Van boomhut tot cozy camper: 9 unieke en betaalbare AirBnB adresjes

Overnachten in een boomhut, opgeknapte camper of oude kerk? Klinkt bijzonder, maar ook heel duur. Of niet! Met een budget van niet meer dan 20 euro per persoon per nacht, kan je in Europa op allerlei speciale plaatsen overnachten. Wij zochten en vonden de 9 origineelste AirBnB’s!

Roze brandweerwagen in Noorwegen: niet zo heel ver van de hoofdstad Oslo, in een gehucht met de naam Vestby kan je overnachten in een oude, roze brandweerwagen. Helemaal in een uithoek staat dit felgekleurde busje met de naam Bråndkaren. Je verblijft er vanaf 62 euro per nacht en je kan nog eens 2 kompanen meenemen die delen in deze prijs. Het unieke adresje zorgde al voor een hoop goede recensies en in de toekomst waarschijnlijk een overvloed aan Instagramfoto’s.

Roze brandweerwagen in Noorwegen: niet zo heel ver van de hoofdstad Oslo, in een gehucht met de naam Vestby kan je overnachten in een oude, roze brandweerwagen. Helemaal in een uithoek staat dit felgekleurde busje met de naam Bråndkaren. Je verblijft er vanaf 62 euro per nacht en je kan nog eens 2 kompanen meenemen die delen in deze prijs. Het unieke adresje zorgde al voor een hoop goede recensies en in de toekomst waarschijnlijk een overvloed aan Instagramfoto’s.

Pruisische dorpskerk in Duitsland: take me to church, mag je bij deze rustieke verblijfplaats wel heel letterlijk nemen. De kerk, waar je met 4 kan overnachten, bevindt zich in het dorpje Briest in Brandenburg en is omringd door natuurparken. De perfecte plaats dus om even te bezinnen eer ge begint. Voor 41 euro per nacht is de kerk al helemaal van jou.

Pruisische dorpskerk in Duitsland: take me to church, mag je bij deze rustieke verblijfplaats wel heel letterlijk nemen. De kerk, waar je met 4 kan overnachten, bevindt zich in het dorpje Briest in Brandenburg en is omringd door natuurparken. De perfecte plaats dus om even te bezinnen eer ge begint. Voor 41 euro per nacht is de kerk al helemaal van jou.

Een zigeuner woonwagen uit 1957 in Portugal: in Faro, het meest zuidelijke punt van Portugal kan je gezellig met twee de nacht spenderen in een woonwagen. Deze komt helemaal van Nieuw-Zeeland en is te huur voor 40 euro per nacht. Afgezonderd op het platteland, kom je hier in contact met de natuur en alles wat die te bieden heeft.

Een zigeuner woonwagen uit 1957 in Portugal: in Faro, het meest zuidelijke punt van Portugal kan je gezellig met twee de nacht spenderen in een woonwagen. Deze komt helemaal van Nieuw-Zeeland en is te huur voor 40 euro per nacht. Afgezonderd op het platteland, kom je hier in contact met de natuur en alles wat die te bieden heeft.

Rustieke boomhut in een natuurpark in Spanje: kom eens van de grond in deze boomhut in het warme Andalusië (drie meter om precies te zijn). Voor 40 euro is deze unieke verblijfplaats voor een nacht van jou en je reispartner. Volg de hangbrug naar het hutje en geniet van het uitzicht.

Rustieke boomhut in een natuurpark in Spanje: kom eens van de grond in deze boomhut in het warme Andalusië (drie meter om precies te zijn). Voor 40 euro is deze unieke verblijfplaats voor een nacht van jou en je reispartner. Volg de hangbrug naar het hutje en geniet van het uitzicht.

Ecologisch resort in het mysterieuze Slovenië: 50 euro betaal je (voor twee personen) voor een nachtje in het duurzame, ecologische adventure resort in Bovec, Slovenië. Ver van de dagelijkse drukte biedt deze ongebruikelijke accommodatie ontspanning en avontuur. Een eigen waterbron, zonne-energiecentrale en een biologische waterzuiveringsinstallatie zorgen er voor dat je steeds beschikt over zuiver, warm water. Alle faciliteiten zijn ook gemaakt van gerecycleerd of lokaal geteeld hout.

Ecologisch resort in het mysterieuze Slovenië: 50 euro betaal je (voor twee personen) voor een nachtje in het duurzame, ecologische adventure resort in Bovec, Slovenië. Ver van de dagelijkse drukte biedt deze ongebruikelijke accommodatie ontspanning en avontuur. Een eigen waterbron, zonne-energiecentrale en een biologische waterzuiveringsinstallatie zorgen er voor dat je steeds beschikt over zuiver, warm water. Alle faciliteiten zijn ook gemaakt van gerecycleerd of lokaal geteeld hout.

Een houten caravan in een sprookjestuin in Denemarken: op het Deense eiland Møn kan je samen met twee reisgenoten voor 39 euro in een houten caravan verblijven in de tuin van een Deense local. Je hebt er toegang tot de keuken, bibliotheek, woonruimte en tuin van de verhuurder. Een perfecte manier om Denemarken op een authentieke manier te leren kennen!

Een houten caravan in een sprookjestuin in Denemarken: op het Deense eiland Møn kan je samen met twee reisgenoten voor 39 euro in een houten caravan verblijven in de tuin van een Deense local. Je hebt er toegang tot de keuken, bibliotheek, woonruimte en tuin van de verhuurder. Een perfecte manier om Denemarken op een authentieke manier te leren kennen!

Een klein ecologisch huisje midden in het bos in Estland: beleef de Estlandse wildernis en ga into the wild in een schattig ecologisch hutje, met een hopelijk iets betere afloop dan de gelijknamige film. In de omgeving kan je vissen, kajakken, zwemmen en fietsen. Maak van de gelegenheid ook gebruik om een internet detox te doen, want wifi is er niet! 40 euro per nacht en je kan met z’n drieën genieten van de Estlandse buitenlucht!

Een klein ecologisch huisje midden in het bos in Estland: beleef de Estlandse wildernis en ga into the wild in een schattig ecologisch hutje, met een hopelijk iets betere afloop dan de gelijknamige film. In de omgeving kan je vissen, kajakken, zwemmen en fietsen. Maak van de gelegenheid ook gebruik om een internet detox te doen, want wifi is er niet! 40 euro per nacht en je kan met z’n drieën genieten van de Estlandse buitenlucht!

Knappe koepel midden in de Spaanse natuur: verscholen tussen de bomen liggen verschillende koepels die verhuurd worden als verblijfplaatsen. Perfect als uitvalsbasis om Andalusië te verkennen en te luieren in de zon. Het unieke plaatje kost je 52 euro per nacht. Als je dan nog twee reisgenoten meeneemt, hoef je niet te diep in je buidel tasten.

Knappe koepel midden in de Spaanse natuur: verscholen tussen de bomen liggen verschillende koepels die verhuurd worden als verblijfplaatsen. Perfect als uitvalsbasis om Andalusië te verkennen en te luieren in de zon. Het unieke plaatje kost je 52 euro per nacht. Als je dan nog twee reisgenoten meeneemt, hoef je niet te diep in je buidel tasten.

Atlantische Coast Campers in Portugal: waarom op één plaats blijven, als je heel Portugal kan ontdekken voor een prijsje? Verken het zuiderse land in een gezellige camper, met alle faciliteiten die je nodig hebt. Als je met z’n drieën gaat, kan je de caravan huren voor 16,33 euro per persoon per nacht. Dan heb je dus vervoer en overnachting al voor elkaar!

Atlantische Coast Campers in Portugal: waarom op één plaats blijven, als je heel Portugal kan ontdekken voor een prijsje? Verken het zuiderse land in een gezellige camper, met alle faciliteiten die je nodig hebt. Als je met z’n drieën gaat, kan je de caravan huren voor 16,33 euro per persoon per nacht. Dan heb je dus vervoer en overnachting al voor elkaar!

Roze brandweerwagen in Noorwegen: niet zo heel ver van de hoofdstad Oslo, in een gehucht met de naam Vestby kan je overnachten in een oude, roze brandweerwagen. Helemaal in een uithoek staat dit felgekleurde busje met de naam Bråndkaren. Je verblijft er vanaf 62 euro per nacht en je kan nog eens 2 kompanen meenemen die delen in deze prijs. Het unieke adresje zorgde al voor een hoop goede recensies en in de toekomst waarschijnlijk een overvloed aan Instagramfoto’s. Pruisische dorpskerk in Duitsland: take me to church, mag je bij deze rustieke verblijfplaats wel heel letterlijk nemen. De kerk, waar je met 4 kan overnachten, bevindt zich in het dorpje Briest in Brandenburg en is omringd door natuurparken. De perfecte plaats dus om even te bezinnen eer ge begint. Voor 41 euro per nacht is de kerk al helemaal van jou. Een zigeuner woonwagen uit 1957 in Portugal: in Faro, het meest zuidelijke punt van Portugal kan je gezellig met twee de nacht spenderen in een woonwagen. Deze komt helemaal van Nieuw-Zeeland en is te huur voor 40 euro per nacht. Afgezonderd op het platteland, kom je hier in contact met de natuur en alles wat die te bieden heeft. Rustieke boomhut in een natuurpark in Spanje: kom eens van de grond in deze boomhut in het warme Andalusië (drie meter om precies te zijn). Voor 40 euro is deze unieke verblijfplaats voor een nacht van jou en je reispartner. Volg de hangbrug naar het hutje en geniet van het uitzicht. Ecologisch resort in het mysterieuze Slovenië: 50 euro betaal je (voor twee personen) voor een nachtje in het duurzame, ecologische adventure resort in Bovec, Slovenië. Ver van de dagelijkse drukte biedt deze ongebruikelijke accommodatie ontspanning en avontuur. Een eigen waterbron, zonne-energiecentrale en een biologische waterzuiveringsinstallatie zorgen er voor dat je steeds beschikt over zuiver, warm water. Alle faciliteiten zijn ook gemaakt van gerecycleerd of lokaal geteeld hout. Een houten caravan in een sprookjestuin in Denemarken: op het Deense eiland Møn kan je samen met twee reisgenoten voor 39 euro in een houten caravan verblijven in de tuin van een Deense local. Je hebt er toegang tot de keuken, bibliotheek, woonruimte en tuin van de verhuurder. Een perfecte manier om Denemarken op een authentieke manier te leren kennen! Een klein ecologisch huisje midden in het bos in Estland: beleef de Estlandse wildernis en ga into the wild in een schattig ecologisch hutje, met een hopelijk iets betere afloop dan de gelijknamige film. In de omgeving kan je vissen, kajakken, zwemmen en fietsen. Maak van de gelegenheid ook gebruik om een internet detox te doen, want wifi is er niet! 40 euro per nacht en je kan met z’n drieën genieten van de Estlandse buitenlucht! Knappe koepel midden in de Spaanse natuur: verscholen tussen de bomen liggen verschillende koepels die verhuurd worden als verblijfplaatsen. Perfect als uitvalsbasis om Andalusië te verkennen en te luieren in de zon. Het unieke plaatje kost je 52 euro per nacht. Als je dan nog twee reisgenoten meeneemt, hoef je niet te diep in je buidel tasten. Atlantische Coast Campers in Portugal: waarom op één plaats blijven, als je heel Portugal kan ontdekken voor een prijsje? Verken het zuiderse land in een gezellige camper, met alle faciliteiten die je nodig hebt. Als je met z’n drieën gaat, kan je de caravan huren voor 16,33 euro per persoon per nacht. Dan heb je dus vervoer en overnachting al voor elkaar!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
AirBnB
| www.airbnb.be
Overnachten
Roze Brandweerwagen in Noorwegen
| www.airbnb.be/rooms/509649
Pruisische dorpskerk in Duitsland | www.airbnb.be/rooms/546788
Een zigeuner woonwagen uit 1957 in Portugal | www.airbnb.be/rooms/492325
Rustieke boomhut in een natuurpark in Spanje | www.airbnb.be/rooms/645850
Ecologische resort in het mysterieuze Slovenië | www.airbnb.be/rooms/4010906
Een houten caravan in een sprookjestuin in Denemarken | www.airbnb.be/rooms/15231128
Een klein ecohuisje midden in het bos in Estland | www.airbnb.be/rooms/5611097
Knappe koepel midden in de natuur in Spanje | www.airbnb.be/rooms/621940
Atlantische Coast Campers in Portugal | www.airbnb.be/rooms/17003401

Foto’s: © AirBnB

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *