Op ontdekkingstocht in het Duitse Plopsapark

De Plopsagroep heeft pretparken in binnen- en buitenland. Eén daarvan is het Duitse Holiday Park in Hassloch, nabij Mannheim. Recent werd dit nog uitgebreid met een themazone rond Maja de Bij. Ook voor durvers wachten er heel wat uitdagingen. Redenen genoeg dus om zelf een kijkje te gaan nemen.

Gekend en toch anders
Wie de wereld van Studio 100 kent, is wel vertrouwd met figuren als Maja de Bij en Wickie de Viking. Zij verwelkomen mij aan de toegangspoort, wat me onmiddellijk aangenaam verrast. Daarnaast pakt Holiday Park echter ook uit met voor Belgen eerder onbekende personages als het draakje Tabaluga en zijn vrienden, die duidelijk razend populair zijn bij Duitse kinderen. Ik merk daardoor meteen op dat dit themapark een eigen identiteit heeft en geen kloon is van Plopsaland. Een pluspunt!

Bekende gezichten zoals Wickie de Viking passeren de revue.

Bekende gezichten zoals Wickie de Viking passeren de revue.

Voor kleine waaghalzen
Nabij de toegangspoort ligt het nieuwe Majaland met tal van attracties die aangepast zijn aan de allerjongste durvers. Ik zie overal blije gezichtjes van kinderen die zich wagen aan een miniversie van een vrijevaltoren, een interactieve bloemencarrousel of een rondje op de kikkermolen. Op de achtergrond torent het grote broertje in de vorm van de Anubis vrijevaltoren die de grotere leden van de familie mogelijk net iets meer aanspreekt. Ik ga verder met mijn expeditie dieper de jungle in.

Ook voor de allerkleinsten wordt plezier gegarandeerd!

Ook voor de allerkleinsten wordt plezier gegarandeerd!

Expedition GeForce
Toen de Plopsagroep in 2010 Holiday Park overnam, had dit Duitse park wel degelijk al enkele sterke troeven in handen. Zoals de Intamin megacoaster Expedition GeForce, die mij meer dan 50 meter de hoogte meeneemt. Ik gier mijn longen uit mijn lijf wanneer ik bijna loodrecht van de top naar beneden raas met een snelheid van 120 km/u en vervolgens voel hoe mijn lichaam slechts in het treintje gehouden wordt door de heupbeugel als ik de eerste heuvel overwin. Deze achtbaan is niet voor watjes!

Show op latten
Bekomen van de geweldige coastersensatie doe ik aan de oevers van het binnenmeer. Op de tribunes geniet ik van een unieke watershow op skiën. Holiday Park heeft hiermee een jarenlange traditie uitgebouwd waarbij deze voorstelling jaarlijks wat aangepast werd met een nieuw thema. Het spektakelevenement zit vol humor, spannende stunts, drama en een vleugje romantiek. Ik zie zelfs Lady Gaga voorbijkomen en enkele gedurfde bewegingen op het water maken. Geweldig!

Spannende attracties houden je adrenalinegehalte op peil!

Spannende attracties houden je adrenalinegehalte op peil!

Plopsa met rode oortjes
Meer vrouwelijk schoon spot ik in de indoor-attractie in Burg Falkenstein waar het onderdrukte volk in opstand komt tegen de tirannieke koning. De karretjes schuiven langs heel wat gewaagde scènes die naar Duitse norm nog redelijk kuis blijven. Maar in vergelijking met Samson en Gert kan ik me voorstellen dat er rode oortjes bij Studie 100-fans kunnen verschijnen. Gelukkig heeft men ook daar een aangepaste oplossing voor voorzien.

Rapid rivers in Donnerfluss
Net tegenover Burg Falkenstein is de ingang van de waterattractie Donnerfluss. Op de dag van mijn bezoek komt wat verfrissende afkoeling altijd goed uit en gelukkig hoef ik niet lang te wachten. Ik krijg relatief snel mijn zitje toegewezen in deze, binnen de Plopsaparken, enige rapid river en geniet van het verrassende tochtje tot op het einde. Ik zie immers speelse kindergezichtjes met een reuze glimlach langs de kant en net iets later weet ik waarom. Een kind haalt de trekker van een kanon over en jawel, ik ben kletsnat!

Hoewel Studio 100 hier de plak zwaait, blijft het park zijn eigen identiteit behouden.

Hoewel Studio 100 hier de plak zwaait, blijft het park zijn eigen identiteit behouden.

Genieten met het ganse gezin
Mijn natte kleren drogen snel en zelf kan ik lachen met de situatie. En als ik rondom kijk, kan ik besluiten dat op ieders gezicht een glimlach te zien valt. Het mag gezegd worden, een dagje Holiday Park is plezier voor groot en klein. Er valt voor iedereen iets bijzonder te beleven, het park is mooi verzorgd, de prijzen van de horeca zijn democratisch en de shows onderhoudend. En met een abonnement van Plopsa kan je bovendien gratis binnen. Opdracht volbracht!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen

Holiday Park
| Holiday-Park-Strasse 1-5 | 67454 Haβloch
Internet: www.plopsa.be/holiday-park/nl
Bereikbaarheid

Routebeschrijving | www.holidaypark.de/nl/praktische-info
Treininformatie (België) | www.b-europe.com/
Treininformatie Duitsland | www.bahn.de
Bezienswaardigheden
Toerisme Haβloch | Rathausplatz 1 | 67454 Haβloch
Tel. +49 (0) 6324 93 52 25  | Internet: www.hassloch.de
Toerisme Mannheim | Willy-Brandt-Platz 5 | 68161 Mannheim
Tel. +49 (0) 6212 93 87 00  | Internet: www.mannheim.de/tourismus-entdecken/tourismusentdecken
Toerisme Ludwigshafen | Berliner Platz 1 | 67059 Ludwigshafen
Tel. +49 (0) 621 51 20 36  | Internet: http://www.ludwigshafen.de/lebenswert/stadt-am-rhein/gaeste/tourist-information/
Toerisme Rheinland-Pfalz | Löhrstrasse 103-105 | 56068 Koblenz
Tel. +49 (0) 1805 75 74 36  | Internet: www.rijnland-palts.nl
Overnachten
Hotel Alter Pfarrhoff | Langgasse 62 | 67454 Hassloch
Tel. +49 (0) 6324 98 20 60 | Internet: www.alter-pfarrhof-1740.de
Hotel Pälzer Buwe | Rathausplatz 2 | 67454 Hassloch
Tel. +49 (0) 6324 42 80 | Internet: www.paelzer-buwe.de
Hotel Sägmuhle | Sägmuhlweg 140 | 67454 Hassloch
Tel. +49 (0) 6324 929 10 | Internet: www.saegmuehle-pfalz.de
Gästehaus Anne | Meckenheimer Strasse 35 | 67454 Hassloch
Tel. +49 (0) 6324 25 39 | Internet: www.gaestehaus-anne.de

Foto’s: © Steven Loockx

Over deze auteur

Auteur Steven Loockx reist graag per openbaar vervoer naar zijn vakantiebestemming. Wandelvakanties in combinatie met lokaal transport genieten zijn voorkeur. Op reportage neemt hij je mee naar stilteplekken rekening houdend met het budget en duurzaamheid. Ook themaparken weten hem te bekoren. Op dit reisplatform deelt Steven zijn belevingen en geeft je praktische tips.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *