Bijzonder overnachten in Zwedens oudste berghotel

Fjällnäs, Zwedens oudste berghotel, is een exclusief hotel waar je kunt genieten van de voortdurende, fascinerende veranderingen van de natuur. Doorheen de jaren kreeg de accommodatie verschillende onderscheidingen van onder andere de New York Times en Conde Nast Traveler. Ondanks de temperaturen noemde die laatste het een van de ‘Hottest hotels’ ter wereld.

8 seizoenen in ongerepte natuur
Dit oudste berghotel van Zweden is een exclusief heiligdom waar je kan genieten van de voortdurende, dramatische veranderingen van het buitenleven. Te midden van die ongerepte natuur kan je gedurende het hele jaar acht totaal verschillende seizoenen beleven: ijzige winter, krakende sneeuw, vertrek van het ijs, de eeuwigdurende zon, het oogstseizoen, kleurrijke herfst, zwarte sneeuw en kerstsfeer. De lucht is er puur en je kan er zelfs je dorst lessen met het water van het glasheldere bergmeer. Tot op vandaag is deze maagdelijke natuurschoonheid nog net zoals de eerste bezoekers het 130 jaar geleden aantroffen.

Ontspannen bij een indrukwekkend uitzicht.

Ontspannen bij een indrukwekkend uitzicht.

Het milieu komt eerst
Het land dat het hotel omringt is in feite ongewijzigd sinds de laatste ijstijd 10.000 jaar geleden. Om dit te behouden proberen ze bij Fjällnäs te leven in symbiose met de natuur. Het gebruik van lokale grondstoffen en materialen staat er centraal. Het vervoer van en naar Fjällnäs wordt bovendien tot een minimum beperkt. Alle gebouwen op het resort worden milieuvriendelijk verwarmd door een grondwarmtebron. Het gebruik van milieuvervuilende materialen wordt geweerd en de ambitie is groot om een leidende positie te bekomen wanneer het gaat om milieubewustzijn.

Doen in de wildernis
Buitenactiviteiten zijn er bij de vleet. In de omgevingen liggen verschillende paden die je per sneeuwmobiel kan ontdekken. Maar ook de fervente skiër komt hier ook aan z’n trekken op de diverse pistes. Alpine touring, is ook een mogelijkheid. Tot rust kom je dan weer in de aangrenzende spa. In de zomer staan de wandelschoenen, golfstokken en mountainbikes klaar. Om de natuur ten volle te beleven kan je ook gaan vissen in de meren rond Fjällnäs.

Meer info: www.fjallnas.se/en/

Foto’s: © Fjällnäs

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *