reistas

Zo kies je de perfecte reistas voor elke vakantie

Verre reis gepland, citytrip of zakelijke conferentie? Je spullen neem je best mee in de juiste reistas. Maar hoe vindt je de perfecte bagage in een oneindig assortiment? Wij geven je alvast enkele tips om rekening mee te houden voor je jouw aankoop doet!

Waar gaat de reis naartoe?
Dat maat van je reis is de maat van je reistas. Ga je drie weken trekken in de jungle, dan is een koffer op wieltjes niet meteen de beste optie. Een comfortabele rugzak lijkt ons dan beter geschikt om mee te nemen. Wordt het een all-in vakantie of een gezellige citytrip, dan gebruik je best een trolley. Je kan er je kleren netjes en opgevouwen in kwijt en onderweg loopt alles letterlijk op wieltjes.

Hard of zacht?
Een koffer is tegenwoordig niet zomaar een koffer meer. Je hebt ze in alle maten en kleuren en ook vaak in een zachte en harde variant. Maar welke keuze is nu de beste? Beide opties hebben voor- en nadelen. Een harde koffer kan tegen een stootje en krijg je makkelijk schoon, maar hij protesteert ook wel sneller als je net dat ene paar schoenen nog mee wilt nemen. Bovendien zijn ze een stukje zwaarder dan de zachte variant.

In een zachte koffer kunnen vaak meer spullen, omdat de stof hier en daar wat meegeeft. De reistas heeft meestal ook extra compartimenten en zijvakjes. Maar langs de andere kant krijg je de tas niet zo makkelijk schoon, is hij niet waterdicht en biedt hij niet dezelfde bescherming als een harde koffer. Kijk dus wat je in de planning hebt en weeg af wat jij belangrijk vindt bij een goede koffer.

Kies voor een uitstekende klantenservice
Je koopt dan wel geen nieuwe smartphone of een tv-toestel, toch is het belangrijk te weten dat je kan terugvallen op een deftige klantenservice mocht er iets mis zijn met je reistas. Ga zeker ook na of je reistas met garantie wordt geleverd. Er wordt soms tamelijk ruw met bagage omgegaan, maar een merk dat een garantie op hun producten heeft, blijft achter de kwaliteit van zijn producten staan ​​en verzekert de koper dat hun merk bestand is tegen slijtage. Raakt je tas beschadigd voordat de garantie afloopt, dan kun je hem bovendien laten repareren zonder extra kosten.

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *