kerstmarkt moezel Traben Trarbach

Tip: de twee kerstmarkten van de Midden-Moezel in Duitsland

Naar aanloop van de Kerst maken de stadjes in de Midden Moezel zich weer klaar voor de gezellige kerstmarkten. In Bernkastel flaneer je door feestelijk versierde straatjes terwijl je in Traben-Trarbach de romantische stadswijnkelders bezoekt. Reisreporter Herman brengt je al in de sfeer van de Lebkuchenen en dampende glühwein!

Beleef de kerstmarkten van Midden Moezel
De kerstmarkten van Bernkastel en Traben-Trarbach zijn reeds enkele jaren gekend. Sedert vorig jaar werken beide stadjes, die slechts op slechts 20 kilometer van elkaar liggen, samen. Daarom voert regelmatig een shuttledienst bezoekers van de ene locatie naar de andere. De kerstmarkt van Traben-Trarbach vindt plaats in de historische ondergrondse wijnkelders terwijl die van Bernkastel in het stadscentrum met haar prachtige vakwerkhuizen doorgaat. Op het gezellige marktplein en de omringende straatjes staan een 40-tal standjes opgesteld.

kerstmarkt moezel

Midden Moezel maakt zich op voor de kerstperiode – © Reinhard Reinders

Kerstmarkt Traben- Trarbach
De dubbelstad, bekend van de Moezel wijn ‘Riesling’ en zijn prachtige Art Nouveau gebouwen ligt in het hart van de Moezel, tussen Trier en Koblenz. Tijdens de kerstmarkt is de voormalige stadswijnkelder romantisch verlicht en stallen lokale wijnboeren hun wijnen uit om te proeven. Tussen de wijnstanden exposeren lokale kunstenaars en proef je van heerlijke regionale producten bij ambachtelijke producenten. Tijdens deze periode zijn er tal van evenementen zoals de vierhonderd vierkante meter grote LEGO tentoonstelling met meer dan 1 miljoen verwerkte blokjes! En aan de dienst toerisme staat een schaatsbaan.

kerstmarkt Traben-Trarbach

Kerstmarkt in de wijnkelders van Traben-Trarbach – © G.Weyrich

Kerstmarkt Bernkastel
Sprookjesachtig slingert deze kerstmarkt door het oude stadsgedeelte met zijn smalle steegjes en feestelijk versierde pleinen en etalages. Fonkelende kerstverlichting geeft een bijzondere sfeer aan de middeleeuwse stadswijk met zijn eeuwenoude vakwerkwoningen. Op de vakwerkgevels van het marktplein projecteert men een grote adventskalender. Voor sportievelingen staat een grote schaatsbaan aan het voormalige stationsgebouw. Niet minder dan 100 zwemmers met fakkels begeleiden dit jaar Sint-Niklaas die geschenken komt uitdelen aan de kinderen. Voor de groten zijn er vele standjes met wijn, regionale lekkernijen en producten.

Kerstmarkt Bernkastel

Feeërieke kerstverlichting langs de Moezeloevers in Bernkastel

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Kerstmarkt Traben-Trarbach | Van 24 november tot 18 december 2017 (enkel in het weekend) en dagelijks (vanaf 11 uur) van 18 december 2017 tot 1 januari 2018.
Kerstmarkt Bernkastel-Kues | Van 24 november tot en met 18 december 2017 vanaf de namiddag tot ’s avond.
Extra bijkomende info verkrijgbaar Herman Taelman | E-mail: [email protected]

Beeldmateriaal via Tourist-Information Traben-Trarbach

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *