natuur

Duurzaam kamperen in de natuur? Zo kan het met een vleugje luxe

Ben jij toe aan een vakantie vol rust, ruimte en groen? Eentje die bovendien ook nog goed is voor het milieu? Maak dan kennis met natuurhuisjes, stuk voor stuk bijzondere accommodaties in de Europese natuur. Per geboekte nacht in zo’n huisje plant de organisatie één boom. Met inmiddels 160.000 nieuwe bomen draagt Natuurhuisje bij tot een groenere planeet.

Weg van de massa
Misschien heb je al wel eens van de term ‘natuurhuisje’ gehoord? Dit type vakantiehuisjes bevindt zich ver weg van de massa en midden in de Europese natuur. Dat betekent dat je verblijft in de Hollandse polder of in de dichte bossen van de Ardennen. Maar ook een overnachting in de Italiaanse heuvels, op de Hongaarse poesta of bovenop een Ierse klif behoort tot de mogelijkheden.

Vakantie in de buitenlucht
Natuurhuisjes bevinden zich niet op grootschalige campings of in grote vakantieparken, waardoor je er echt kunt genieten van rust, ruimte en privacy. Je bent er weg van de gebaande paden en je bevindt je op de mooiste plekjes in de natuur. In de directe omgeving zijn er veel mogelijkheden om te wandelen, vissen, varen of mountainbiken. Echt genieten van het buitenleven dus!

natuur

Glamping is hot!
Ben je toe aan een bijzondere vakantie in de natuur, maar boet je niet graag in op je gebruikelijke comfort? Dan is glamping echt iets voor jou. Glamping vakanties staan garant voor een unieke, authentieke vakantiebeleving in de Europese natuur. Het woord ‘glamping’ is een samenvoeging van de Engelse woorden ‘glamorous’ en ‘camping’, wat dus eigenlijk ‘kamperen in luxe’ betekent. Deze vorm van overnachten is de ideale combinatie van een traditionele, avontuurlijke kampeervakantie en de luxe faciliteiten die je kent van een hotel.

Pipowagen of tiny house
Glampingverblijven zijn uniek vanwege hun uitzonderlijke luxe, hun bijzondere ligging of juist hun fraaie architectuur. Wie op een glamping vakantie gaat, kan kiezen uit verschillende accommodatietypes. Zo worden yurts, safaritenten en tiny houses bijvoorbeeld als vorm van glamping gezien, maar ook boomhutten, woonboten en pipowagens worden tot de glamping accommodaties gerekend. Wat zij in ieder geval met elkaar gemeen hebben, is dat bij aankomst alles voor je geregeld is en alles klaar staat. De vakantie kan dus direct beginnen.

Nieuwe bomen
Of je nu kiest voor een boomhut, safaritent of toch gewoon voor een simpele bungalow of ruime groepsaccommodatie, bij Natuurhuisje.be boek je gemakkelijk jouw favoriete overnachting in de natuur. Bovendien plant de organisatie per geboekte nacht in een natuurhuisje één nieuwe boom. Met al meer dan 160.000 geplante bomen draagt Natuurhuisje succesvol bij tot een groenere planeet.

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *