El Gouna

7 keer doen onder de Egyptische zon in El Gouna

Egypte is back. Van alle bestemmingen langs de Rode Zee is El Gouna zonder discussie de meest mondaine. Vandaar dat deze badplaats op nagenoeg twee decennia tijd is uitgegroeid tot dé favoriete badplaats van de Egyptische beau monde. Maar ook Westerse toeristen vinden steeds talrijker hun weg naar deze luxe badplaats in de schaduw van Hurghada.

Getekende stad
El Gouna is geen gewone badplaats. Ze werd ongeveer 25 jaar geleden op een tekentafel ontworpen. Daar valt niets van te merken, enkel dat El Gouna zonder twijfel de meest propere badplaats van Egypte is. Een wirwar van lagunes, onderling met elkaar verbonden door bruggen en landtongen omgeven de stad. Rond die lagunes liggen diverse luxehotels, villa’s, beachclubs en strandzones. Er zijn twee centra, eentje rond de binnenstad en een ander rond de Marina.

Op uitnodiging van Sunweb trokken we een weekje naar El Gouna. Niet voor een horizontale zonnevakantie, maar met een volgeboekt programma met allerlei activiteiten en excursies. Dit zijn onze 7 favoriete must-do’s!

El Gouna

Fiets van de ene brug naar de andere over de verschillende lagunes.

1. Fietsen in El Gouna
Je kan je in El Gouna zowel te voet als per tuk-tuk verplaatsen. Een tuk-tuk ritje kost slechts 2 euro. Wie veel wil zien, raden wij een huurfiets aan. Sommige bruggen zijn enkel voor voetgangers en fietsers toegankelijk. Ik verkende El Gouna per fiets, en kreeg er het zalige zeewindje zomaar gratis bij. Onderweg was het voluit genieten van de vele wisselende vergezichten, de ene keer op de lagune, de andere keer op de Rode Zee.

El Gouna

Kitesurfers halen hier hun hart op!

2. Kitesurfen in El Gouna
El Gouna is een droombestemming voor kitesurfers en aanverwante sporters. De site telt verschillende kitesurfclubs. De bekendste ligt op Zeytouna Island, een centraal gelegen landtong waar het werkelijk krioelt van de kitesurfers. Die beoefenen hun sport niet enkel op de Rode Zee, maar ook in enkele afgebakende zones diep verscholen in de vele lagunes die El Gouna rijk is. Aan Zeytouna Island vind je een houten pier met een hoog romantisch gehalte.

El Gouna

Ontdek het leven onder water tijdens een gezellig boottochtje.

3. Bootje varen
Wie geen kitesurfer is, kan net als ik een bootexcursie op de Rode Zee maken. Een boottrip duurt een halve dag. Je kan deelnemen aan twee duik- en/of snorkelsites. Je hebt dus de keuze tussen duiken en snorkelen. Wie geen duikmateriaal meeheeft, kan die altijd ter plaatse huren. Lunch is inbegrepen in de prijs. En geloof me op mijn woord; de onderwaterriffen zijn adembenemend mooi. Zowel het duiken als het snorkelen gebeurt onder begeleiding.
www.colona.com

El Gouna

Verken de woestijn lekker avontuurlijk op een squad!

4. De woestijn in
De Dry Canyon is een al even indrukwekkende als wondermooi gesitueerde canyon op een half uurtje rijden van El Gouna. Je hebt de keuze tussen twee verschillende excursiemogelijkheden: of als passagier in een 4×4 jeep, of zelf rijdend met een quad. Ik ging voor optie twee, en werd er beloond met een ronduit fenomenaal uitzicht, waarbij ik eerst onder begeleiding door de canyon scheurde, om daarna vanaf een hoger gelegen rotsplateau van de zonsondergang te genieten. Achteraf werd ik verwend met een smakelijk dinerbuffet.
www.alexsafarielgouna.come

Combineer je verblijf in El Gouna met een daguitstap naar Luxor.

5. Op naar Luxor
Luxor is dé absolute culturele topbestemming voor wie in El Gouna vertoeft. Let op: de heenreis per bus of auto duurt dik 4 uur, net als de terugreis. Maar Luxor mag je niet missen in Egypte als één van de meest indrukwekkende toeristische sites in de wereld. Nog niet overtuigd? Onderweg bezocht ik o.a. de Tempel van Karnak, de Vallei van de Koningen en de tempel van Hatshepsut. En maakte ik per boot de oversteek van de Nijl. Een onvergetelijke dagtrip, zoveel is zeker.

Zicht op de golfterreinen. © Orascom Hotels

6. Ga golfen
Met de El Gouna Golf Club telt El Gouna een 18-holes championship golfclub. De club werd ontworpen door Gene Bates en Fred Couples. Ik pikte hier een golfinitiatie mee. Daarbij werd ik wegwijs gemaakt in de basistechnieken, waarna ik vanaf de driving range een paar tientallen golfballen vakkundig in het niets sloeg. Aan mij is geen golfspeler verloren gegaan, al heb ik mij uitstekend geamuseerd.

Geniet van het water op de vele stranden.

7. Pik een namiddagje beachclub mee
Sommige hotels liggen pal aan de Rode Zee, andere aan een lagune. Vlakbij de inkom van de jachthaven vind je Moods, de bekendste beachclub van El Gouna. Wie honger of dorst heeft, kan daarvoor terecht op het buitenterras met zicht op de haven en de Rode Zee. Achteraf vlei je je neer op een van de vele ingekapselde strandzetels. Tussendoor dommel je in, met op de achtergrond een dj-set vol loungemuziek. Genieten!

Het Steigenberger Golf Resort. © Orascom Hotels

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Touroperator Sunweb | www.sunweb.be
Tijdsverschil | In El Gouna is het twee uur vroeger dan in België
Munteenheid | De Egyptische pond is de plaatselijke munt, al wordt de euro overal in El Gouna aanvaard.
Visum | De visumkosten bedragen 28 € per persoon. Een visum kan vooraf via Sunweb worden aangevraagd, en betaald. Of je kunt ter plaatse op de luchthaven van Hurghada een visum aanvragen. Wie niet over een internationale reispas beschikt – die is niet nodig voor Egypte – moet wel twee recente pasfoto’s aanleveren.
Bereikbaarheid
Vliegtuig | Er wordt gevlogen op Hurghada. El Gouna bevindt zich op een 25-tal km van de luchthaven van Hurghada.
Overnachten
Three Corners Ocean View, 4* adults only-hotel | Het hotel beschikt over een klein privé strand, al zijn er dagelijks verschillende bootshuttles naar Zeytouna Beach voorzien. Het hotel wordt in al inclusive aangeboden, en beschikt zowel over een buffetrestaurant als over een à la carte-restaurant.
Steigenberger Golf Resort, 5*-hotel | Het hotel telt 268 prachtige kamers, gebouwd in Nubische stijl. Alle kamers beschikken over een terras met adembenemend zicht op het zwembad, de tuin, de golfbaan of de lagune. Naast het buffetrestaurant, beschikt het hotel over een à la carte-restaurant. Over de middag kan men genieten van het buffetrestaurant, of à la carte lunchen op het buitenterras met zicht op de lagune.

EXTRA VOORDEEL!
Wie online boekt via Sunweb winterzon geniet vroegboekkorting en extra voordelen als 1 € per dag voor de autoparking en 1 € per klant voor het visum voor Egypte (ipv 28 € per persoon)!

? PIN nu en plan later

Foto’s: © Igor Vandenberghe

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *