100 procent ontstressen aan de Duitse kust

Wellnessvakanties naar tropische oorden worden de afgelopen jaren steeds populairder, maar dat je voor een wellnessreis niet naar de andere kant van de wereld hoeft te vliegen, bewijst het Duitse samenwerkingsverband Wellness-Hotels & Resorts. Onze tips voor de meest ontspannende vakantie ooit aan de Duitse kust.

Bij het Wellness-Hotels & Resorts netwerk zijn kwaliteitshotels in Duitsland, Italië en Oostenrijk aangesloten die een breed aanbod van wellness- en kuurbehandelingen aanbieden waaronder stress management, vitaminebehandelingen, hotstone therapie, Ayurvedische massages, mindfulness, acupunctuur, zuurstofbehandelingen, detoxen, modderpakkingen, lichttherapie en gezichtsbehandelingen. Bekender in het gamma is de thalassotherapie.

Wellness in Duitsland: thalassotherapie, waarbij zuiver zeewater gebruikt wordt, is een opkomende trend

Wellness in Duitsland: thalassotherapie, waarbij zuiver zeewater gebruikt wordt, is een opkomende trend

Zuiver met zeewater
Verkwikking, revitalisatie en verbetering van de gezondheid; thalassotherapie heeft een helend effect op de huid en het lichaam. Behandelingen verbeteren het immuunsysteem, verzachten spier- en gewrichtsklachten, werken zuiverend en verminderen stress, vermoeidheid en een mogelijke burn-out. Voorwaarde is dat alleen zuiver zeewater gebruikt mag worden. Omdat de betreffende hotels direct aan het strand liggen, hebben thalasso strandvakanties niet alleen een helende werking maar zijn ze ideaal om even te ontstressen.

Wellness in Duitsland: Hotel NEPTUN

Wellness in Duitsland: Hotel NEPTUN

Pionier: Hotel NEPTUN
Het aan de Oostzee gelegen Hotel NEPTUN in Warnemünde werd in 1990 het eerste Thalassotherapiecentrum in Duitsland. Zeewater, het milde en stimulerende klimaat en algen zijn er de ingrediënten. Zoutwaterbaden, (onderwater)massages, opgietingen, affusiedouches, stoomruimtes en algenpakkingen vormen slechts een greep uit de mogelijkheden bij dit hotel, dat ook nog eens op luttele meters van het strand van Rostock-Warnemünde ligt. Bijzonder zijn de Kneipp-baden en de Vichy douches.

Wellness in Duitsland: Spa- & Resorthotel Georgshöhe

Wellness in Duitsland: Spa- & Resorthotel Georgshöhe

Spa- & Resorthotel Georgshöhe
Dit hotel op het Duitse Waddeneiland Norderney aan de Noordzee is het tweede Thalassotherapiecentrum dat in Duitsland geopend werd. Alle behandelingen worden er ook uitgevoerd met Noordzeewater dat uit een inpandige zeewaterfontein komt. Dit water wordt ook gebruikt voor de zwembaden. Het wellnesscentrum beslaat maar liefst 4.000 m². In het restaurant N’eys geniet men van een gastronomische sensatie met zeezicht.

Wellness in Duitsland: ambassador hotel & spa

Wellness in Duitsland: ambassador hotel & spa

Huisdieren relaxen mee
In Sankt Peter-Ording aan de Noordzee staat het ambassador hotel & spa waarbij men vanuit de spa overal zicht heeft op de zee. Bijzonder is de Auramaris rooftop spa waar Thalasso, bubbelbaden met zeewater, pilates en aquafitness tot de faciliteiten behoren. Bijkomend pluspunt voor gasten met een huisdier: honden mogen binnen!

Wellness in Duitsland: Romantik & Wellness Hotel Achterdiek

Wellness in Duitsland: Romantik & Wellness Hotel Achterdiek

Auto- en stressluw
Niet ver over de grens met Nederland, op het eiland Juist, biedt Romantik & Wellness Hotel Achterdiek een setting voor een ontspannen wellnessvakantie met uitzicht op de Waddenzee. Naast tal van andere wellness waaronder yoga en Qigong, is Thalassotherapie een van de specialiteiten van dit hotel. Bijkomend voordeel: het eiland is autovrij.

Onthaasten aan zee
1. Strandhotel Ostseeblick in Heringsdorf aan de Oostzee heeft een wellness zonnedek met een panoramazwembad en maakt gebruik van natuurlijke en regionale producten als zeewater, helende kalk, duindoorn en honing.

2. In Bad Segeberg nabij de Oostzee kan men bij het Vitalia Seehotel ontsnappen aan de drukte van alledag en gebruikmaken van de Vitalia Spa, Ayurveda, Japanse stoomsauna, zoutwaterstoombad en nog veel meer.

Wellness in Duitsland: verschillende hotels met spamogelijkheden liggen aan de zee

Wellness in Duitsland: verschillende hotels met spamogelijkheden liggen aan de zee

3. Bij Hotel Birke in Kiel komen ruim 90% van de wellnessproducten uit de regio waaronder ook algen. Naast een Kneipp-basin, verschillende sauna’s en andere behandelingen kan je bij dit hotel ook bijvoorbeeld kitesurfen, zeilen en vissen.

4. Kleinschalig is het mooie Lundenbergsand Hotel & Spa in Husum aan de Noordzee in de deelstaat Schleswig-Holstein. Het hotel telt 23 kamers, heeft vanwege de rieten daken een boerderij-achtig uitstraling en is modern ingericht.

Meer info: www.wellnesshotels-resorts.de

Foto’s: © Wellness-Hotels & Resorts

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *