanië en de Karpaten, maar kijk uit voor de vampieren…

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *