Rijnland-Palts

Origineel kerstuitje in Rijnland-Palts: van ondergrondse kerstmarkt tot fakkelzwemmen

Rijnland-Palts is de populairste Duitse regio bij de Belgen, ook tijdens de winter. Vooral de kerstmarkt van Trier lokt ieder jaar duizenden bezoekers voor een dagje kerstshoppen. Maar zowat ieder dorp of stadje in de regio heeft zijn eigen kerstmarkt, vaak veel origineler dan de grote en bekendere kerstmarkten. Dit zijn onze 5 favorieten voor een origineel uitje komende winter.

Traben-Trarbach: ondergrondse kerstmarkt in een wijnkelder
In Traben-Trarbach vind je de Mosel-Wein-Nachts-Keller, een ondergrondse kerstmarkt in aaneengesloten wijnkelders. Vroeger was het de opslagplaats voor wijnvaten van de bekende Moezelwijnen. Vandaag vormen de wijnkelders het kader voor een kerstmarkt op een uitzonderlijke plek. Lokale ambachtslieden verkopen er decoratie, culinaire specialiteiten en wellnessproducten.

Rijnland-Palts

Snuister rond op zoek naar het perfecte kerstcadeau in de ondergrondse wijnkelders van Traben-Trarbach.

Bernkastel-Kues: fakkelzwemmen in de Moezel
Het geliefde wijnstadje Bernkastel-Kues aan de Moezel heeft een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. Het marktplein en de straten worden er schitterend verlicht en je proeft er een bijzondere glühwein gemaakt van riesling wijn uit de bergen rondom Bernkastel-Kues. Verder pik je er ook leuke evenementen mee. Zo organiseert het stadje op 1 december het traditionele fakkelzwemmen waarbij de Moezel verlicht wordt door zo’n 100 moedige zwemmers. Iedere zaterdag en zondag zijn er bovendien kerstrondvaarten op de Moezel met ‘plätzchen’ (koekjes) en glühwein en worden er Nikolaus-wandelingen georganiseerd.

Rijnland-Palts

De vakwerken huizen dragen bij tot het magische decor van de kerstmarkt in Bernkastel-Kues.

Königswinter: Charles Dickens’ Christmas Carol in Slot Drakenburg
Elk adventsweekend wordt Schloss Drachenburg omgetoverd tot een unieke kerstbeleving. Met Charles Dickens’ ‘A Christmas Carol’ als thema, worden bezoekers dit jaar meegenomen naar de 19de eeuw. Ebenezer Scrooge en de talrijke andere personages uit de roman komen tot leven in theateroptredens en vergezellen bezoekers doorheen de magische kerstwereld. Naast het kerstverhaal, vind je in het kasteel ook een gezellige kerstmarkt.

Rijnland-Palts

De Dom van Mainz vormt het paradepaardje van de kerstmarkt.

Mainz: muzikale kerstvreugde en een kerstpyramide
Ook in Mainz zorgt de imposante Dom van St. Martin voor een bijzonder decor voor de kerstmarkt. De romantische stad aan de Rijn is met zijn schilderachtige vakwerkhuizen en mooie pleinen niet alleen een bezoekje waard tijdens de feestdagen, maar ze is dan wel dubbel zo mooi dankzij de feestelijke verlichting. Je kunt er als bezoeker ook tal van concerten en optredens van koren meepikken. En bewonder zeker de 11 meter hoge kerstpyramide aan de ingang!

Rijnland-Palts

Laat de romantiek opfleuren op een van de charmantste kerstmarkten in Rijnland-Palts: Bad Münster.

Bad Münster: de meest romantische kerstmarkt van het Nahetal
Tijdens de eerste drie weekends van het adventseizoen vind je in de spatuinen van Bad Münster am Stein-Ebernburg de meest romantische kerstmarkt van het Nahetal. Een heuse lichtzee hult de eeuwenoude bomen en de gevel van het Kurmittelhaus, een van de mooiste vakwerkhuizen uit de regio, in een mystieke sfeer dankzij honderden lichtjes. Verder zijn er ook tal van kraampjes met geurige lekkernijen, kaarsen, versieringen en cadeautjes. Ook hier kun je genieten van afwisselende optredens voor jong en oud: van een brassband of gezang tot een poppenspel of kerstverhaal.

? PIN nu en plan later

Rijnland-Palts

Bron: Sound of C
Foto’s: © Toeristische Dienst Rijnland-Palts

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *