Ashford Castle in Ierland

10 gekke hoteldiensten die je nooit eerder voor mogelijk hield

Luxehotels doen er alles aan om hun gasten op hun wenken te bedienen, ongeacht wat er gevraagd wordt. Sommige hotels gaan zelfs zo ver dat vreemde aanvragen standaard op de takenlijst staan. Je kan het zo gek niet bedenken of het is beschikbaar: van een anti-Valentijnspakket tot bakpakkenautomaat.

1. Verlovingsuil
Het Ashford Castle in Ierland is zo adembenemend mooi dat heel wat stelletjes zich er verloven. Wie dat wil kan de hulp inschakelen van Dingle, de uil die al sinds 1999 in de toren woont. Trouwlustigen kunnen Dingle boeken die vervolgens tijdens het cruciale moment komt aangevlogen met de verlovingsring in zijn klauwen.

2. Een goudvis op de kamer
In het Happy Guest Hotel in Warrington, het Verenigd Koninkrijk, kunnen gasten voor vijf pond extra een vinnig kamergenootje bestellen. De goudvis, genaamd Happy, zal je gedurende je verblijf gezelschap houden. Volgens de hoteluitbaters en de razend enthousiaste gasten doet Happy zijn naam alle eer aan.

3. Een geurbutler
Alle Rosewood Hotels hebben een ‘fragrance butler’: iemand die elk moment bereikbaar is om met de meest exclusieve geuren aan te komen zetten. Handig voor wie enkel met handbagage reist zonder mooie parfumfles of voor zij die zich op de terugweg taxfree een geurtje plannen aan te schaffen.

Het kasteel van Ashford. © Béla Török

Het kasteel van Ashford. © Béla Török

4. Robotpersoneel
Ooit al eens ingecheckt willen worden door een robot? Ga dan eens naar het Japanse Henn-na Hotel, waar je enkel door robots bediend wordt. Er zijn leuke kawaii-figuurtjes, dinosaurussen, maar ook robots die heel goed lijken op echte jonge Japanse meisjes die je op je wenken bedienen en vlot switchen tussen Japans, Engels, Chinees of Koreaans. Bijzonder wel.

5. Surflessen voor de hond
Loews Coronado Bay Resort & Spa in San Diego, de VS, staat bekend om zijn diervriendelijkheid en doet daar met hun Su’ruff Camp nog een schepje bovenop. Hier kun je namelijk je hond surflessen laten volgen bij een professional. Niet toevallig: honden hebben best wel aanleg om te leren golfsurfen!

6. Getuigedienst
Je zou het eerder in Las Vegas verwachten, maar ook South Carolina’s Wild Dunes Resort biedt een Best Man Service aan. Daarbij speecht een volstrekt onbekende plots op jouw trouw die er meteen ook voor zorgt dat de bruidegom over niets hoeft te stressen. Prijskaartje? Tweeduizend dollar voor een weekend.

Een geurbutler vind je in het Rosewood Hotel. © Rosewood Hotel

Een geurbutler vind je in het Rosewood Hotel. © Rosewood Hotel

7. Een badkostuumautomaat
Erg herkenbaar: je reist naar een onverwacht zonnige bestemming of het hotel heeft toch een zwembad en jij hebt je badkleding niet bij. The Standard in New York heeft een vending machine met zwembroeken, badpakken en bikini’s van grote merken in de lobby staan precies voor dat soort voorvallen. Extra fijn: op de tailleband van de zwemkleding staan New Yorkse hotspots afgedrukt.

8. Speciale familieservice
De Ritz hotels staan bekend om hun extravaganza, maar de vestiging in Palm Beach, Florida, heeft wel een heel speciale service ter beschikking gesteld van gezinnen die samen op reis zijn. De Family Pillow Fight Package kost zestig dollar en omvat satijnen kussens, een boek met familiespelletjes en een CD met meezingliedjes.

In Su'ruff Camp leert je hond surfen. © Lisette Lebaillif

In Su’ruff Camp leert je hond surfen. © Lisette Lebaillif

9. Anti-Valentijn
Geen fan van Valentijn maar ben je verplicht op dat moment te reizen en dus vast te zitten met allemaal minnende koppeltjes in je hotel? Dan is het te hopen dat je bent gestrand in het Night and the Time Hotel in New York. Gasten die er alleen komen krijgen een dubbel shotje sterke drank bij het eten, een gratis pornozender op de televisie op hun kamer en het slaapwelritueel van roomservice bestaat uit zwarte kaarsen, zakdoekjes, een grote pot roomijs en films waarin liefdesbreuken centraal staan. Gezellig.

10. Draagbare zuurstoftank
Hoewel Boston nog altijd geen Peking is, verkoopt het Revere Hotel persoonlijke zuurstofmaskers met draagbare tank aan zijn gasten voor wanneer ze een wandeling in de stad maken. Zo’n POD kost 40 dollar en is goed voor 40 keer diep inhaleren. 1 dollar per ademhaling dus.

Bron: Listverse

Coverfoto: © Hotel-R

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *