Disneland Parijs

Hoe je in Disneyland Parijs geld bespaart met de Disney Infinity jaarkaart

Vele fans van pretparken en Disney hebben een bezoek aan Disneyland Parijs allicht hoog op hun bucketlist staan. Helaas gaat zo’n trip vaak gepaard met een hoog prijskaartje. Reisreporter en Disney-expert Steven deelt daarom graag zijn ervaring met de Infinity jaarkaart en vertelt hoe die investering hem geld heeft opgebracht.

Disneylogica
Disneyland Parijs houdt er eerst en vooral een eigen Disneylogica op na. Het klinkt immers absurd om meer geld uit te geven om op die manier daarna geld te besparen. Maar door die onlogische theorie in de praktijk toe te passen, betalen veel bezoekers vaak obsceen hoge toegangsprijzen, zonder vragen te stellen. Een kritische blik leert dat de aankoop van een jaarpas (en ja, daarvoor leg je ook heel wat geld op tafel), nadien wel degelijk geld oplevert, als je kijkt naar het totaal uitgegeven budget per persoon.

Disneland Parijs

Prijzen vergelijken
Concreet kost de Infinty jaarpas 449 euro. Dat is een stevig bedrag, maar je krijgt er meteen veel voor terug. De kaart geeft je immers 365 dagen toegang tot beide parken van Disneyland Parijs (de goedkopere jaarkaarten blokkeren een aantal vakantie- en feestdagen). Als je weet dat een normaal dagticket voor beide parken al 107 euro kost, heb je na enkele dagen die aankoop er al uitgehaald. Als je de andere voordelen daarbij optelt, ben je nog sneller uit de kosten.

Enkele voordelen op een rij
Met deze kaart mag je bijvoorbeeld ook gratis vooraan parkeren op VIP-plaatsen die normaal 45 euro per dag kosten (de andere plaatsen kosten 30 euro per dag). Daarnaast bevat het Infinity-pakket ook de Photopass+, waarmee je alle foto’s genomen bij attracties of Disney-personages thuis kan downloaden. Deze service kost normaal 74 euro. Even snel alle aparte opties opgeteld zou één dag Disneyland Parijs nu al 226 euro kosten! En ik heb nog niet eens de extra troeven van de jaarkaart op tafel gelegd…

Disneland Parijs

Je krijgt met de Infinity-kaart ook nog eens 20 procent korting op je aankopen van souvenirs, 15 procent op je maaltijden (bij de meeste restaurants) en extra ‘magische’ toegangstijden en een aparte toegang bij beide parken. En wie langer dan één dag verblijft, ontdekt dat je ook nog eens een fikse korting krijgt op je overnachting in een Disney-hotel.

Samen genieten én besparen
In mijn korte berekening ging ik nog uit van een simpele optelsom voor één persoon. Maar laten we wel wezen, een bezoek aan Disneyland Parijs is leuker met meerderen. En dan wordt de aankoop van een Infinty pass echt een koopje. Het verblijfsvoordeel is immers voor al de personen waar jij de kamers voor boekt. Tevens kan je met je vriendenkorting toegangstickets (1 dag voor beide parken, beperkt tot 5 personen per dag) kopen vanaf 39 euro per persoon. Dat levert per individu al 65 euro op!

Disneland Parijs

Heb je een buggy nodig of gebruik je graag het bagagedepot (3 stuks bagage), dan doe je dat ook met de Infinty pass… gratis! Opnieuw bespaar je hiermee algauw minstens 25 euro. Eten en drinken koop je met vertoon van de jaarkaart. Beetje bij beetje ben je een mooie totaalsom aan het besparen. Op die manier komt de Disneylogica dus wel degelijk goedkoper uit dan je in eerste instantie zou vermoeden.

Win-win
Ik ben erg overtuigd van het nut van een Infinty pass, omdat ik er al heel wat geld mee heb uitgespaard én omdat ik daarnaast nog extra voordelen heb ontdekt, zoals voorbehouden plaatsen voor de grote shows zonder dat ik uren op voorhand moet aanschuiven. De overweging en het uitpluizen van de inhoud van deze kaart zijn voor mij een win-wingegeven. De prijs en voordelen van de jaarpas zijn onderhevig aan wijzigingen, dus hou zeker de website in de gaten: http://www.disneylandparis.com/nl-be/jaarpassen/onze-jaarpassen

Disneland Parijs

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Disneyland Parijs | Boulevard de Parc | 77700 Serris
Tel. +32 (0) 78 15 60 28 | Internet: www.disneylandparis.com/nl-be/
Infinity Jaarpas | Internet: www.disneylandparis.com/nl-be/jaarpassen/onze-jaarpassen
Bereikbaarheid
Routebeschrijving | www.disneylandparis.com/nl-be/gastenservices/auto-reis-informatie/
Treininformatie (NMBS) | www.b-europe.com/Reizen
Bezienswaardigheden
Disneyland Park | Internet: www.disneylandparis.com/nl-be/bestemmingen/disneyland-park
Walt Disney Studios Park | Internet: www.disneylandparis.com/nl-be/bestemmingen/walt-disney-studios-park
Disney Village | Internet: www.disneylandparis.com/nl-be/bestemmingen/disney-village
Overnachten
Disneyland Hotels | Internet: www.disneylandparis.com/nl-be/hotels/
Partner Hotels | Internet: www.disneylandparis.com/nl-be/hotels/

Lees meer over Stevens pretparkuitjes op onze website.

? PIN nu en plan later

Disneland Parijs

Foto’s: © Steven Loockx

Over deze auteur

Auteur Steven Loockx reist graag per openbaar vervoer naar zijn vakantiebestemming. Wandelvakanties in combinatie met lokaal transport genieten zijn voorkeur. Op reportage neemt hij je mee naar stilteplekken rekening houdend met het budget en duurzaamheid. Ook themaparken weten hem te bekoren. Op dit reisplatform deelt Steven zijn belevingen en geeft je praktische tips.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *