4 x spectaculair actief in Jordanië

Jordanië staat bekend om Petra, de Wadi Rum woestijn, Aqaba en haar rijke culturele en Bijbelse geschiedenis. Maar wist je dat Jordanië ook voor de avonturier een uitstekende bestemming is? De ongereptheid van het landschap en de indrukwekkende historische plekken maken Jordanië ideaal voor een actieve vakantie!

Wandelpad van Dana naar Petra
Volgens National Geographic vind je één van ’s werelds beste hikes in Jordanië. Deze prachtige zevendaagse tocht van Dana Reserve naar Petra wordt ook wel de Inca Trail van het Midden-Oosten genoemd. De wandeltocht loopt door kloven en valleien, bedoeïenendorpjes en de Wadi Rum woestijn, om uiteindelijk te eindigen in dé nationale schat van Jordanië: Petra. Slapen doe je vaak in tentjes, waardoor je helemaal één wordt met de natuur.

Jordanië: in een luchtballon over Wadi Rum

Jordanië: in een luchtballon over Wadi Rum

Wadi Rum woestijn vanuit de lucht
De Wadi Rum woestijn is met imposante torenhoge rotsformaties en helderrood zand adembenemend. En wat is nu spectaculairder dan dit van bovenaf te bekijken? Zweef geruisloos over de 7 Pijlers van Wijsheid en de natuurlijke duinen van de woestijn op bijna 2000 meter hoogte. Stap ’s ochtends vroeg in een luchtballon voor deze unieke ervaring of maak in het weekend een tocht in een microlight vliegtuigje.

Mujib Biosphere Reserve
Vlakbij de oostkust van de Dode Zee ligt het enorme Mujib Biosphere Reserve. Dit natuurreservaat ligt in de diepe Wadi Mujib kloof die in de Dode Zee eindigt. Er zijn meer dan 420 soorten planten, 102 soorten vogels en verschillende soorten roofdieren. Zo vind je er vossen, hyena’s, jakhalzen, wilde katten en wolven. Maak een kanotocht of trek je wandelschoenen aan voor een sportieve wandeling. De meeste wandeltochten door de prachtige kloof beginnen bij de Dode Zee. Bij sommige wandelingen baan je je een weg door het water, een droge set kleren is dus aan te raden!

Jordanië: duiken in Aqaba

Jordanië: duiken in Aqaba

Duiken in Aqaba
Actieve vakantiegangers brengen ook zeker een bezoek aan de enige badplaats van Jordanië, Aqaba. Aqaba ligt aan de Rode Zee en staat ook wel bekend als één van de mooiste duik- en snorkelspots ter wereld. In het kristalheldere water van de Rode Zee vind je een fantastische onderwaterwereld met felgekleurde koralen en duizenden vissoorten. Zelfs de walvishaai brengt wel eens een bezoekje aan deze voedselrijke wateren. Andere bezoekers zijn schildpadden, dolfijnen en zeekoeien. In Aqaba is er nog geen sprake van massatoerisme, waardoor je als duiker verzekerd bent van een prachtig schouwspel in de bruisende onderwaterwereld. Liever boven water blijven? Neem dan een duik uit een vliegtuig boven de woestijn in Aqaba.

Meer info: international.visitjordan.com

Foto’s: © Toerisme Jordanië

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *